Orechy do medvedieho cesnaku, pesta

vasjar
27. mar 2023

Môžem použiť aj slnečnicové semiačka namiesto vlašských orechov?

lalaboo
27. mar 2023

@vasjar jasné! chuť nebude taká výrazná ako pri vlašských, ale pokojne môžeš

lalaboo
27. mar 2023

@vasjar nezabudni ich predtým trochu opiecť 😊

mk1111111111
27. mar 2023

Tam nejdu piniove?

lalaboo
27. mar 2023

@mk1111111111 do originál receptu hej, ale sú dosť drahé, tiež robím s kadejakými inými 😊

bellovag
27. mar 2023

Robila som aj z kešu a bolo super 🙂

jumama
27. mar 2023

Baby aky mate recept, ja som dva razy robila a chcela som si to aj zavarit, ale take mi to zostalo strasne stiplave to zavarene, ze sa to nedalo jest. Pritom tesne po vyrobeni to bolo velmi chutne, ale akoby po dlhsom case exrazit stiplavy.

viestta
27. mar 2023

@mk1111111111 uz som robila aj z mandli aj z lieskovcov. Vsetko bolo dobre.
@jumama ja ho hadzem do mraznicky, v chladnicke nechavam len tolko co viem, ze sa rychlo minie. Recept: orechy, cesnakova vnat, olej. Vsetko asi v rovnakom pomere

vasjar
autor
27. mar 2023

@jumama a to dávate to pesto do mrazaku? Ci co? Ja aj keď robím čerstvé pesto tak je také silné, štipľavé, ale tak asi toho cesnaku dávam trosku viac ako by som mala

vasjar
autor
27. mar 2023

@lalaboo dobrý nápad

vasjar
autor
27. mar 2023

@lalaboo presne, tie piniove sú drahé, celkovo oriešky sú drahé. Spravila som aj par sklíčko s arasidami, nesolenymi

jumama
27. mar 2023

@vasjar Ja som to normalne zavarila trochu, klasiky do poharkov, v hrnci vo vode 10-15 min., ale to zostalo strasne stiplave.
@viestta pisala, ze dava na mrazak a to je mozno dobry napad, vyskusam.

simca_13
28. mar 2023

Dávala som vlašské, so semienkami mi to osobne nechutilo, švagriná, tá skúša a kadečo dáva, ale za mňa píniové a vlašské sú na toto najlepšie.
Aj teraz sa chystám robiť 🙂