Baby poradte čo pripravujete na oslavu ake občerstvenie
pre deti,alebo dospelých?u nás zatiaľ len dospelácke "párty" a vždy to "isté" overené,čo nám všetkým chutí,obľúbené koláče,chlebíky a slané snacky.(pizzové slimáky,tie všetci milujú,minirohlíčky.....).nové druhy koláčov už nerobím,lebo nikdy nejdú na odbyt ako tie tradičné,namiesto chlebíkov občas spravím obložené misy,nech si každý dá,na čo má chuť (len to viac lezie do peňazí 😉 ) a raz za čas spravíme pečené krídelká,pečivo k tomu a samozrejme k tomu niečo kyslé..................no a cez leto,resp. akonáhle je pekné počasie,tak sa vytiahne gril a grilujeme či opekáme,na to sa už veľmi teším
@m_ij_ka mne sa tie slimaky vždy prilepia na plech neviete prečo?
@adulienka16 na tých klasických sa to aj mne stávalo, kúpila som si dva plechy u číňaka sú také sivé potieram ich margarínom naukladám na nich slimáky a odkedy ich mám tak sa mi nič neprilepilo.
my robievame viac druhov pomazanok, nakrajame chlieb a kazdy si natrie ktoru chce
...a ja ked to citam, zacinam byt hladna 😀
@adulienka16 U nás vždy bodujú zapekané plnené bagetky so zeleninovým šalátom 🙂
@miku1 môžem poprosiť recept? Ďakujem
@adulienka16 Malé bagetky rozkrojím, vnútro bagety vydlabem a dám do misy do ktorej potom pridám na malé kúsky nakrájanú salámu (dá sa dať aj šunka, ale so salámou je to také šťavnatejšie), tavený syr bambino (odporúčam len tento, ostatné sú dosť husté), vajíčko na tvrdo a čierne korenie. Celé to zmiešam a touto zmesou naplním bagetky, posypem ich postrúhaným tvrdým syrom a dám ich do rúry na cca 7 minút zapiecť. Podávajú sa teplé. Sú úžasné, a hlavne veľmi sýte, takže ti stačí málo a hostia sú fajne najedení 🙂 K tomu zvyknem robiť nejaký klasický zeleninový šalát.
@miku1 Ďakujem za recept určite vyskúšam 😉
urcite jednohubky s natierkami, recpty si vascinou vymyslam sama, skvele su aj tycinky na slano s listkoveho cesta alebo minipizze. Sladke zboznujem pudingy dolcela premium, robim do malych misticiek, aby sa uslo viacerym, s piskotami na spodku, rada kombinujem dve prichutenapr. bourbon vanilka a cokolada alebo nugat, doplnim sezonnym ovocim ako broskyne, cucoriedky, jahody, maliny. Na vrch ozbobim este kusok slahacky.
Na včerejší oslavu mých narozenin jsem připravila
Plněné slané minihamburgery a cheesburgery
Suroviny :
300 ml mléko
1 lžička cukr
1 ks vejce
500 g polohrubá mouka
30 g máslo
1 špetka sůl
30 g čerstvé droždí nebo 5 - 7 g sušené droždí
na ozdobu
sezam nebo lněné semínko
na potírání
1 ks vejce
náplň
125 g máslo
125 g lučina
sůl
3 stroužky česnek
další náplň
čínské zelí nebo hlávkový salát
mleté maso nebo uzenina, maličké řízečky, apod.
Postup :
Z mouky, mléka, másla, vejce, tuku, droždí, cukru a soli vypracujeme těsto, necháme vykynout a rozválíme na 1,5 cm silnou placku. Vykrajujeme kolečka 3 - 3,5 cm, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem. Na plechu necháme ještě 10 minut kynout a vložíme do trouby na 200 °C vyhřáté. Pečeme 15 minut.
Mezitím si připravíme náplň, na kterou do pěny vyšleháme máslo, lučinu, prolisované stroužky českého česneku a sůl.
Po vychladnutí žemličky rozkrojíme , potřeme slanou náplní, na lístek salátu vložíme placičku z mletého masa. Můžeme použít karbanátek velikosti hamburgeru, obalený a opečený miniřízeček z kuřecího . Ale dá se použít i klobása či salám.
Do cheesburgerů jsem místo masa dala kostičky oblíbeného tvrdého sýra.
@adulienka16 pizzové slimáky, bryndzové alebo slané paličky, jednohubky, obložené chlebíky, pagáče, 🙂