Ahojte, robila som tartaletky a košíčky ale rozlamali sa, z 18 košíčkov som vyklopila len 4 som z toho zúfalá. Prosím ako ich robíte vy tie košický teda hlavne? Uvítam aj recept aj čas pečenia postup. Ďakujem
Kupujeme už hotové a len plníme
@mata90 a nevieš prosím, že odkiaľ?
@ssimusska odkiaľ prosím?
@autorka bývam v Cz, tak objednávam odtiaľto https://cukrarske-pomucky.cz/cukrarske-smesi/ho...
Kolegyna kupuje na yummy, ale len velke balenia su tam vacsinou. Ona to kupi a rozdelia si to v rodine.
Tiež aj kupujeme na yummy vo veľkom a delíme si v rodine... ale zvykla som aj piecť a tento problém som nikdy nemala a to som poskúšala rôzne recepty... najradšej som mala jeden, kde boli žĺtka na váhu, ale ten neviem nájsť, ale aj tento je fajn - https://valachshop.sk/blog/post/recept-na-tarta... 🙂 dobu pečenia treba trošku odhadnúť pocitom, pohľadom, formičky môžu byť rôzne veľké a cesto sa podarí vyvaľkať rôzne hrubé...
Sucitim s tebou. Aj mne sa to tak podarilo. Vyuzila som tie rozlamane kusky do pudingu miesto piskot. Po prvom nezdare som uz neskusala.
Skús menej masla.
Ja mam taky jednoduchy recept-400g hl. muky, 100g pr. cukru a jedno maslo. Vecer vymiesim, dam na noc do chladnicky, rano naplnim kosicky a peciem na 180 stupnov, cas neviem, sledujem farbu. Z kosickov priam same vybehnu, uplne bez problemov.
Ale v poslednom case mam problem s medvedimi labkami, mam recept, ktory dlhe roky fungoval a zrazu je uplne nanic, nechapem. Takze ak mate niekto vyskusany recept na labky, tak by ma potesil🙂
Yummy.sk aj ja kupujem. Ale keď som robila, tak klasické linecké cesto, úplne natenko pozatlacala do formiciek, popichala vidličkou a piekla som fakt krátko, kým neboli len kraje ružové. A hneď horúce vyklapala.
Ja dam formicky pred pouzitim "vypicet" prazdne do rury, necham vychladit a potom tam dam cesto a peciem....vzdy vypadavaju same
@muchotrafka298 majú aj 30ks balenia, ale neoplatí sa. Ja kúpim pred Vianocami a sú dobré aj na veľkú noc 😃
@kavasmliekom ona vacsinou prave kvoli cene berie tie vacsie a ze si to v rodine rozdelia. To vydrzi, vsak to je suche a ma to nejaku trvanlivost.
Ja si formičky nastriekam olejom..
@dskjhfdlkdjhl ďakujem skúsim podľa receptu. No a labky aj mamina mala problém, má recept ešte po babke a minulý rok sa nepodarili. Kto vie ako sa mení zloženie surovín, do toho žiaľ my nevidíme ale na starých receptoch to vidieť je.
Presne to si myslim aj ja, dlhe roky som podla toho receptu piekla a vzdy sa vydarili, potom zrazu sa nevydarili, skusila som znovu a opat katastrofa, tak som si povedala, ze viac ho skusat nebudem. Z toho receptu, co som napisala, robim aj linecke kolieska, takze preto aj to mnozstvo-naplnim kosicky a zvysok vyvalkam, povykrajujem a mam hned dva druhy😉
@dskjhfdlkdjhl ďakujem skúsim ich určite
@dskjhfdlkdjhl prosím a tie košicky ešte horúce vyklapat z formy? Ďakujem
S tymito mam taku skusenost, ze to bolo jedno, takze ich chvilu necham a potom vyklopim, nepalim si zbytocne ruky. Tiez som zo zaciatku skusala pre istotu aj horuce, lebo su cesta, kde to za horuca ide lahsie, ale pri tychto to slo aj ked uz neboli horuce. Ale vyskusaj, lebo je mozne, ze zalezi aj od toho ake mas formicky, moje uz su stare, dobre vypecene🙂
a teraz poradte, prosim, co s tymi nepodarkami.....
tiež sa mi dnes nevyklopili ☹
@katasa no predsa cake pops. Všetkými deťmi milované.
@mamamasama to som v živote nerobila 😕
@katasa rozdrvené košíčky rozmixuj, pridaj napríklad nutelu, arašidvé maslo --- čo máš doma. Vytvaruj guľku, napichni na špajdlu, daj na chvíľku do mraziaku. Ozdob v čokoláde, posyp posýpkou a sú super lízatká z toho pre deti. Veľa receptov je, popozeraj, sú mňam.
S tým ti neporadím, ale kamarátka kupuje hotové a už iba naplní. Sú výborné.