Ahojte baby, tento rok som si prvykrat objednala vianocne kolaciky a pani napisala, ze odber bude dnes vecer.
No mna to zaskocilo, nebudu do Vianoc uz stare? Ked chcem nimi nukat este navstevy, co chodia vacsinou na Stefana...
Alebo davate do mraznicky? Poradte prosim. Ide mi hlavne o tie plnkove kolace, je mi jasne, ze grilaz, linecke a podobne vydrzia.
A to si myslíte, že všetky koláče sa plnia plnka mi dnes alebo zajtra? 😀 Véd to by sa predpokladám ani nestihlo pri takých množstvách objednávok 😀
Vobec sa tym netrap, ide hlavne o skladovanie.
Ved aj maslo mas len zabalene v papieri, a ked ho raz otvoris, tiez ho nezjes za dva dni cele, ci?
Daj len pozor aby kolaciky nenapachli od inych veci v chladnicke, a bude dobre. Nemrazila by som to.
A čo si si myslela to by nestihla všetko spraviť keby každý chcel na piatok sobotu aj tak by to plnila skôr predpokladám že to robí doma
Ja som tiež svoje včera už niektoré plnila a zajtra ešte laskonky, aby som si dala v piatok už všetko na poriadok. Koláčiky mám buď v krabici na balkóne alebo v chladničke a nikdy sa nepokazili. Len treba dať pozor na pachy. Mne teda zamrazene a rozmrazené už nechutia
Bezne sa to tak v cukrarine robi aj pri plnkovych kolacoch. Dokonca pri suchých niektorý pečú aj mesiac dva vopred ja to teda nemusim osobne.
Ja by som teda nemrazila. Suche studene miesto špajz a podobne budú dostačujúce 🙂 pokial zamraziť olejový kolac niektoré zvyknú zvlhnut a zvodnatiet zalezi od zloženia plnky
Ja som ešte plnkový ani nerobila. Budem zajtra, pre mňa je týždňový plnkovy starý. No tie čo pečú na objednavku robia skôr aby stíhali. Takže ten plnkovy by bol na 26.12 pokojne aj starší ako týždeň. Suché bežne mesiac pred Vianocami, to mne príde tiež skoro, ale niekto si také odležané pochvaľuje..
Ake su to priamo kolace?
Bohužiaľ, to sa tak robí. To by nestihli. Suché korpusy za začínajú piecť začiatkom decembra. Ja osobne tiež nemám rada staré koláče, takže buď si upečiem sama, alebo nemám.
Záleží o aké koláče ide, aj doma ne pecies x koláčov v ten deň alebo deň vopred plus keď si vezmeš suroviny tiež nemáš čerstvé z daného dňa. Pri dobrom skladovaní ti koláče do Štefana určite vydržia hlavne tie maslové.
Aj krstná piekavala vždy víkend pred Vianocami, aj moja mama medové rezy par dni pre Vianocami a nikdy im nič nebolo.
Preto ja sebe všetky s plnkou pečiem večer,z 22-23. Či 23.12. lebo máme čerstvé. Tie ženy,čo pecu,určite koláče nebudú robiť na posl.chvilu. to sa ani nedá.
Zase,keď dnes večer odber,tak včera ich mohla dokončiť, narezať alebo aj predvčerom.
ak je odber dnes, tak plnené boli pred min. 4 dňami...
ja som ešte len včera začala robiť lístkové cesto... plním v piatok všetky moje koláče...
Ja si prave preto neobjednavam..stare kolace by som neponukala...ja az v piatok zacnem plnit keemove..teraz mam len suche a grilaz... Tartaletky, gulicky, kremese a rezy budem robit v piatok
Robila som v cukrárni, zákusky sú už dávno urobené, len keby si dáte odber neskôr tak vás proste budú čakať zatiaľ v chladničke.Toť vsjo.P.s puncka. A podobne srandy sú urobené aj od 15.12.Dobru chut
Ak su to suche kolače tak v pohode, kremove by som už na vianoce nejedla.
Tak mne by toto vadilo, ja by som koláč/zákusok zo stredy zjedla najneskôr štvrtok, no dobre ešte piatok...potom už ee..daj do mrazničky radšej ak máš miesto.
To máte ako s koláčmi na svadbu. Mnohé krémové sa dajú zjesť,jasné....ale už je cítiť,že ten koláč nie je čerstvý. A mne nechutia ani zmrazené kolace.
Bohužiaľ,to je daň za pohodlie. Nemusím to ironicky,lebo nie každý chce piecť,čo je ok. No musí s týmto rátať.
6 dnovy zakusok by mi asi nechutil. Nevedela si o tom skor, kedy je dodavka? Ved plnkove zjedzte do Stedreho dna a poponukaj iba suche.