Omáčky k mäsu alebo k cestovinám

havedka
13. mar 2014

prosim poradte mi ,mame radi masko na stave alebo s omackami ale ja moc omacky neviem okrem rajcinovej,ake robievate vy?

rora
13. mar 2014

ja si pre inspiracie a recepty ku vsetkemu moznemu chodim na mimibazar, tuna napr. link na kadejake omačky http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=25

natalieperez
13. mar 2014

syrová je super..smotana na varenie, bambino a nastrúhaný eidam..k tomu najlepšie penne alebo farfalle 🙂

akramgad
13. mar 2014

milujem nivovú či na cestoviny zo šampionmi a šunkou ( nemusí byť) alebo zkuracím m§skom a ryžkou

havedka
autor
13. mar 2014

@natalieperez a receptik ako sa taka omacka robi???dakujem baby

luba28
13. mar 2014

@havedka ja ju robim tak,ze orestujem cibulku na oleji,pridam bambino,rozpustim a potom smotanu a syr,..zhustne vypnem a i uz hotovo,...este pridavam cesnak,...

natalieperez
13. mar 2014

@havedka jednoducho, dáš do hrnca smotanu, vytlačíš do toho bambino, potom ešte môžeš trojuholníkové syry (karička a pod) a keď sa všetko rozpustí, pridáš nastrúhaný syr.

sashabb
13. mar 2014

@havedka ja dávam aj kuracie prsia na male kusky nakrajane, alebo šunku, potom zalejem smotanou, pridam bambino, brokolicu, osolim okorenim a keď je treba zahustim a hotovo 😉

havedka
autor
13. mar 2014

a netreba zahustit,a cim ak treba? 🙂

sashabb
13. mar 2014

@havedka ja dávam hl.muku rozmiešanú v tej smotane.

ukulela
13. mar 2014

@havedka ak das vela smotany a chces hustejsiu, mozes zahustit (hladkou mukou napr) ale ja radsej nesetrim na syre - viac syra, menej smotany a bude hustejsia a chutnejsia. ja tie mukou zahustene restauracne omacky velmi nemusim. syrovu robim casto - dochucujem tym, co mam po ruke. davam pretlaceny cesnak, alebo bylinky - petrzlenovu vnat, bazalku(mam zamrazenu) alebo provensalske korenie - nic nie je na skodu 🙂 a syrovu davam aj na cestociny, ale aj na masko - kuracie prsia na prirodno, alebo aj ku sote. fajna k masu byva aj chrenova omacka (recept nemam, varieva ju segra, ale na nete najdes) a ja mam rada aj koprovu - a tu aj bez masa iba s vajcom na tvrdo 🙂 a uplne zboznujem omacku ako pod svieckovu - korenova zelenina podusena / upecena s masom a potom ju mixujem. ked treba, tak doriedim troska smotanou, ale casto mi ani ta nechyba. staci mi len taka sama mixovana zeleninova (mrkva, petrzlen, zeler, dake korenie ... uz viem, co budem zajtra varit 🙂 )

havedka
autor
13. mar 2014

ste zlate dakujem vsetkym skusim daco