Ahojte
Robím bublaninu, šľahám robotom žĺtka zvlášť s cukrom, olejom, mliekom a vôbec sa mi nerobí pena.Neviete poradiť ako to vyšľahať? Ešte sa mi to nestalo.
Každá rada dobrá
Ako hovorí pani hore - žĺtka s cukrom sa vyšľahajú prvé spolu a potom sa pridáva zvyšok
@malulienka Žĺtka s cukrom do peny a až potom pomaly prilievať olej.
Ja robim bublaninu z celych vajec, ale vyslaham to len s cukrom asi 10 min. na najvyssich otackach a potom primiesavam vareskou na striedacku muku s praskom do peciva, mlieko a olej.
@malulienka ja to robím tak že zmiešam všetko sypké, do toho dám všetko tekuté a vyšľahám mixérom 😅 Je nejaký rozdiel vo výsledku keď sa to spraví takto lajdácky ako ja to robím, alebo tak ako sa tu píše? Nie je to nakoniec taká istá bublanina?
Ja tiež celé.vajcia s cukrom..pridávam 2-3 lyžice vriacej vody. Neviem preco ale krásne po tej vode napeni. Potom olej, mlieko, muku. Všetko v robote.
@svokrinjazykmonika bublanina sa ti podari aj tak 🙂 lenze ked sa najskor len vyslahaju vajicka s cukrom - z toho sa urobi husta pevna pena a tu hustotu a pevnost/nadychanost nenarusi priliatie oleja ani prisypanie muky, ked sa to urobi postupne a jemne.
ked sa ale vyslaha vsetko naraz, nie je to take pekne naslahane nadychane 🙂
(resp. po spravnosti by sa najskor mali vyslahat len ciste zltka s cukrom a samostatne bielka, ja do nich namiesto stipky soli pridavam poliev. lyzicu cukru, nech to do kolaca nie je slane, a potom jemne uz len rucne zmiesat metlickou tie zltka s bielkami a do toho muku a zvysne sypke suroviny
@cacianka
@mima1608
@vulka
@nevenka
@svokrinjazykmonika
@hipuska
@zuzuliennka1
Ďakujem ženušky😊nakoniec som.dala do robota na vyššie otáčky a krásne sa vyšľahali žltka s cukrom.Bublanina hotova, už polovica zjedena😉
Myslím že si mala iba žĺtka a cukor, tekutiny až potom spolu keď zmiešaš so sypkym