Nie som moc zdatna kucharka a ja nemam rada cestoviny a preto potrebujem vasu pomoc. Uvitala by som, ak by ste do tejto diskusie napisali zopar receptov na omacky, ktore oblubuju vasi krpci na cestovinach. Dakujem 🙂
ja robim malemu mrkvovu,nastruham si na malom mrkvu,petrzlen osmazim ju ochutim zalejem mliekom a zahustim,moj maly ju miluje 😲
ahoj mam rocnu dcerku a varim takto:
na lyzici oleja si orestujem malu cibulku, pridam trosku cesnaku,bazalku, paradajkovy pretlak-mam domaci ale mozes dat aj kupny alebo paradajky v konzerve, povarim,osolim, dam trosku korenia, ak su kusky paradajky rozmixujem, dam na cestoviny a syr na vrch, toto je zaklad je vyborna aj na pizzu
ak chces s masom, mozes si orestovat na oleji mlete masko a zmiesat s touto zakladnou omackou-tiez vyborne
dalej mozes srovu-bambino si das do hrnca so sladkou smotanou, pridas trosku korenia, muskatovy oriesok, sol-ak treba-syr je vacsinou dost slany, povaris kym sa syr neroztopi, do tejto zakladnej syrovej omacky mozes nakrajat uvarenu brokolicu, kukuricu, mrkvu, hrasok, kuracie masko-uvarene, vajicko natvrdo-co len chces
nas maly miluje tekvicovu omacku na cestovinu - robim ju z maslovej tekvice. je uplne jednoducha - na kocky nakrajas tekvicu, das naparit do hrnca a ked je makka, tak rozmixujes ponornym mixerom. je to velmi jednoduche, velmi chutne a najma zdrave. a co je dolezite - krpcovi veeelmi chuti. 🙂
omacku davam na drobne cestoviny (hviezdicky napr.) a k tomu nadrobno nakrajane kuracie masko. a aka bašta! 🙂
por,alebo cibulku orestujem na ol.oleji pridam šunku nakr.na kocky,bambino .......miešam kým sa nerozpustí,zahustím smotanou sladkou amúkou a dochutím kečupom z DM Alnatura.......môžeš dať aj bazalku,mnááám
@katkapapacova
@moen syrovu omacku z taveneho syra by som rocnemu dietatu rozhodne nedavala. minule davali dokument, ze tavene syry obsahuju nadmerne mnozstvo soli, ktore vobec nie je vhodne pre organizmus malych deti. vlastne vyrabaju sa tak, ze sa syry zahreju na vysoku teplotu a roztavia pomocou taviacich soli, co zabranuje aj vstrebavaniu vapnika. clovek si mysli, ze robi nieco pre svoje zdravie, ale opak je pravdou. minimalne pri malych detoch. ked uz syrovu omacku, tak z tvrdeho syra, ktory nastruhas a pridas do smotany,vsak on sa krasne rozpusti. alebo aj tofu syr raz za cas je fajn 😉
Síce staršia otázka, ale možno sem ešte nejaká mamina zablúdi ... tak sa pripájam... Rovnako ako tekvicovú či mrkvovú, môžete pripraviť aj omáčku z brokolice, pridať kvalitný syr a je to ... Prikladám aj link na špenátovo-cícerovú omáčku na cestoviny: http://dobruchut.azet.sk/recept/29061/fotorecep... a Milánske cestoviny:
http://dobruchut.azet.sk/recept/25771/milanske-...
a aj tu nájdete jednu paradajkovú omáčku a tiež cestoviny s pórom a vajíčkom + ďalšie inšpirácie na bejby recepty:
http://www.sikovnamamina.sk/zdrave-recepty-pre-... Je toho na nete veľa, treba len hľadať dobré recepty s kvalitnými ingredienciami pre zdravý vývoj našich drobcov.
@moen ahoj, ja moc omacky nerobim a cestoviny davam hlavne tarhonu, alebo bazalkove z dm- som na stravu dost prisna 🙂
u mojho maleho je ublubena omacka rajcinova- oblanzirujem rajciny, zalejem ich 100%rajcinovou stavou (maju v hypernove), pridam bazalku a nastruhany parmezan 🙂
potom robim mrkvovu- na masle osmazim cibulku a mrkvu, potom to rozmixujem.
spenatovu- na masle oprazim cibulku, cesnak, listy spenatu, pomixujem, pridam vajicko natvrdo nakrajane nadrobno.
viac ma teraz nenapada 🙂