Ahojte, poradí nejaká dobrá duša overenú chuťovku, ktorá nemôže chýbať na stole na žiadnej oslave? 😊 Chcem len niečo na inšpiráciu. U nás sú to pizza slimáky, obložené chlebíčky a cesnakové jednohubky. Rada by som niečo nové overené na obmenu😊
U svokrovcov vždy sa robia "očká", sú to jednohubky s masielkom, kolieskom klobásy, kúskom platkoveho syru a kolieskom zavárané uhorky, napichnute na šparatko. A nech je akákoľvek oslava, syrové nite nemôžu chýbať.
Cesnaková nátierka (len strúhaný tvrdý syr, majolka a cesnak) na opečenej bagete a na vrch ananás 🍍
@bolarazjedna mňam, jasné nite alebo korbáčiky sú samozrejmosť aj u nás 🥰
Slaninove vrtulky - lístkové cesto rozvaľkám, nakrájam na 2cm pásiky, na každý pásik položím plátok slaniny alebo šunky, stocim do vrtule
Taktiež klobaskove ocka, bagety s rôznymi nátierkami, salamove misy, syry, šaláty, mini fašírky, mini rezne, bryndzové alebo syrove praclíky robievam väčšinou na Silvester 🤷♀️
U mna kazdy (kto ochutnal) chvali rybickovu natierku. Je to rozmixovana konzerva rybyciek v paradajkovej omacke s maslom a kyslymi uhorkami, zmiesana s nadrobno nakrajanou cibulkou a korenim. Davam to na jednohubky a na to este kruzok kyslej uhorky. Urcite odporucam, hlavne ta kysla uhorka este navrchu to uplne zlepsi! (Robila som minule so cherry paradajkami a uhorkami a tie uhorkove chutili kazdemu ovela viac)...
U nás okrem už spomenutého žne úspech mozzarelový chlebík z MK a sušené slivky plnené mandľou obalené v schwarzwaldskej šunke a zapečené pár minút v rúre.
Tiez robime to,co ste pisali,ale este spenatovu roladu z listkoveho cesta. Syrove krekry,pecene bagety a k tomu rozne natierky
Rovenšťanské žaby, pizza rožky, juhoslovanské slané koláče, ...
U nás býva klasika, ale čo milujeme sú pagáče na všetky spôsoby, plnené aj neplnene, kysnuté, nekysnute, všetky :D a rovnako aj tortily ako slimaciky prípadne gyros šalát
ja len ze by som k vam vsetkym hned prisla na navstevu 😅 u nas chlebicky z Woltu
@juliet86 gourmet bistro? 😀 to fici u nas 😀
@juliet86 zlatá 😅 aj ja by som sa pridala..do kelu som hladná...🤣
Všetky ste super, niečo si určite vyberiem nech máme nejakú zmenu😊tušila som, že takto na večer nemám nakukovať do tejto diskusie, lebo som hladná až strach😅
Domaca pecena pecenova pasteta s hriankou a brusnicami
U nas okrem spomenuteho aj chutovky, take bohatsie - rozok, maslo, klobasa, kysla uhorka, tvrdy syr (kocky nakrajat z vacsieho kusu nie platok), kusok sardelky, alebo slaneho ocka, pol olivy.
Mini rezne su tiez vzdy vyjedene do posledneho. Robim z panenky a kuracie, na tenko vyklepane.
Plnene tortily zrolovane. Cize na tortuli natriem natierkove maslo, sunku, prip salamu, zeleninu, dalat, pokvapkam dresingom a zrolujem. Neskutocna mnamka
A pizza slimaky
Obycajne chlebicku, tie uz skoro ma ziadnej oslave nejem, lebo sam lososovy tatarak, zdrave salaty a syrove misy 😀
@queen_mary presne tak. bacsinou do 15min u nas 😅😅😅
Pizza slimaky z listkoveho a syrova rolada odkedy.som zistila.ze sa da robit aj z platkoveho syra a nemusim varit a gulat tehlu mame ju kazdu chvilku...
@queen_mary makala som v KE v Gourmet bistre. Super robota ale len pre slobodné alebo dôchodkyne 😉
za mna klobaskove "ocka" s kyslou uhorkou 😂