Ahoj,mam otazocku-viete mi poradit od akeho veku cca by deticky mohli jest jedla,ktore obsahuju hribiky-kapustnica,hribova polievka,talianske rizoto...a podobne?A mozu deticky jedla,do kjtorych sa pridava pocas pripravy napr.biele vino?
ahoj,hriby by mali deti jest az od 3 rokov,moj syn ma 2 roky a 4 mesiace,a skusali sme mu sampiony dat a v pohode,skus zacat,takym lahkym ako my a postupne pridavat ine druhy.malemu nic nebolo a j mu chutili..
na hriby je este skoro aj na sampiony nikdy nevies co sa stane. su tazko stravitelne a takto male deti dokazu aj z tej stavy ci vyvaru skoncit na vyplachu v nemocnici. sampiony myslim od troch. a hriby cim neskor tym lepsie.
biele vino v rizote a podobnych jedlach starsí jedava bezne ten mladsí mal asi iba 2x zatial sa snazime varit bez vina.
do troch rokov decká hríby stráviť nevedia, ani šampiňóny by som nedávala. Na druhej strane, raz som mu úpila nejakú Hippku od roka a pol a boli v nej šampiňóny.... Ale ja by som sa neponáhľala.
nevidim dovod davat dietatu huby, su tazko stravitelne a nic take nutricne prinosne neobsahuju, kvoli comu by ich potrebovalo. Co sa tyka jedla na vine - alkohol sa varenim odpari, takze nevidim problem ale zase je otazne ci mu to bude chutit 😉
Od 3 rokov. Sú ťažko stráviteľné.
Ako pisu kocky od 3 rokov.
Ja som davala hriby ako polievku,omacku a podobne až od 10r.a to teda niesom niak na stravu,,prísna,, ,ale hriby su hriby.Ked boli v kapustnici tak to som nebrala ze ich je tam niak vela a deti ich aj tak povyberali.
šampiony a hlivu nepovažujem za hriby...tak tie jedli tak od 5r.
Víno sa v prevarenom jedle aj tak odparí...
My sme uz vyskusali a nic sa nedialo....sampinony v rizote a aj ked je masko na prirodno so sampinonmi, tak papala.... 😉
Moj maly uz jedol kapustnicu ked mal 16mesiacov,ale bez hub to mal.... A aj bravcove na zampionoch jedol,ale len masko a stavu bez hub....