Občerstvenie na oslavu

adulienka16
22. apr 2014

Baby poradte čo pripravujete na oslavu ake občerstvenie

m_ij_ka
22. apr 2014

@adulienka16 pizzové slimáky, bryndzové alebo slané paličky, jednohubky, obložené chlebíky, pagáče, 🙂

monicm
22. apr 2014

pre deti,alebo dospelých?u nás zatiaľ len dospelácke "párty" a vždy to "isté" overené,čo nám všetkým chutí,obľúbené koláče,chlebíky a slané snacky.(pizzové slimáky,tie všetci milujú,minirohlíčky.....).nové druhy koláčov už nerobím,lebo nikdy nejdú na odbyt ako tie tradičné,namiesto chlebíkov občas spravím obložené misy,nech si každý dá,na čo má chuť (len to viac lezie do peňazí 😉 ) a raz za čas spravíme pečené krídelká,pečivo k tomu a samozrejme k tomu niečo kyslé..................no a cez leto,resp. akonáhle je pekné počasie,tak sa vytiahne gril a grilujeme či opekáme,na to sa už veľmi teším

adulienka16
autor
22. apr 2014

@m_ij_ka mne sa tie slimaky vždy prilepia na plech neviete prečo?

m_ij_ka
22. apr 2014

@adulienka16 na tých klasických sa to aj mne stávalo, kúpila som si dva plechy u číňaka sú také sivé potieram ich margarínom naukladám na nich slimáky a odkedy ich mám tak sa mi nič neprilepilo.

milota164
22. apr 2014

my robievame viac druhov pomazanok, nakrajame chlieb a kazdy si natrie ktoru chce

arabela283
22. apr 2014

...a ja ked to citam, zacinam byt hladna 😀

miku1
22. apr 2014

@adulienka16 U nás vždy bodujú zapekané plnené bagetky so zeleninovým šalátom 🙂

adulienka16
autor
22. apr 2014

@miku1 môžem poprosiť recept? Ďakujem

miku1
22. apr 2014

@adulienka16 Malé bagetky rozkrojím, vnútro bagety vydlabem a dám do misy do ktorej potom pridám na malé kúsky nakrájanú salámu (dá sa dať aj šunka, ale so salámou je to také šťavnatejšie), tavený syr bambino (odporúčam len tento, ostatné sú dosť husté), vajíčko na tvrdo a čierne korenie. Celé to zmiešam a touto zmesou naplním bagetky, posypem ich postrúhaným tvrdým syrom a dám ich do rúry na cca 7 minút zapiecť. Podávajú sa teplé. Sú úžasné, a hlavne veľmi sýte, takže ti stačí málo a hostia sú fajne najedení 🙂 K tomu zvyknem robiť nejaký klasický zeleninový šalát.

adulienka16
autor
22. apr 2014

@miku1 Ďakujem za recept určite vyskúšam 😉

katik235
30. apr 2014

urcite jednohubky s natierkami, recpty si vascinou vymyslam sama, skvele su aj tycinky na slano s listkoveho cesta alebo minipizze. Sladke zboznujem pudingy dolcela premium, robim do malych misticiek, aby sa uslo viacerym, s piskotami na spodku, rada kombinujem dve prichutenapr. bourbon vanilka a cokolada alebo nugat, doplnim sezonnym ovocim ako broskyne, cucoriedky, jahody, maliny. Na vrch ozbobim este kusok slahacky.

trudka4
1. jún 2014

Na včerejší oslavu mých narozenin jsem připravila

Plněné slané minihamburgery a cheesburgery

Suroviny :

300 ml mléko
1 lžička cukr
1 ks vejce
500 g polohrubá mouka
30 g máslo
1 špetka sůl
30 g čerstvé droždí nebo 5 - 7 g sušené droždí

na ozdobu
sezam nebo lněné semínko

na potírání
1 ks vejce

náplň
125 g máslo
125 g lučina
sůl
3 stroužky česnek

další náplň
čínské zelí nebo hlávkový salát
mleté maso nebo uzenina, maličké řízečky, apod.

Postup :
Z mouky, mléka, másla, vejce, tuku, droždí, cukru a soli vypracujeme těsto, necháme vykynout a rozválíme na 1,5 cm silnou placku. Vykrajujeme kolečka 3 - 3,5 cm, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem. Na plechu necháme ještě 10 minut kynout a vložíme do trouby na 200 °C vyhřáté. Pečeme 15 minut.

Mezitím si připravíme náplň, na kterou do pěny vyšleháme máslo, lučinu, prolisované stroužky českého česneku a sůl.
Po vychladnutí žemličky rozkrojíme , potřeme slanou náplní, na lístek salátu vložíme placičku z mletého masa. Můžeme použít karbanátek velikosti hamburgeru, obalený a opečený miniřízeček z kuřecího . Ale dá se použít i klobása či salám.

Do cheesburgerů jsem místo masa dala kostičky oblíbeného tvrdého sýra.