Ahojte, dnes som sa pokúšala o parenu knedlu. Robila som podľa receptu, ale nezdá sa mi štruktúra. Da sa zjest, ale nie je taka nadychana a jemná ako by mala byt. Neviete mi poradiť co som urobila zle? Cesto sa miesilo v stroji.
Je nedovarena. Ale dost zavisi od muky, najlepsia je polohruba. A po vybrati z hrnca ju treba popichat vidlickou aby sa odparila
https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena... keď robím knedľu, robím podľa tohto receptu a vždy sa vydarí
Asi ako si vyformovala bochníky, zrejme si hneď dala variť.
Ak áno, tak treba nechať ešte podkysnúť
Knedľa potrebuje vykysnúť ako cesto.Ja nechám tak hodinu.Pozom rozdelím na dve časti,vytvarujem a nechám podkysnúť cca 20 min. Potom na parák 20 minút. Obe alebo jedna po druhej. Vydaril sa hebučká vždy. A druhá býva ešte lepšia pre dlhšie podkysnutie.Nrvzdavaj to a skúšaj.
Ahoj, dobre vykysla? Neotvorila si hrniec pri platení?