Overené chuťovky pre návštevu

26. okt 2022

Ahojte, poradí nejaká dobrá duša overenú chuťovku, ktorá nemôže chýbať na stole na žiadnej oslave? 😊 Chcem len niečo na inšpiráciu. U nás sú to pizza slimáky, obložené chlebíčky a cesnakové jednohubky. Rada by som niečo nové overené na obmenu😊

nelca84
26. okt 2022

za mna klobaskove "ocka" s kyslou uhorkou 😂

bolarazjedna
26. okt 2022

U svokrovcov vždy sa robia "očká", sú to jednohubky s masielkom, kolieskom klobásy, kúskom platkoveho syru a kolieskom zavárané uhorky, napichnute na šparatko. A nech je akákoľvek oslava, syrové nite nemôžu chýbať.

yvanielka
26. okt 2022

Cesnaková nátierka (len strúhaný tvrdý syr, majolka a cesnak) na opečenej bagete a na vrch ananás 🍍

autor
26. okt 2022

@bolarazjedna mňam, jasné nite alebo korbáčiky sú samozrejmosť aj u nás 🥰

lenka2710
26. okt 2022

Slaninove vrtulky - lístkové cesto rozvaľkám, nakrájam na 2cm pásiky, na každý pásik položím plátok slaniny alebo šunky, stocim do vrtule
Taktiež klobaskove ocka, bagety s rôznymi nátierkami, salamove misy, syry, šaláty, mini fašírky, mini rezne, bryndzové alebo syrove praclíky robievam väčšinou na Silvester 🤷‍♀️

lopka1313
26. okt 2022

U mna kazdy (kto ochutnal) chvali rybickovu natierku. Je to rozmixovana konzerva rybyciek v paradajkovej omacke s maslom a kyslymi uhorkami, zmiesana s nadrobno nakrajanou cibulkou a korenim. Davam to na jednohubky a na to este kruzok kyslej uhorky. Urcite odporucam, hlavne ta kysla uhorka este navrchu to uplne zlepsi! (Robila som minule so cherry paradajkami a uhorkami a tie uhorkove chutili kazdemu ovela viac)...

122laura122
26. okt 2022

U nás okrem už spomenutého žne úspech mozzarelový chlebík z MK a sušené slivky plnené mandľou obalené v schwarzwaldskej šunke a zapečené pár minút v rúre.

petulda333
26. okt 2022

Tiez robime to,co ste pisali,ale este spenatovu roladu z listkoveho cesta. Syrove krekry,pecene bagety a k tomu rozne natierky

janka1011
26. okt 2022

Rovenšťanské žaby, pizza rožky, juhoslovanské slané koláče, ...

majki_ki
26. okt 2022

U nás býva klasika, ale čo milujeme sú pagáče na všetky spôsoby, plnené aj neplnene, kysnuté, nekysnute, všetky :D a rovnako aj tortily ako slimaciky prípadne gyros šalát

juliet86
26. okt 2022

ja len ze by som k vam vsetkym hned prisla na navstevu 😅 u nas chlebicky z Woltu

queen_mary
26. okt 2022

@juliet86 gourmet bistro? 😀 to fici u nas 😀

autor
26. okt 2022

@juliet86 zlatá 😅 aj ja by som sa pridala..do kelu som hladná...🤣

autor
26. okt 2022

Všetky ste super, niečo si určite vyberiem nech máme nejakú zmenu😊tušila som, že takto na večer nemám nakukovať do tejto diskusie, lebo som hladná až strach😅

veroonr
26. okt 2022

Domaca pecena pecenova pasteta s hriankou a brusnicami

banalu
26. okt 2022

U nas okrem spomenuteho aj chutovky, take bohatsie - rozok, maslo, klobasa, kysla uhorka, tvrdy syr (kocky nakrajat z vacsieho kusu nie platok), kusok sardelky, alebo slaneho ocka, pol olivy.
Mini rezne su tiez vzdy vyjedene do posledneho. Robim z panenky a kuracie, na tenko vyklepane.

andrea_ff
26. okt 2022

@veroonr dáš prosím recept?
Kks...hlasnaaa som 🤔👍😀👍

ajuga
26. okt 2022

Plnene tortily zrolovane. Cize na tortuli natriem natierkove maslo, sunku, prip salamu, zeleninu, dalat, pokvapkam dresingom a zrolujem. Neskutocna mnamka
A pizza slimaky
Obycajne chlebicku, tie uz skoro ma ziadnej oslave nejem, lebo sam lososovy tatarak, zdrave salaty a syrove misy 😀

veroonr
26. okt 2022

@andrea_ff Nech sa paci. Cca 700g pecienok, 3vajicka, 2 lyzice husacej masti, 1 sladka smotana, sol, korenie, majoranka. Vymixovat ponornym mixerom, vyliat do 2 zapekacich mis (vyska tej masy aby bola cca 2-3cm) a na 45-50 min. na 180°. Vaaazna delikatesa

juliet86
27. okt 2022

@queen_mary presne tak. bacsinou do 15min u nas 😅😅😅

andrea_ff
27. okt 2022

@veroonr ďakujem 👍 a dávate kuracie pečienky?

saxana000
27. okt 2022

Pizza slimaky z listkoveho a syrova rolada odkedy.som zistila.ze sa da robit aj z platkoveho syra a nemusim varit a gulat tehlu mame ju kazdu chvilku...

veroonr
27. okt 2022

@andrea_ff ano kuracie

lennytka84
27. okt 2022

@queen_mary makala som v KE v Gourmet bistre. Super robota ale len pre slobodné alebo dôchodkyne 😉