prosim poradte mi ,mame radi masko na stave alebo s omackami ale ja moc omacky neviem okrem rajcinovej,ake robievate vy?
syrová je super..smotana na varenie, bambino a nastrúhaný eidam..k tomu najlepšie penne alebo farfalle 🙂
milujem nivovú či na cestoviny zo šampionmi a šunkou ( nemusí byť) alebo zkuracím m§skom a ryžkou
@natalieperez a receptik ako sa taka omacka robi???dakujem baby
@havedka jednoducho, dáš do hrnca smotanu, vytlačíš do toho bambino, potom ešte môžeš trojuholníkové syry (karička a pod) a keď sa všetko rozpustí, pridáš nastrúhaný syr.
a netreba zahustit,a cim ak treba? 🙂
@havedka ak das vela smotany a chces hustejsiu, mozes zahustit (hladkou mukou napr) ale ja radsej nesetrim na syre - viac syra, menej smotany a bude hustejsia a chutnejsia. ja tie mukou zahustene restauracne omacky velmi nemusim. syrovu robim casto - dochucujem tym, co mam po ruke. davam pretlaceny cesnak, alebo bylinky - petrzlenovu vnat, bazalku(mam zamrazenu) alebo provensalske korenie - nic nie je na skodu 🙂 a syrovu davam aj na cestociny, ale aj na masko - kuracie prsia na prirodno, alebo aj ku sote. fajna k masu byva aj chrenova omacka (recept nemam, varieva ju segra, ale na nete najdes) a ja mam rada aj koprovu - a tu aj bez masa iba s vajcom na tvrdo 🙂 a uplne zboznujem omacku ako pod svieckovu - korenova zelenina podusena / upecena s masom a potom ju mixujem. ked treba, tak doriedim troska smotanou, ale casto mi ani ta nechyba. staci mi len taka sama mixovana zeleninova (mrkva, petrzlen, zeler, dake korenie ... uz viem, co budem zajtra varit 🙂 )
ste zlate dakujem vsetkym skusim daco
ja si pre inspiracie a recepty ku vsetkemu moznemu chodim na mimibazar, tuna napr. link na kadejake omačky http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=25