Oplatí sa sušička ovocia? Chcela by som si robiť taký vlastný ovocný čaj zo sušeného ovocia.
Keď máš vlastne ovocie oplatí sa sušiť, ale dá sa sušiť v rúre na teplovzduch, dajú sa kúpiť aj rošty do rúry. Ja som kupovala na forte-katalóg.sk
nam tu nechali rodicia, ked sa odtialto stahovali do ineho domu. raz za cas v nej susim jablka, zalezi od urody. obcas som susila aj vnat zeler, petrzlen a ligurcek a teda muz v nej najviac susi chilli papricky a to si teda fakt neviem predstavit ze by susil v rure 😀
a zase tie susicky nie su take velke polozky, takze ak mas na nu miesto, ze nebude zavadzat tak preco nie. myslim, ze bude mat aj podstatne nizsi vykon ako ma rura.
Za mňa nie. Tá naša sušila nerovnomerne a maximálna teplota bola 70 stupov.V rúre mám možnosť sušiť na 5tich plechoch naraz. Keď zapnem teplovzdušný režim, tak to ide rýchlo. Ale spravidla len obsuším(predsuším) ovocie ostatné dôjde na roštoch na radiatoroch.
@viestta ach boze, ze ty musis vsetko riesit...... fakt ani kvoli tebe nepojdem teraz studovat stitky na rure ci susicke. autorka sa pytala ci sa oplati alebo neoplati napisala som jej svoj nazor tak nech sa rozhodne sama, ak jej pojde o spotrebu tak sama si to hadam skontroluje.
Neoplatí sa. Máme sušičku ovocia, dostal ju muž do daru, primárne kvôli čili papričkám, ktoré pestuje, suší a melie na prášok. Žerie, jak sviňa a dlho to trvá, kým ich vysuší. Rovnakú, ak nie lepšiu službu ti urobí aj teplovzdušná rúra. Ale my aj tak najradšej sušíme nad krbom. Tak ale chápem, že takú možnosť nemá každý k dispozícii.
mama ma susicky a susi v nej hriby ..ovela rychlejsie a jednoduhsie ako v trube .. a nema po byte sita.. takze ma aj ine vyuzitie ako ovocie ... nezabere vela miesta akurat pozeraj aka je velka a kolko ma poschodi ..lebo su aj mensie aj vacsie
Ja kupu nelutujem, susim domace ovocie alebo huby ale aj bylinky..
Na hriby sa oplati, my bezne za sezonu nasusime 5 velych 5l flias, by som sa doma zadusila kym by uschli, na susicke su suche za par hodin
za man top masina...ja susim domace jabka a hriby..cca 10hod a super...
ak tato bavi, tak je to dobra vec. urcite na hriby, tie susim len tam. tiez jablka, zeleninu na veceru,bylinky atd
My sme akurát včera boli vyberať mamine, my máme už dlhšie a teda je to dobrá vec, kadečo sme v nej už sušili a keď je sezóna húb, tak u nás ide jedna radosť a mamina si ju zakaždým takto na zimu požičiavala lebo si jabĺčka krájajú a sušia, ale zajtra má meniny, tak som sa rozhodla, že jej pôjdeme kúpiť aby mala svoju, tak sme boli vyberať 🙂
ci sa oplati zalezi od toho ako casto planujete vyuzivat, ak dva krat rocne tak asi nie 🙂 my mame od vitariana kupena v sade aj s odstavovacom, sme spoko, susi rovnomerne nastavitelne teploty
Da sa to aj v rure dobre ususit…ale ak mas na v kuchyni priestor tak preco nie