Ahojte maminy, aké polievky zvyknete variť? Hlavne tie, ktoré máte malé deti. Mám pocit, že u nás je dookola to isté: vývar, paradajková, brokolicová, fazuľová, cesnaková 🥴🤔 Inšpirujte ma nejakými polievkami ak máte čas, ďakujem.
Hraskova, zemiakova, tekvicova kremova, sosovicova na sladko aj na kyslo, kapustova zo sladkej i kyslej kapusty, porova kremova, spenatova, zeleninova s drozdovymi knedlickami
Okrem tých čo si napísala, mávame aj minestrone, hokkaidova, hrachová, vajíčková, hustá zeleninová, zemiaková, šošovicová, cviklova...
U nás je top okrem vyššie spomínaných aj krémová z hokaido, mrkvová so zázvorom a kokosovým mliekom, krúpková s údenými rebierkami,
vselijake kremove kde idu chlebove kocky
Môj malý má obľúbenú krémovú cuketovu.. na masielku podusím cuketu, mrkvu, zemiaky, niekedy pridám aj hokkaido.. potom zalejeme vodou, varím do mäkka, dochutím vegetou a rozmixujem. Nepridavam už ani múku , lebo zemiaky to zahustia a smotanu tiež nedávam
U nas je oblubena pohankova (vsetkym chuti a je rychla). Opeciem cibulku, pridam a orestujem nastruhane 2 mrkvy a 2 petrzleny, zalejem horucou vodou. Prisypem salku pohanky a salku cervenej sosovice. Dochutim solou a troskou sojovej omacky, povarim 20 minut a hotovo.
Rajčinová s cestovinami 😍
@zuvila9 vdaka za recept 🙂
polievočka z červenej šošovice,zeleninka,cesnačik,2 - 3 zemiačiky,všetko rozmixovať...
Frankfurtska, rascova, zeleninova s knedlickami, bryndzova