Ahojte,
prosím akú plnku dávate na vrch? Ja potriem kysnuté cesto olejom , posypem škoricovým cukrom, zviniem, pokrájam a vrch potriem vajíčkom.
Na druhý deň sú ale veľmi tvrdé.
Akú plnku máte osvedčenú, aby tak rýchlo nestvrdli?
Ďakujem
Ja vymiesam zmaknute maslo s cukrom a skoricou natriem zrolujem necham podkysnut dam piect a pred dopecenym polejem sladkym mliekom ,ak su aj na drhy den tvrdsie ohrejem mikrovlnke a su makke
nepotieram vajcom, ale sladkým mliekom.
dávam maslo, nie olej a vrch nepotieram. Ale tá tvrdosť nebude plnkou, ale cestom. Klasické kysnuté cesto na druhý deň nie je už vláčne a mäkké. Preto keď robím osie hniezda robím z mastného kysnutého cesta, tie sú fajn aj na druhý deň. Používam toto cesto zo štedráka:
https://www.mimibazar.sk/recept/4612/vyborny-st...
Druhá možnosť je, čerstvo upečené koláče po vychladnutí dať do mrazničky.
Dovnútra maslo zmiešané so škoricou a cukrom. Potieram pred pečením olejom. Po upečení prekryjem utierkou a tak sú vlastne stále zakryté, kým sa z plechu nepojedia 🙂
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...
Tiez mliekom potieram, ale chystam sa na tieto
A este obmena, s karamelom a jablkami, tieto su extra vydarene
http://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/02/nasl...
Plnku mám 80g masla ,4ks škoricový cukor,4cajovr lyžičky solamyl,, pred pečením nepotieram.ked sa upecu potriem mliekom zmiešaným so šľahačkovou smotanou ...mäkké aj na tretí deň ak ostanú
Plnku mame podobnu (len ja roztapam maslo), potieram pred pecenim mliekom a nie vajickom, peciem do slabunko kavova, aby nevyschli, mam uskladnene v uzavretej nadobe. Vcera poobede dcera piekla a teraz som mala jeden a je makkucky.