Ahojte baby poradíte mi niečo chutné a overené slané pečené na zdobkanie na oslavu? Budeme robiť guláš, tak len tak na stôl robím zákusok a ešte niečo takéto by som chcela 🤔
@lindous jeeej ďakujem, pizzove robievam ale na tie ďalšie mi môžeš dať recept, ďakujem
1tvaroh 1palmarin 1 smotana kyslá 30 dg múka hladká trošku práš. Do pečiva soľ zamiesyt robiť vykrajujeme pagáčiky
Kysnuté robíme tieto : https://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-tro... ale do plnky môžeš pridať čokoľvek, bylinky, syr, šunku, ... 🙂
A syrové : 500g polohrubá múka, 250g máslo/palmarín, 250g tvrdý syr nastrúhaný, pol sáčku prášku do pečiva, 250g kyslej smotany a soľ podľa chuti - zo všetkých surovín vypracujeme cesto, prikryté necháme v chladničke odležať hodinku, rozvalkáme na na cca 0,5cm, povykrajujeme ľubovoľný tvar, potrieme vajíčkom a posypeme čím máme radi - hrubozrnná soľ, sezam, syr, ľanové semienka, ... pečieme na 180° 12-15min., treba pozerať 🙂
Slaný cuketový koláč. Vždy sa po ňom zaprášilo. Alebo tie slimáky.
Robievam slane tycinky len z listkoveho cesta alebo pizzove slimaciky, to je take rychle a velmi chutne 🙂
@monikam22072017 Cesnakove slimaky. Ale radsej ich neurob vela lebo ludia to nebudu vediet prestat jest a gulas im uz nebude chutit.
Pizzové slimáčiky z lístkového cesta, cesnakové trojuholníčky z kysnutého cesta a syrové suché pečivo sú naše topky 🙂 ak ťa niečo zaujalo môžem ti hodiť recept... a keď nie je čas nazvyš, tak mrazené oškavarkové pagáčiky z Kauflandu sú perfektné 😅