Dajte typ na obed, ktorý sa dá jesť 3 dni? Mňa napadol maďarský gulas
Segedín, sviečková, bolonska omacka, chicken tikka massala, čo mi tak rýchlo napadne😄
Hocičo. Závisí či ste vyberavi alebo nie.
Bežne nedelný obed dojedáme v utorok. Ale teda segedín, rizoto, plnená kapusta (holubky), plnená paprika, omáčky, kapusta a knedla, kapustnica..
Šošovicový prívarok, francúzske zemiaky, žemľovka.
Vsetko sa da jest 3 dni 😁 teda - okrem bryndzovych halusiek a par vynimiek
také jedla ktoré sa dobre ohrievaju napr. segedin, sote atď.
rôzne polievky, guláše, mäsá na šťave, v podstate všetko,
Každé jedlo sa dá jesť aj tri dni, pokiaľ sa bavíme o tom, že koľko vydrží v chladničke. Záleží od vás, čo máte radi a čo jesť tri dni po sebe budete. Lebo u nás je to niekedy problém, aby sa jedlo to isté aj na ďalší deň.
Kapustnica
Maďarský/segedínsky guláš, obyčajný guláš s chlebom, kapustnica, červená šošovica s údeným mäsom - to sú také prvé čo mi napadli, že ich vždy navarím 10 kg, a potom sa s nimi dusíme týždeň 😅
zapekané cestoviny
Toto je taká špecialita stredoeuropskej kuchyne pomaly každé jedlo sa dá jest tri dni, niektoré jedla su dokonca lepšie keď postoja v chladničke (kapustnica). Rizoto/ ryza radšej čerstvé ako trojdňové, ale guláše (maďarsky, segedínsky), dobry vývar tiež vydrží, perkelt, sote, hocijaké mäso na prírodno aj s hubami, zeleninou, aj buchty vydrzia. V podstate hocičo a vsetko sa dá aj zamraziť.
Ďakujem 😃