Aky robievate zemiakovy salat?Napiste vas oblubeny recept.Dakujem.
uvarim zemiaky v supke, ocistim, pretlacim, pridam mrkvu, petrzlen, zeler (samozrejme uvarene), hrasok, kysle uhorky, cibula - vsetko pekne na drobno nakrajane, uvarene vajicka, majoneza a aj biely jogurt, sol, korenie
@kuwait u nas sa robi len tak, ze sa zemiaky uvarene v supe nakrajaju na tenulinke platky, to iste cibula a zaleje sa to sladkokyslym nalevom. Posoli. Da do chcladnicky odstat na par hodin. Este uvarim vajcia natvrdo, pretlacim na platky a dam zvlast na tanier, kto chce prida si do salatu.
Majonezovy salat sme doma vobec nerobievali.
Klasika, zemiaky, cibula, hrasok, mrkva, kysle uhorky, majoneza, horcica, stava z uhoriek, sol a cierne korenie....cibulka a uhorky u mna nadrobno pokrajane....
Moja mama robi takyto: zemiaky, cibula, mrkva, hrasok, kysle uhorky, vajcia, sol, peper. Potom zmiesa majonezu s tatarskou a kuskom sladkej smotany. Ja ho robim tak isto, len davam iba majonezu a smotanu - ta je dobra na to aby to bolo riedsie. Chuti uplne super.
Jedla som aj taky kde sla horcica alebo domaca majoneza (olej, zltok), ale to mi nechutilo.
Ja som skusala taky ze som do zemiakov dala sladkokysle uhorky,pokrajane vajicka a kusky udeneho masa a zaliala majonezou do ktorej som pridala trosku horcice,chutilo nam to ale kaloricke to teda je 😲 Moja mama robieva takto-zemiaky,sladokysle uhorky,uvarena mrkva,majoneza,je to lahsie.Nasla som aj take recepty kde namiesto zemiakov davali vareny karfiol,vraj to ma menej uhlohydratov a je to tak dietnejsie.Skusali ste to niektora?
ja uvarím zemiaky v šupke spolu s mrkvou, potom ich pretlačím, pridám nadrobno pokrájanú mrkvu, kyslé uhorky strúham, hrášok . Cibuľu zvlášť zalejem horúcim nálevom soľ + cukor + ocot ,nechám chvíľu vychladnúť. Všetko to potom vlejem, miešam, kým sa to nevcucne dokopy a pridám majolku. Tú cibuľu zalievam nálevom preto, že vždy nás po tomto šaláte nafukovalo, a odkedy je cibuľa takto upravená, tak žiadne nafukovanie 😀
na Vianoce robím klasický majonézový zemiakový šalát, ale niekedy si doma pripravíme aj tento http://dobruchut.azet.sk/recept/5405/zemiakovy-...