Dievčatá otázka, viem urobiť dobrú knedľu aj z hladkej múky? Či mám hľadať polohrubú? Ja tu kde som na všetko používam all purpose, ale pozerám recepty, že väčšinou je polohrubá. Ďakujem
@datelinka31 my davame len polohrubu. Uz roky.
https://www.zosrdcadohrnca.sk/2020/03/31/domaca... robím len túto a podla toho akú múku doma mám 😀 vždy mám hladkú, ale nie vždy polohrubu
z hladkej múky budeš mať knedľú hutnú, ťažkú...
lepšie je poučiť múku polohrubú, popr. polovicu polohr. a polovicu hrubej múky... knedľa by mala potom byť nadýchanejšia, ľahšia.
všetky suroviny dávam od oka...
https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena... 2-recept.html overena a perfektna. Robim ju aj do mrazaku, kedze mne sa nechce stale robit cerstvu, robim vzdy z kila muky (alebo polka knedla, polka buchty :D)
@datelinka31 pozeram,ze mne nenapisalo aku muku.. davam polohrubu ..
Polohrubú.
Ďakujem pekne, čiže idem hľadať polohrubú múku a idem si to najprv preložiť, ako sa to vlastne volá 😀
Niekto dáva vajce,iný zasa nie,že vraj je mäkšia bez neho.
500g muky, 7g suche drozdie, trochu soli, dve vajicka, 250 ml vlazneho mlieka, zmiesas, das vykynut, vytvarujes knedle a na 15 minut na paru skontrolujes paratkom alebo drievkom ci je hotova