Dobrý deň, ako mám vyriešiť tento problém. Dnes som smažila bravčové a kuracie mäso na slnečnicovom olej a na panvici extrémne prskal. Celá kuchyňa je od oleja, popálila som si ruku.
Mám používať iný typ oleja?
Ja používam tiež slnečnicový, ale neprská mi. Mala si suchú panvicu, keď si tam dala olej? Niekedy stačí aj kvapka vody a prská olej.
Každý olej prská, Keď sa do neho dostane voda.
Musíš ho dať na suchú panvicu a počítať s tým, že aj v mäse môže byť voda.
Hlavne ak si ho pred obaľovaním umývala alebo ak si robila z mrazeného.
Znížiť teplotu, počkať kým vyprska. Dostala sa tam z niekade voda. Každý olej by to robil
Prská, lebo mäso bolo vlhké. Na prskanie pomáha trochu olej na panvici posoliť.
maso pred vysmazanim je vhodne papierom osusit. A ak robis 3-obal, tak urcite vajco nicim neried. Vysmazam takmer vylucne na slnecnicovom oleji a nemam problem.
Google
Pokiaľ si s prskajúcim olejom neviete rady, stačí do neho pridať štipku soli a prskanie okamžite prestane. Ešte lepšie je, ak najprv do panvice nasypete soľ a olej prilejete až neskôr. Podobný efekt bude mať mrkva nakrájaná na malé kolieska alebo malý kúsok chleba.
Mäso nebolo obalovane, len korenie bolo na ňom 🙂 Panvica bola suchá, takže predpokladám ako ste vyššie písali že mäso obsahovalo veľa vody.
Keď mäso vyprážaš bez obalenia, je potrebné ho dobre osušiť. A dať len minimum oleja, nemá v ňom plávať, ako keď vyprážaš obalené. Doslova len taká vrstvička oleja má byť na panvici.
Stačí, že si ho napacovala cesnakom, horčicou vždy mi prska mäso stis stupne, alebo na začiatok zakry pokrievkou
@h2 ďakujem
@hiro mozno keby si videl na vlastne oci a ochutnal rozdiel,nepisal by si takyto komentar.Mal som tu cest poznat pana mäsiara,ktory nazyval mäso z obchodu bublifuk,frfa...Pekne to vidiet na panvici,krkovicka z Lidla alebo domaca.Hovädzia svieckova z obchodu alebo od chovatela...Alebo divina-versus mäso z obchodu.Takze odporucam ochutnat a az potom komentovat🤗😉.
@stvura by si sa cudovala, cim krmia aj tie zlate tetusky tie zvierata, ked vedia, ze ich budu predavat.
Prska vlhke maso. Kupujem maso hocikde v retazcoch, aj u masiara a prska iba trolinku, co je normalne. Ale je pravda, ze nie je maso, ako maso.
Prskal, lebo v mäse bola voda.