Nevyšľahané žĺtka

malulienka
21. máj 2023

Ahojte
Robím bublaninu, šľahám robotom žĺtka zvlášť s cukrom, olejom, mliekom a vôbec sa mi nerobí pena.Neviete poradiť ako to vyšľahať? Ešte sa mi to nestalo.
Každá rada dobrá

cacianka
21. máj 2023

Myslím že si mala iba žĺtka a cukor, tekutiny až potom spolu keď zmiešaš so sypkym

mima1608
21. máj 2023

Ako hovorí pani hore - žĺtka s cukrom sa vyšľahajú prvé spolu a potom sa pridáva zvyšok

vulka
21. máj 2023

@malulienka Žĺtka s cukrom do peny a až potom pomaly prilievať olej.

nevenka
21. máj 2023

Ja robim bublaninu z celych vajec, ale vyslaham to len s cukrom asi 10 min. na najvyssich otackach a potom primiesavam vareskou na striedacku muku s praskom do peciva, mlieko a olej.

svokrinjazykmonika
21. máj 2023

@malulienka ja to robím tak že zmiešam všetko sypké, do toho dám všetko tekuté a vyšľahám mixérom 😅 Je nejaký rozdiel vo výsledku keď sa to spraví takto lajdácky ako ja to robím, alebo tak ako sa tu píše? Nie je to nakoniec taká istá bublanina?

hipuska
21. máj 2023

Ja tiež celé.vajcia s cukrom..pridávam 2-3 lyžice vriacej vody. Neviem preco ale krásne po tej vode napeni. Potom olej, mlieko, muku. Všetko v robote.

zuzuliennka1
21. máj 2023

@svokrinjazykmonika bublanina sa ti podari aj tak 🙂 lenze ked sa najskor len vyslahaju vajicka s cukrom - z toho sa urobi husta pevna pena a tu hustotu a pevnost/nadychanost nenarusi priliatie oleja ani prisypanie muky, ked sa to urobi postupne a jemne.
ked sa ale vyslaha vsetko naraz, nie je to take pekne naslahane nadychane 🙂
(resp. po spravnosti by sa najskor mali vyslahat len ciste zltka s cukrom a samostatne bielka, ja do nich namiesto stipky soli pridavam poliev. lyzicu cukru, nech to do kolaca nie je slane, a potom jemne uz len rucne zmiesat metlickou tie zltka s bielkami a do toho muku a zvysne sypke suroviny

malulienka
autor
21. máj 2023

@cacianka
@mima1608
@vulka
@nevenka
@svokrinjazykmonika
@hipuska
@zuzuliennka1
Ďakujem ženušky😊nakoniec som.dala do robota na vyššie otáčky a krásne sa vyšľahali žltka s cukrom.Bublanina hotova, už polovica zjedena😉