Ahojte zienky,
Vecer som navarila obed - polievku mliecnu zemiakovu s vajickom a rizoto s kuracim masom. Nastavila som si budik, aby som v noci po vychladnuti jedlo dala do chladnicky, ale spala dom tak tvrdo, ze jedlo zostalo na stole az do rana - cize cca 9hodin od uvarenia. V kuchyni mame cca 22 stupnov. Kvoli chorobe nemam cuch ani chut a neviem posudit, ci sa uz jedlo nezacalo kazit ked bolo tak dlho mimo chladnicky. Co by ste mi poradili? Vopred dakujem za napomocne odpovede. Pekny den
Nebude nic ani tej polievke. Normalne ju daj do chladnicky, bude ok ;)
Absolutne neries,maximalne vas prezenie,ale otrava to nebude..
Ja by som to v ziadnom pripade nevyhodila.
A cim skor do chladnicky
Nic tomu nebude
Nič tomu nebude, kľudne jedzte
Hned rano som dala do chladnicky. Riadne som na seba nastvana, ze som sa v noci nezobudila a nedala to do chladnicky... Obe jedla boli vacsie objemy, takze isto par hodin trvalo kym to vobec vychladlo. Tak snad sa nestihlo aj pokazit. Ja zjem, len aj pre deti to je, len o ne sa bojim, aby ich bruska neboleli...
ja bežne navarím polievku ráno a do chladničky ju dávam až večer, čiže je vonku aj 12 hodín... nikdy jej nič nebolo
Nabudúce si nenastavuj budík. Je zima, vylož jedlo na balkón. Ak nemáš, tak na chvíľu k otvorenému oknu. Alebo ho daj do väčšej nádoby so studenou vodou. Vychladne rýchlo.
Nič sa nestane, nabudúce daj do najchladnejšej miestnosti a potom do chladničky.
Ahoj, mne sa stalo včera to isté 🤣 večer som navarila špagety, pozerala som ešte tv a reku potom to dám do chladničky.. zaspala som ani neviem ako, a jedlo tiež celu noc v kuchyni.. no spagetam nič nieje. Myslím že rizoto bude ok, polievka neviem
Práve ryža može obsahovať baktérie ktoré majú pri izbovej teplote ideálne podmienky na množenie.
Myslim si,ze za jednu noc jej nic nebude
22 stupnov nie je vela a ak si dovarila v noci, kym to vychladlo aspon na izbovu teplotu - plus dlho drzal este samotny hrniec teplo - nic tomu nebude, dost dlho to bolo horuce, aj keby si varila cez den, horuce a ani teple dat do chladnicky nemozes..
v lete by som to asi neriskovala ale takto v zime ked je chladno v bytoch celkovo, nemaj obavu, nic sa nestane
Ja osobne by som to uz nejedla...nabuduce daj na balkon...
bezne nechavam od obeda do vecera jedlo a potom supnem do chladnicky, nikdy sme sa zatial neotravili ale poradim polievku pre istotu prevar dlhsie, to znici vsetky zive bakterie
ale je to tak v zime davam jedlo aj horuce na balkon, tak je v noci teplota menej ako v chladnicke
Neviem ako si to varila, ale napr. ked varis pod pokrievkou, tak vnutri je to sterilne. A ked odstavis a nechas zakryte, tam tam velke moznosti na kontaminaciu nie su. Nie ze by to vydrzalo navzdy, ale do rana bez problemov. Ak zakryjes hned po uvareni, tak je to len o nieco viac rizikove, ale stale podla mna do rana v pohode.
hm a co tak ochutnam a uvidim? 🤷♀️ ak by bola mliecna polievka pokazena, bude kysla, takze to jedndoducho zistis
podla mna tomu nic nebude
Bezne vecer uvarim a podobne zaspim a rano odlozim. Nikdy sa nic nepokazilo
Rizoto bude ok, ale mliečna polievka ? To by bolo riskantne