Ahojte updatacky 🙂
mohli by sme sa podelit s nasimi osvedcenymi update receptmi a skusenostami.Ja som este len na zaciatku,ale chcela by som zacat piect,len este nemam skusenosti s mukou a s tym v akom pomere sa do coho pridava.Bola by som rada,keby sme si vymenili skusenosti.🙂
takže ja pečiem z normálnych surovín, normálne koláče, zákusky pre seba, ako aj pre celú rodinu, len ja ich na rozdiel od ostatných členov domácnosti konzumujem doobeda aj to len v patričnom množstve... a myslím, že s ubúdaním kg mi to problém nerobí.... ja sa totiž chcem touto metódou stravovať nie len dočasne, kým nezhodím ešte tie zvyšné kg, ale čo najdlhšie, možno navždy, preto nerobím až také rapídne zmeny v stravovaní...dodržiavam jedine časy 🙂
Ja skúšam klasické recepty modifikovať na norbiho. Múku dávam 50:50 (klasická múka podľa receptu:norbi). Čo mám skúsenosti, tak treba do cesta pridať viac tekutín ako je v recepte, ale to len tak od oka, podľa cesta. Akurát, že pri pečení chlebíka mi dlho nevychádzalo cesto - piekla som v pekárničke. Nakoniec som prišla na "fintu", cesto nechám v pekárničke len vykysnúť samostatným programom a pečiem zvlášť. Cesto s norbi múkou asi potrebuje viac času na kysnutie... 😉 Už som takto robila dukátové buchtičky aj pizzu a bolo to super...
pondelnicka piekla si uz aj nieco sladke? nasla som recept, kde je norbi cukor, ale ten v ba nedostat ☹ tak neviem, cim sladit.. normalne sladim medom, ale mam aj sladidlo, len neviem, ci ho mozem pridat do cesta.
len tak pre info: som kucharka zaciatocnicka 😀 /takze mne aj odhadnut vodu len tak od oka bude asi problem 😅
@emma_932 piekla som aj sladké. Doma mám norbi cukor, ale manželíkovi to s ním nechutí. 😒 Tak používam buď trstinový, s tým, že to jem iba do 12.00, alebo fruktózu, tá je do 15.00. Mám aj sladidlo z DM-ky - tekuté a to je super. Nemá pachuť a ak chcem naozaj niečo, aby som mohla jesť aj večer, tak dám to... 😉 Ten cukor nemajú ani v norbi predajni? Tekutiny pridávaj podľa receptu a ak sa ti cesto nespojí, tak po troške pridávaj viac. Postupne na to prídeš, ja som sa tiež učila... 😀 Ešte ma napadlo, jeden z norbi cukrov je xylitol. Je to prírodné sladidlo ako stévia. Tak možno by si to mohla dostať v nejakej predajni zdravej výživy. A med je do 12-tej, tak kľudne môžeš sladiť aj s ním... 🙂
pondelnicka, dakujem za "miniskolenie" 🙂
ten cukor nemaju ani v update predajni, ja chodim do ruzinovskej, predavacka nieco spominala, ze sa uz nevyraba, ze bude nejaka "nova verzia". sladidlo mam tiez od nich, tiez je celkom fajn, puding bol s nim celkom dobry..
cez vikend ked bude cas, vyskusam aj nejaky kolac, potom dam vediet, ako sa podaril 😉
Už som tiež updatačka , tak som zvedavá ako mi to pôjde 😀 . Len neviem čo poriadne variť .Nejaké recepty som našla , ale zatial chcem ostať na 1. Aspoň mesiac a potom začať pridávať 2 a 3. Tak uvidím 🙂
Ahojte môžete mi pomôcť??? nieako sa v tom nevyznam....... mohli by ste mi napisať ako to funguje??? alebo nieaky jedalniček na začiatok...čo na raňajky,desiatu ,obed....... velko pekne dakujem
Ahojte! Nedalo mi nepodeliť sa o môj dnešný koláčik. Bol úplne super! S múkou master mix a sladidlom prebio sweet. Pekáč mal rozmer asi A4.
Tu je recept:
1/2 HR (hrnčeka) polohr. múky
1/2 HR low - carb master mix
1/2 HR prebio sweet
4 gr prášku do pečiva
Tieto ingr. zmiešať, očisťiť a nastrúhať 0,5 kg jabĺk - ochutiť škoricou a prebio sweet - podľa chuti. Zmiešať 1,5 dcl mlieka a 3 vajíčka. Bude treba ešte asi 100 g masla.
Postup: Pekáč nahrubo vymastiť s 50 g masla, nasypať 1/2 múkovej zmesy, navrstviť ochutené jablká. Na jablká nasypať rovnomerne druhú polovicu múkovej zmesy. Naliať mlieko s vajíčkami a nakoniec kúsky masla. Upiecť pri 180 C - dozlata. Prajem dobrú chuť!
Ešte mám podobný recept s tvarohom vyskúšam z norbiho surovín a keď bude ok - podelím sa oň!
ahoj effie81, updatackam sa asi nechce piect 😕 😅
ja mam ten isty problem ako ty, mam muku, no chyba mi "navod na pouzitie". tiez by som rada upiekla nejaky kolac, prip. aj nieco slane, ale neviem ako na to, kolko vody treba pridat, bielej /prip. inej/ muky a tak..
tiez by som bola rada, keby sa skusenejsie updatacky podelili o svoje skusenosti.