Ahojte babule, prvý pokus s domácou knedľou mi dnes nevyšiel, takže hľadám Váš osvedčený receptík na parenú resp. varenú knedľu. Ktorá chutí viac Vašej rodine? Uvítam všetky postrehy a recepty 😉 ďakovala
podla mna je dôlezite ju robit na platne, alebo ja na utierke, v co najvacsich hrncoch. Ja ju naparujem v dvoch zavaracich hrncoch 20 minut a je super.
U nas robi knedle manzel 🙂 a hovori, ze zaklad je poriadne vymiesit cesto. Robi to asi 10min., mozno viac. Potom to da do velkeho hrnca (robi 2 knedle naraz) na taky "vejar" , na 20min. Knedla sa vzdy vydari.
Ja robievam podla tohto receptu a som velmi spokojna,vzdy sa podari:250g polohrubej muky,250g hrubej muky,250ml mlieka,1 vajicko,1pl oleja,1čl soli,cukru a suseneho drozdia(ja davam polovicu klasickeho drozdia)
http://baranek.blog.sme.sk/c/136410/Varime-s-me...
robievam ten prvy, dokonca z hladkej muky, lebo u nas ina nie je, a este sa nestalo, ze by sa nevydarili.
parim na paraku (taky ten vejar, co sa vklada do hrnca)
co sa ti na knedle nepodarilo?
Ahoj, receptíky sú overené takže sa môžeš inšpirovať 🙂
Domáca žemľová knedľa - http://najrecept.sk/2013/09/domaca-zemlova-knedla/
Domáca kysnutá knedľa - http://najrecept.sk/2013/09/domaca-kysnuta-knedla/
@evuska32 toto je pre nás tá naj, vyskúšaj nie je ťažká 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/moje-varianty-...