Nikdy neviem, čo mám variť

2. sep 2022

Baby poraďte prosím čo mám vkuse vyvárať. Ja už nemám žiadne nápady. Snažím sa variť aj na dva-tri dni ale moje dieťa nezje hocičo. Dieťa má rado “šťavnatejšie” jedla, omáčky, zemiakovú kasu, pečené mäso… má 1,5 roka. Ale muž ten je vyberavý tiež a on omáčky nechce, a nechce ani také jedlá ako halušky, granadír, francúzske zemiaky, segedín atď….nechce ani kuracie mäso ani cestoviny. Má rád len ryžu a zemiaky, bravčové, hovädzie… kuracinu/morčacinu si dá vážne len výnimočne… mne je to vlastne jedno čo zjem.
Manžel nechce ani polievky, väčšinou aj keď navarím tak to jem len ja s malým a zvyšok letí do koša. Obaja nechcú ani palacinky ani rôzne zeleninové placky.
Máte nejaké tipy na recepty pre takýchto výberových ľudí? Čo by bolo trochu aj výživnejšie pre malé dieťa 🤦🏽‍♀️🥲

dskjhfdlkdjhl
2. sep 2022

ked uz mas muza zle v tomto smere vychovaneho (to uz sotva prerobis), tak aspon dieta nauc na to, ze sa nevymysla a je sa to, co je navarene.

ivangeline
2. sep 2022

Prestat byt vyberavi. ;) Najlepsi tip. Uz nie je sam ani on. Ani ty. A ani dieta nebude stredobod vesmiru. Co navarim sa zvycajne zje a ziadne udrziavanie preferencii u nas nie je.. Je minimum jedal,kt jednotlivi clenovia rodiny nezjedia ale aj to sa vedia premoct.. Je nas zatial 5. Nie su hladni,ked nechcu jest. Najma deti. :D

amy2807
2. sep 2022

moj muz je tiez riadne vyberavy tak sme to vyriesili jednoducho vari on :D

amy2807
2. sep 2022

nedavno navaril taky paradny stroganov s kašou že som ho skoro cely zjedla ja sama :dd

zirafienka
2. sep 2022

Tak to máš teda ťažké..

vamajka
2. sep 2022

Var to co mas rada ty a zjest sa to musi a hotovo. U nas pokial sa nezje dalsie nevarim

zuzuliennka1
2. sep 2022

bud sa zje, co navaris, alebo budu hladni

jaskolka
2. sep 2022

Budu jesť to, čo je navarené. Alebo budú hladní. Bodka. Keby som mala variť dokola dve jedla a ešte premýšľať, že syn nechce toto a muž hento, tak ma trafí šľak.
Keď bude muž takto vymýšľať, tak o chvíľu neporadís ani so synom, lebo deti kopírujú. Keď on neje, ťažko napraces do dieťaťa trebárs halušky keď muž bude ohrnat nosom
Mne tiež všeličo nechutilo, a postupne som sa naučila to jest. Lebo z toho, čo píšeš mi vychádza, že muž zje tak dva tri druhy jedál a syn tiež už ti začína vyberať.

evabb35
2. sep 2022

Od kuchára Konráda Kendíka je na trhu kniha pre domácnosti a je tam veľmi veľa receptov na bravčové, hovädzie, čo podľa neho navarím, to u nás chutí.

jaroe
2. sep 2022

tak ja pre vyberavosť v jedle u dospelého človeka absolútne nemám pochopenie. To je také trápne. Hlavne teda, keď tomu vyberavemu človeku vari niekto iny. Nepoviem pár jedál/surovín ku ktorým má človek vyslovene odpor a nedá ich do úst ani za nic, inak nie. Varila by som podľa seba, prípadne keď sa varí mužove obľúbené, uvarila by som viac, nech to je aj tri dni vkuse plus mu ešte dve-tri porcie zamrazila. Možno sa spamätá a sám bude pýtať zmenu.

queen_mary
2. sep 2022

Fu to by mi moj muz nikdy nespravil, ze by si takto vyberal a nejedol co mu nechuti. On je rad, ze navarim. A ak ma chut na nieco speci, tak to navari vsetkym on sam. Tvoj muz nevari vobec?

A maly je to co mi. Varim vzdy tak, aby to mohol jest aj on. Teda nedavam chilli, varim skor "omackoidne" sote alebo mado na stave, aby mu napriklad ryza isla lahsie do krku. Ale teda zje vsetko vo vseobecnosti.

simca06022011
2. sep 2022

no prestan vyhadzovat jedlo v provom rade, drahy ak je vyberavy, nech si vari sam, ty navar TROCHU aby ste sa najedli ty a dieta. Vybavene. Bud bude otecko jest to co vy, 1,5r dieta tazko presvedcis jednoducho, aby jedlo to co mu nechuti, alebo smola... ked sa vari nieco co zje, urob viac a vybavene. Hadam sa nemas trapit s tym co dospely muz bude/nebude jest? a vyvarat? ja som zaviedla, povedz co chces jest, alebo budes jest to co navarim a nik nevymysla...

jaroe
2. sep 2022

A čo vlastne tvoj muž jedáva, keď mäso s prílohou áno, ale šťavy a omacky už nie? Veď to mi vychádza len na rezne, prípadne fasirky. Či mu stačí len plátok uvareného mäsa v slanej vode len tak nasucho s prílohou?

marcellka32
2. sep 2022

Nechala by som ho nech si vari teda zvlášť a dieťaťu podavaj jedlo tak, že nič iné navarené proste nie je...deti som si naučila tak, že ješ čo je navarené, nechceš, nemusíš, budeš jesť neskôr...

katkaseiner
2. sep 2022

uf a to som si myslela ze je to u nas zle... muz zje vsetko, decka preberaju...

bessie12
2. sep 2022

Priatel zje takmer vsetko. Ja som vyberava. Zjem len kuracie maso a aj to len prsia alebo stehna. Bravcove, hovadzie ci ine maso u mna nepripada do uvahy. Z bravcoveho len klobasy a slaninu a aj to len udenu. Z neudenej len tu bielu na skvarky. Ryby a morske plody, vnutornosti nezjeme, priatel je masovy typ a ja si na tom az tak nepotrpim, Nemusim mat kazdy den maso. Ale u nas som ja ta, ktora vari, takze obcas navarim aj 2 jedla.

hilda08
2. sep 2022

Poradím len, ze si skúste jeden vecer napr sobotu naplánovať cely další tyzden, co sa bude varit. Kazdy si povie co ma rad, vyplní sa to menej obľúbenými ale “zjedetelnymi” jedlami…potom spravit zoznam, nakúpiť a ušetrí ti to rozmýšľanie, čas aj peniaze 🙂

cimage
2. sep 2022

Ked muz vymysla, tak nech si da maslovy chlieb, alebo navari. Poznam to, aj moj otec je taky, ale to je este stara skola. Skor by som sa zamerala na dieta, nech ma pestru stravu. Vysvetli staremu, ze ked bude ohrnat nosom nad jedlom, ze sa to nauci aj dieta a bude varit aj jemu.

yoxinka
2. sep 2022

Toto bude veľmi expresívne, ale moja prababka, keď sa niekto vymýšľaľ v jedle, len sucho odporučila: “zožer hovno”. Úprimne, ľutujem ťa. Fakt. Ja mám rodinu naučenú, že nie som reštaurácia a varím JEDNO jedlo. Jediný prípad, kedy som ochotná toto zmeniť, sú zdravotné dôvody. Inak varím jedno jedlo, kto nechce, musí si jedlo zabezpečiť sám, to sa ja už nestarám. Máme vždy doma chlieb, maslo, zeleninu, nejakú nátierku … človek ide a spraví si niečo. Ešte akcetujem, že nemusí všetko každému chutiť a v tom prípade si môžu vybrať buď polievku alebo druhé a dajú si toho, čo im chutí, viac. Najstarší syn si aj polievkou, ktorú nemá rád aspoň ofŕkne tanier a zje 5 lyžičiek, to isté muž aj ja, aby sme šli príkladom pre menšie deti.

eskop
2. sep 2022

Ja varím skoro stále dokola.. lebo aj moja dcérka má rada len pár jedál, cestoviny ľúbi všetky ci kolienka ci špagety to je dobre, potom ma rada polievky najmä vývar alebo zeleninovu, a druhe väčšinou len rizoto, mäso s ryžou, sote, kura na smotane, perkelt, kuracie na hrášku, na prirodno s tarhonou..tiež neľúbi palacinky, placky...

niki264
4. jún 2023

Nech začne variť manžel🤣