Oblatkovač Wafee

nycanka
16. dec 2021

Ahojte máte skúsenosť s týmto oblatkovacim strojom?
https://www.wafee.sk/produkt/wafee-klasik/

Ďakujem

lucik90
16. dec 2021

@nycanka áno, máme ho doma už 3 roky 🙂 Spoľahlivý a kvalitný... Nemám čo vytknúť

sazumak
17. dec 2021

@lucik90 Môžem Ťa poprosiť o recept, prípadne akú múku a mlieko dávaš? My ho máme rok, predtým asi 30 ročný stroj a vždy sme napiekli krásne oblátky. A na tomto novom sa z jedného cesta vydaria, z iného musím spraviť palacinky 🙂 Lebo sa strašne pripekajú a musím vždy zoškrabávať....originál recepty z Wafee mám.

nycanka
autor
17. dec 2021

@lucik90 ďakujem, koľko asi cca trvá jedna oblatka? Je to náročné zo začiatku, kým sa chytí grift ako na to? Platné niečím potierať, aby sa nelepili? Ďakujem za info

lucik90
17. dec 2021

@nycanka to je veľmi individuálne, podľa šikovnosti a skúsenosti 🙂 zo začiatku je to trochu náročné, ale po chvíli to už ide. Platne sa potierajú včelým voskom, ale nie preto, aby sa nelepili, ale aby sa platne po použití zakonzervovali. Všetko je vysvetlené v priloženom návode a sú tam aj overené recepty 🙂

lucik90
17. dec 2021

@sazumak používam recepty z wafee. Múku Babičkina voľba, maslo a čerstvé (nie trvanlivé) mlieko Rajo

sazumak
17. dec 2021

@lucik90 Ďakujem pekne 🙂 Ako vravím, máme odpečené strašne veľa rokov na tom starom a vždy to šlo. Tak uvidím, či to nebude tou múkou. Maslo a mlieko som dávala bezlaktózové, ale to by nemal byť problém, keďže sa pečú aj také oblátky....

lucik90
19. dec 2021

@sazumak no včera sa aj mne lepili a netuším v čom je chyba... Prvá dávka trubičiek úplne pohodička a ako som začala druhú (to isté cesto) hotová katastrofa... Nerozumiem

lucik90
19. dec 2021

@sazumak dnes som znížila teplotu a prestali sa lepiť 🙂

sazumak
19. dec 2021

@lucik90 Ja som mala práve nízku teplotu, tak mi tá pani kázala zvýšiť a aj tak sa lepili. Nám sa asi 3 dávky podarili a 2 nie...tiež tomu nechápem :(