Osvedčený recept na knedľu

datelinka31
6. okt 2024

Dievčatá otázka, viem urobiť dobrú knedľu aj z hladkej múky? Či mám hľadať polohrubú? Ja tu kde som na všetko používam all purpose, ale pozerám recepty, že väčšinou je polohrubá. Ďakujem

ukgirls
6. okt 2024

500g muky, 7g suche drozdie, trochu soli, dve vajicka, 250 ml vlazneho mlieka, zmiesas, das vykynut, vytvarujes knedle a na 15 minut na paru skontrolujes paratkom alebo drievkom ci je hotova

zuzap33
6. okt 2024

@datelinka31 my davame len polohrubu. Uz roky.

13uzivatelka11
6. okt 2024

https://www.zosrdcadohrnca.sk/2020/03/31/domaca... robím len túto a podla toho akú múku doma mám 😀 vždy mám hladkú, ale nie vždy polohrubu

deti95060810
6. okt 2024

z hladkej múky budeš mať knedľú hutnú, ťažkú...
lepšie je poučiť múku polohrubú, popr. polovicu polohr. a polovicu hrubej múky... knedľa by mala potom byť nadýchanejšia, ľahšia.
všetky suroviny dávam od oka...

simca06022011
6. okt 2024

https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena... 2-recept.html overena a perfektna. Robim ju aj do mrazaku, kedze mne sa nechce stale robit cerstvu, robim vzdy z kila muky (alebo polka knedla, polka buchty :D)

ukgirls
6. okt 2024

@datelinka31 pozeram,ze mne nenapisalo aku muku.. davam polohrubu ..

lukbe
6. okt 2024

Polohrubú.

datelinka31
autor
6. okt 2024

Ďakujem pekne, čiže idem hľadať polohrubú múku a idem si to najprv preložiť, ako sa to vlastne volá 😀

dievca
8. okt 2024

Niekto dáva vajce,iný zasa nie,že vraj je mäkšia bez neho.