Ahojte, ma niekto z vas skusenosti s odvarom zo susenych sliviek? Som pocula, ze pomaha pri problemoch so stolicou. Ako sa da pripravit? Dakujem.
začala som s prikrrmami a malu zapekava,použivam slivkovu štavu od hipp max 2 liž. za den.Pomaha to 🙂
Usnicka,
odvar zo sliviek pripravujem, tak ako Saska. A dobry je tiez odvar z ovsenych vlociek (moze sa pouzivat aj u kojenych detoch). Vo vacsom mnozstve vody varis 1-2 pol. lyz. ovsenych vlociek, asi tak 10-15 min. Ocedis a mozes tam prihodit aj tie slivky, ma to potom lepsiu chut. Natake toho varim na litre, ale uspech nie je ktovie aky. Ale vam to mozno pomoze 🙂
ivanuska ked pises ocedit, tak to je potom taka kasicka z toho? 😕
dakujem vam vsetkym za odpovede, odvar z vlociek davame, my sme mali totizto s kakanim trochu problem aj ked sme boli len na mliecku. Teraz, ked prikrmujeme, tak sa to trosku zhorsilo, tak mu chcem skusit ten odvar uvarit. Ma76, pocula som o tej stave, ale mi povedali, ze je dost sladka, a toho by som sa chcela zatial vyvarovat, pretoze zatial som malinkemu nic nesladila. Este raz dakujem za odpovede, pekny den.
zuzana 29, ja ked robim odvar z vlocie, tiez ho cedim, treba tie rozvarene vlocky dat prec a pouzit len tu vyvarenu vodu 😉 .
No mne vzdy mama dala do hrnca par sliviek s vodou nechala prejst varom a po vychladnuti som vypila stavu a vela raz zjedla aj rozvarene slivky 😀
Vyborne proti zapcham aj v tehotenstve mi to pomahalo ...