Už dlho zvažujem kúpu pekárničky na pečenie chleba, ale skúsenosti v mojom okolí sú nemastné neslané. Väčšina sa vrátila k pečeniu mimo nej. Preto by ma zaujímali vaše skúsenosti, či sa vám osvedčila a prípadne ak áno, ktorá?
Ďakujem 🙂.
mma pekarnicku a nepouzivam, hoci dcera je celiaticka, uz ani neviem ako sa s nou rpacuje. mala by som ju vyvetrat. 😀
aj ja len na miesenie cesta, skúšala som aj piecť, ale nechutilo nám to
@jakubrianka ja pečiem v rúre. Pekárnička mi príde ako strašná opacha do kuchyne... a neviem či by upiekla aj môj zemiakový chlebík 🙂
Chlieb pečiem v rúre... A cesto miesim rukami, aj keď mám aj robot aj ručný mixér s hákmi... V rukách je v rukách, je to podľa mňa rozdiel ...
@jakubrianka zdedila som jednu a využívala občas. Ked sa mi pokazila, neplánovala som kupovať ďalšiu, ale .... Zistila som, ze mi chýba a az potom som si uvedomila, ze ako mi šetrila čas. 🙂 A to ja robievam aj kvaskovy chlieb, cize som si myslela, že načo ešte aj pekáreň. Mne pomáha hlavne vtedy, keď ozaj nemám čas, nahadzem ingrediencie a nestaram sa o nic. Je super, ze mozem odísť a ked prídem, je hotovo. Cesto na pizzu napríklad robím zásadne v pekárni. Bezlepkovy chlieb tiež, "vianockovy" koláč, ale aj obyčajný chlieb, ked aktuálne nekvaskujem, alebo nemám čas sa zaoberať kvaskovym. Ako prežila by som aj bez, ale práve v tych vypätých chvíľach, keď nestíham, je to super, šetrí mi nervy a to je k nezaplateniu. 😁
@jakubrianka ja mam uz druhu pekarnicku. Ked sa pokazila prva, hned som kupila druhu. Vyuzivam ju na robenie kysnuteho cesta a dzemy - toto je uplne super. Peciem v nej minimalne, manzel totiz kvaskuje. Ake super bola, ked sme boli vsetci chori, bahadzali sme dnu suroviny a upiekla sendvic. No je pravda, ze ten chlieb z nej je taky.. iny. Vlhkejsi. Treba vyskusat rozne recepty a piect ten, co sadne. My ked, tak len ten sendvic.
my sme napriklad celkom spokojny s pekarnickou aj chleba nam odtial chuti 🙂
@simsalabim ja som z nej mala napriklad vlhkejsi chleba len ked som ho tam zabudla dlho po upeceni nevybraty,,, ked ho vyberiem a necham vychladnut na linke potom zabalim do utierky je praveze uplne super chrumkavy zboznujem ho 🙂 ale je pravda ze posledne nam akosi nechutili ale mali sme inu muku tak to bude zrejme tim
@vikusjk cesto vymiesi najlacnejsim rucnym mixerom s hakmi na miesenie, preco rukami? Inak mne chlieb z pekarnicky tiez nechuti, peciem v rure
Mala som, nepoužívala, predala 😄💁
@lucka_ke presne to ma napadlo, či sa to oplatí aspoň na miesenie cesta :D
@poopsie to si nemyslím. Staršie ženy o tom vedia svoje. Načo si ničiť ruky. Ako klobùk dolw v rukách je to aj dobrá drina.
nemam, urcite by som nic nerobila 😀 ale chlebik z domacej pekarnicky bol FANTASTICKY 😎 a to teda kamoska kupuje polotovary, ona sa s nim urcite nepiplala ze v rukach a pod... no aj tak bol rozdiel s kupovanym citit (alebo som bola hladna 😂)
@akvi prosím recept na bezlepkový vuanočkový chlieb🙏. Akú bezlepkovú múko do neho dávate prosím?
@jakubrianka budem asi jedina 😃, ale pekarnicka je uz 12 rokov nas top spotrebic. Uz mame druhu, Chlieb nekupujeme vobec, peciem ho v pekarnicke, obcas kupujeme len nejake pecivo pre zmenu. Miesim v nej aj cesto na domacu knedlu. Mame Tefal, pred tym sme mali moulinex.
@jakubrianka no tak ak si bezlepková, tak ten rozdiel neuzrieš ani z vlaku 😉a tak isto kvások a sušené kvasnice. To sa nedá zrovnať...
@jakubrianka nieje to drina... Naše prastarke by vedeli ušlahať aj bielkovy sneh.. Čo sa vraj nedá tiež porovnať
@simsalabim ďakujem. Prosím receptík na sendvič. O džemoch z pekárničky som teda nepočula 😲.
@mapa s ktorou značkou ste viac spokojná?
@poopsie pečiem aj bezlepkový aj normálny chlebík.
@poopsie chlebík vyzerá famózne 🤩. Prosím recept ;).
@jakubrianka ono moulinex presiel pod tefal, takze je to v podstate to iste. Moulinex pekarnicky sa uz tusim v obchodoch nepredavaju. Spokojna som bola s oboma. Ta prva moulinex dosluzila po 9 rokoch, tato tefal pecie uz 3 roky 😃
@jakubrianka je kvaskovy, pečies s kvaskom?
@poopsie zatiaľ nie, ale plánujem vyskúšať. Kvások už mám sľúbený.
Ďakujem vám za vaše skúsenosti a ochotu sa s nimi podeliť. Rozhodla som dať pekárničke aspoň šancu 🙂.
@jakubrianka rozkvas-150 g vody 150g múky 20g materskeho kvasku... Pôvodný recept je 120g raznej chlebovej a 30g 00 hladkej.. Konkrétne do tohto šla len hladká.... Cesto je 170g vody. Rozkvas. 350g múky 00 hladkej... 1 lyžička mletej rasce.. 2 lyžičky soli po hodine kysnutia.. Mala by to byt autolyza ale nazory sa rozchádzajú
@jakubrianka som momentalne odcestovana, ale recept bol v navode…mozno aj tvoja to ma. A program na dzem na asi kazda pekaren 🤔 Takto vyzera (nasla som na nete len po madarsky).
@jakubrianka vianocku robím klasickú, nie bezlepkovu. Bezlepkové chleby v pekárni robím z kupovaných zmesí, ale podľa mna ak chceš taku vianocku, tak by som skusila bezlepkovú zmes na svetlý chlieb, miesto vody dala mlieko, pridala maslo (cca 3 PL), cukor 4PL a dosypala trochu kukuricnej múky, alebo kukuricneho skrobu, ak by bolo treba, keďže pridavas tekutinu. To ked pozrieš recepty, co su k pekárni, tak ked trochu poskusas, tak prídeš na to, ako spraviť bezlepkové verzie.
@jakubrianka moja mamina chcela pekárničku na miesenie, lebo už nevládze tak vymiesiť cesto rukou, ale nie je nejak extra spokojná a aj tak miesi rukami. Ja som s miesením celkom spokojná, používam ju zatiaľ iba na tento účel. Chlieb som v nej piekla, ale je to také... čo ja viem, nie je to chlieb, ako keď si ho upečiem v rúre. Je to tehlička, ktorá je viac prepečená zo spodu, málo na vrchu (tam nie je špirála) a podľa tých receptov, ktoré sú v pekárničke, nám ten chlieb chutí ako toastový, nie klasický pšenično ražný, či zemiakový chlebík. Tiež si musíš dávať pozor na váhu, ja som tú moju nechtiac preťažila a jedna metlička mi už nemiesila, musel do opravy, našťastie v rámci záruky to spravili, vraj bol uvoľnený prevod. Možno to chce viac skúšať a prišla by som aj na nejaké dobré recepty, len na to nemám toľko času. Za mňa je tá moja teda "miesička" nie pekárnička 😅