Baby prosim poradite mi nejake pecene male sladke co mozem dat na stol pre navstevu? Robila by som linecke, ale tam ide maslo/margarin a to nemam (maslo nemozeme a margarin nejeme). Mam smotanu (rastlinnu), muku, kokos, vajcia, cukor, olej, kakao, mandle, aj susene drozdie sa najde a kypr prasok 😀 snad ma nikto nevysmeje za moju otazku, celkom tazko sa mi pecie taketo sladke drobnosti odkedy nemozeme maslo… dakujem
alebo sladké kanapky z piškotového cesta - také jednohubkové tortičky ... alebo muffinky pekné ...
Urobila by som bublaninu s ovocím. Jednoduché, vďačné.
Hrnčekový perníkový koláčik, alebo kakaový a na vrch poliať čokoládou a posypať kokosom.
Hrnčekový, vrch posyp kokosom a po upečení ešte horúci polej smotanou. Keď vychladne, bude chutný, vládny.
Sprav bublaninu hrncekovu. A dovidenia. 2 hrnceky muky, hrnček cukru, hrnček mlieka, pol hrnčeka oleja, 2 vajca, 1 kypriaci prášok. Podla chuti môžeš do cesta prihodiť orechy, alebo kakao, hrozienka, vanilkovy cukor, alebo 1 hrnček muky vymenit napriklad za mak ... na vrch daj ovocie. Ked nebolo ovocie, tak som kolac po upeceni natrela lekvarom a poliala polevou.
Navsteve kup, alebo napeč to, co moze navsteva. To ze ty nemozes maslo, neznamena, ze ho nemozes kupit, napiect a ostatni zjest.
Akurát včera som robila bábovku.. suroviny si vieš upraviť podla toho co mas😁 https://tinkinerecepty.sk/spaldova-babovka-s-ma...
mini pavlovky - alebo minilaskonky - také takmer jednohubkové ...