Ahojte , viete mi poradiť nejaký recept na keksíky alebo piškóty či čajové pečivo ktoré je iba zo žĺtka ( nie z celého vajca) a bez cukru ? Chceme zahustiť stravu polročnej ale nechceme kupovať sladké pečivo ani to pre deti. Ďakujem 🙂
nerozumiem celkom co tymto myslis 🙂
Na trhu je kopa neutralnych - neochutenych kasi (cerealne, spaldove, pohankove, ryzove...), pripadne vlociek, ktore krasne vedia zahustit kasu. Moze sa pouzit aj ryza, cestoviny alebo cela spalda ci zrna pohanky. Nikdy som drobcom keksami, ci piskotami nezahustovala prikrmy. Aj keby si upiekla tieto "piskoty" bez cukru a bielka, nemyslim si, ze muka a zltko ma nejaku super vyzivovy hodnotu pre dieta.
ja rozumiem - napr piskotu nastruhat do vyzivy a podobne. ak sa vyskytne overeny recept, tiez vyskusam, lebo inac len kupujem piskoty v DMke. ale radsej by som upiekla, no na skusanie/vymyslanie receptov sa necitim 🙂
Chces zahustiť? Pomel ovsené vločky
@sima1415 recept neporadim,ale neskúšali ste detské susienky Biokacenky z českej pekárne Zemanka? Sú špaldové,bez vajec,sladené ryzovym sirupom s jablkami..
Príde mi to najmenšie zlo.😉
@juliette173 skúsim aj niečo z toho vďaka za tip 🙂
@kristina2412 pozriem 🙂 vďaka za tip
Tak nekupuj vyzivu, ale cerstve ovocie, pomixuj a nemusis zahustovat.
@ellieellie často chodíme na výlety takže to nie je až tak možné
@ellieellie cerstve pomixovane ovocie je este redsie ako vyziva...
Ale vyzivu by som nekupovala ale uvarila sama doma!!
@osky Mixovala som bežne a nemala som problém s tým, že by to bolo riedke, dokonca viac ako výživa? Práveže som mala kúpené viacnásobne použiteľné kapsičky a chcela ich používať na vychádzky, ale mala som problém rozmixovať to tak, aby kaša bola dostatočne riedka a aby ju malý mohol bez problémov “cucať”, takže som ich napokon ani nevyužívala.
@ellieellie tak potom neviem ake si mala ovocie.
Ja si robievam smoothie a fakt je to dost riedke
@sima1415 ako chces zahustiť ? Nechápem :P