Opätovné mrazenie mäsa

24. aug 2022

Ahojte. Včera večer som si vyložila kačacie stehna, na dnesny obed… ale schytali sme crevnu virozu cela rodina, čiže z obedu nič nebude…
Stehna sa rozmrazovali na kuchynskej linke celu noc a ráno som ich dala spat do mraznicky… chyba? Nevedela som co s nimi, určite teraz najblizsi týždeň minimálne kacku jesť nebudeme, takze by sa pokazili, ale teraz mi vŕta hlavou, co ak sa pokazia a zas ich zjeme potom a budeme opäť grcat 😂🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

lenkakravcova
24. aug 2022

Ak máš mrazničku pod - 28C, tam je to okej.

anjelicek26
24. aug 2022

Ja by som to nerobila,surove mäso nie na 2x mrazit...normalne to teraz upec a zamraz potom hotove, u kacky to fakt nevadi, aj rozmrazena pecena je dobra ...

macko_usko222
24. aug 2022

rozmrazuje sa potom všetko v chladničke, nie na kuchynskej doske..

slovenka753
24. aug 2022

Áno chyba. Rozmrazene mäso sa nikdy nemrazi opätovne. Okrem zdravotného rizika je tam problém aj s chuťou.

simca06022011
24. aug 2022

A mimochdoom, kacacie maso ucite nerozmrazovat na linke celu noc... A ano, rozmrazene maso sa znovu nezmrazuje, lepsie je uvarit to nejak a odlozit, ak treba zmraziť potom to jedlo.

retep00
24. aug 2022

No my to tak doma bežne robíme, že keď nám zvýši mäso dáme ho späť do mrazničky. Ani raz sme sa neotravili. Ani mäsu nič nebolo. Neviem teda ako s kačacinou ale u ostatných pohoda.

evica17
24. aug 2022

@retep00 surové mäso keď zvýši zas späť do mraziaka ?

retep00
24. aug 2022

@evica17 áno. 🙂 S tým rozdielom, že nechávame rozmrazovať v chladničke cez noc.

basska_b
24. aug 2022

Jedla vo vseobecnosti nemaju rady teplotne soky, to im vadi viac ako ked dlhsie lezi pri nejakej teplote

andreatytler
24. aug 2022

@retep00 Podla mna to je len otazka casu kedy sa to maso pri tom mrazeni a rozmrazovani pokazi a potom vam bude zle. Hlavne hydina je velmi nebezpecna.
Autorka, kacku rozmrazenu na izbovej teplote urcite nezmrazovat.

ivana11155
24. aug 2022

Dievčatá a maslo keď som vybrala z mrazničky, odmrazovala v chladničke a supla znovu do mrazničky, bude to OK?

luliu
24. aug 2022

@ivana11155 nebude, mäso sa znova nesmie mrazit, vyhodila by som. Platí to pre všetko, aj pre maslo. Radšej niečo upec, ale znova zamraziť nie

retep00
24. aug 2022

@andreatytler skúste si to trošku naštudovať 🙂 Mäsu škodí len teplotný šok ale pokiaľ ho nechávate v chladničke a dáte znova zamraziť je to v poriadku. Nehovorím, že je to najlepšie riešenie, kvalita mäsa už nie je 100% ale niekedy proste mäso zvýši a vyhadzovať ho do koša nebudem. Robíme to tak roky a nikdy nikto chorý nebol. 🙂

andreatytler
24. aug 2022

@retep00 Nie je to v poriadku... Kup si kura a nechaj ho v chladnicke. Nebude tam ziadny tepelny sok a napriek tomu ti po 2 dnoch asi zacne smrdiet. Aj v tej chladnicke moze maso byt len urcity cas a aj tam sa kazi.

retep00
24. aug 2022

@andreatytler ja som nikde nepísala, že tam mäso nechávam 2 dni preboha.... Hneď po rozmrazení (podotýkam v chladničke) ho spracujem a keď je ho veľa odložím späť do mrazničky, čo nikdy netrvá dlhšie ako nanajvýš 30min.. a o kuracine tiež nebola ani reč, pretože ju nejedavame. Tak načo komentujete a domýšľate si vlastné odpovede? Ja rešpektujem, že vy to takto nerobíte, ale viem, že ja nie som jediná, kto to takto robí. Každý podľa vlastného uváženia.

evica17
24. aug 2022

@retep00 ďakujem. Prvýkrát sa mi toto stalo že som vytiahla mäso a zistila som že veľa. Tak som ho tiež šupla späť a mala som výčitky že čo ak náhodou bude zle, ale upokojila si ma. Vdaka

luliu
24. aug 2022

@retep00 nie, nie je to v poriadku, nastuduj si ty a to, že vám ešte nič nebolo, absolútne nič neznamená

andreatytler
24. aug 2022

@retep00 Ale to maso sa rozmrazuje v chladnicke cely den, cize to maso je uz den stare. Das ho spat do mraznicky a pri naslednom rozmrazovani je v chladnicke zase cely den. Preto rozpravam o 2 dnoch.