Ahojte, mamina robila orechové rožky, ale zabudla vymazať tu formu a nejde to vyklepnut. Nemáte nejaký tip, ako to dostať von ?
Formičky sa ničím nevyumazavaju. Ale musia sa vyklepnut za horuca
@rachel36a ja mám len 1 formicku ešte po babke, a orechové rožky robím tak, že si urobím rovnaké guličky, ktoré pred vložením do formy omočim v hladkej múke, potom natlačíme do formy a vyklopim na plech s papierom. A ešte jednoduchšie je ušulat si valček, nakrájať na rovnaké časti, vytvarovať rožteky a dať piecť. Obalujem až keď sú skoro vychladnuté.
mám silikonovú formu a ešte nikdy nebol problém
Nam to nejde ale ani za svet vyklopiť 😃
Vselico ti tu radia,ale ja uz veru neriskujem a kazdu jednu trosku pomastim.
Trosku!!!!stetcom.
Lebo ak pomastis prilis,rozpadnu sa...
Ale bez mastenia uz veru neriskujem...
Skuste to trochu nahriat v rure.
Vypadnu len horuce-ale nesmu byt mäkke!
Pradvepodobne su este mokre vnutri, resp. slabo upečene. Orechove fukane rozky ja doslova suším a idu pekne von aj bez vymastenia.
Miesili ste cesto rucne, alebo v robote? Ja som pred rokmi zamiesila v robote cesto na medvedie labky. Z formiciek vzdy vyskakuju skoro same, ale vtedy nesli nijako vyklopiť. Odvtedy len rucne.
@sev111 mozem sa opytat, aky program davate na rure? horuci vzduch, horny dolny ohrev? S tymto ja mam najvacsi problem vybrat :DD
@n820p sledujem farbu jemne ruzove aby boli...
@simca06022011 ja vzdy peciem spodny a horny ohrev
Nech sa podaria😊
ja nikdy nevymazavam ani na kosicky ci orechy ani na rozteky. Len otocim opacne a pobucham nozom po formicke poriadne a ono to vypadne same :p.