Ženy toto mi dnes vzniklo z pokusu urobiť tekutý karamel na cheesecake 🙈 karamel som nikdy predtým nerobila ale teda ani som nič nikdy nevyhodila pri varení, no toto by som šľahla do koša najradšej aj s panvicu. Robila som podľa receptu na obrázku. Viete prečo sa mi toto stalo, kde je chyba? A budem vďačná, ak mi sem hodíte vaše overené recepty. Ďakujem 😃
zhrcjavelo sa to... skus dat teple maslo a miesat do nemoty... Alebo vobec nedavaj maslo pred smotanou (tiez to nemoze byt studene).. pomaly tam nalej smotanu do karamelu a potom var, ked sa ti rozpustia hrcky, tak pridas maslo ak to treba k receptu.
ja dávam smotanu na šľahanie izbovej teploty. Tak nestvrdne...
po vychladnutí zašľahám maslo. je to mňam.
Áno, mala som to podobne, strašne to vyzeralo, myslela som, že to aj s hrncom vyhodím... Ale potom som sa rozhodla dat tomu šancu a po 40 minútach miešania, keď som myslela, že už mi ruka odpadne, to bolo roztopené. Držím palce.
https://www.korunnycukor.sk/recepty/recept-na-p...
Tu je aj videonavod, recept je ten isty, akurat tam nakoniec dava sol. Mozno ti to pomoze. Ja som robila podla tohto receptu viac krat a vzdy sa to podarilo
@nika23t to áno, ale keď sa spraví guča a musíš čakať kým sa rozpustí ja som takto predvčerom robila, malý mi furt za zadkom, že kedy k babine pôjdeme, ja som miešala ešte mi aj metlička vyletela z ruky a dopálená 😀 už toľkokrát som sa zapovedala, že ho robiť nebudem a aj tak tomu z času na čas prepadnem 😀
Všetky ingrediencie musia byť izbovej teploty, potom sa nezhrckavie 🙂
Miešaj ďalej a nevypínaj platňu, roztopí sa to.
@viestta áno, presne po pridaní masla, dovtedy to vyzeralo normálne
ja robím podľa tohto návodu s vodou ....https://www.foodfest.sk/ako-urobit-karamel/
super tip : Pridaním citrónovej šťavy do cukru s vodou zabránime opätovnej kryštalizácii cukru. Stačí vytlačiť aspoň pár kvapiek citrónu.
klaudi rimka na instagrsme ma super recept na karamel