Prosím overený recept? Na nete je niekoľko..hlavne do plnky od hladkej po hrubú múku....nechcem, aby z tej plnky vznikla dajaka guca
@simonah73 a to vyjde na 4 pláty? Sranda, lebo na nete je väčšinou 1l mlieka
nam najviac chuti plnka zo zlateho klasu...platy teda kupujem a plnku robim podla tohto receptu: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/38890/fot...
Ja mam taky, co netreba varit. Idem ti ho pohladat. S cestom sa paradne pracuje, co sa s tym varenym neda ani porovnat. Vyjde na velke tenke platy
600 g hl. muky
pol prdopecu lyzice medu
50 g masla
150 g pr. cukru
par lyzic mlieka,
Vsetko vymiesit, nechat chvulu postat, vyvalkat (ja valkam medzi dvoma papiermi na pecenie, na tom spodnom ho potom upeciem). Peciem na teplovzduch na 180°
@viestta lepšie sa s tým pracuje?
@simonah73 ja na vrch tie nedávam čokoládu. Dám vrstvu krému a posypem pomletymi orechami a sem tam pre efekt aj trošku čokolády postruham
@viestta to je na 4 pláty? Či ako? A plnku akú?
@terezka1947 neporovnatelne. Roky rokuce robime len tak.
plnka
zo 4 dl mlieka a 1 sacku zlateho klasu uvarit puding, do toho zamiesat 1 salko (nevarene), do vlazneho zaslahat 250 g makkeho masla. Ono ta plnka je na pohlad taka divna, ale platy vcucnu vlhkost a po odstati je bozska. Mozes pridat trochu rumu pre vonu
baby, vypadlo mi z cesta 1 vajce, dopiste si ho tam
@viestta ale to máš na 4 pláty? Či ako? 4dl a jeden zlatý? To drží?
@viestta takéto? Či ako?
ano 4 platy na velky plech. U nas sa robia tenke, nie take hrube ako kupovane. A ano, ten krem je redsi ale vela vlhkosti stiahnu platy, takze na druhy den uz je krasne tuhy. Nechavam ich naplnene odstat prilozene plechom a na nom nieco co ich zatazi aby sa krasne vyrovnali.
@viestta super recept, skúsim aj ja. 😉
Ja odporucam na platy ten recept z varecha.sk na marlenku. Makke platy a super sa s tym robi
@veronicka1901 nezabudni si to vajce dopisat 🙂
@viestta mám 😀 ďakujem, ja ho budem piecť až pred Silvestrom 😉
@viestta super skúsim. A teda, 4 pláty a dávaš džem? Aby som vedela ako si rozložiť plnku. Že plnku na 2 časti
U nas s dzemom nechcu. Len plnka
Mne tam džem pasuje. Ale trošku ho tak skryjem. K jednej krémovej "vlozke"pridám plat,kt.natriem džemom. Tým pádom tam džem je a necítiť ho extra,iba jemne.
@viestta prepáč že sa pýtam ale stále nechápem. Takže z tohto množstva robis 4 pláty a plnku teda 3x
ano, 4 platy cesta, medzi nich idu 3 vrstvy plnky
@viestta oki, díky. Už mi je jasne
@viestta akurát ho robím.a teda, korpus tenký ako papier. Nevyšlo mi ani na cely plech, možno tak 3/4, ani to nie. Cesto sa brutálne drobi
pridaj mlieko
ja mam tento
1 vajce
2 lyžice medu
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
50 g masla
150g mletého cukru
Trochu mlieka
Variť nad parou 10-15 minút, potom pridať 450 g hl. múky, spracovať cesto, rozdeliť na 4 diely. V rozohriatej rúre na 175C upiecť na papieri asi 5min kým nezhnedne.
Plnka
333g masla
333g mletého cukru, vymiešať spolu
V hrnčeku uvariť 400 ml a 3 pol. lyžice hrubej múky na kašu a po vychladnutí zmiešame s vychladnutým vymiešaným maslom.