Neuvarené zapečené cestoviny

11. okt 2022

Ahojte
Chystám sa robiť zapekané cestoviny, a zaujímalo by ma, či sa dajú upiecť aj bez toho, aby som ich predtým prevarila, napríklad že ich dám do zapekacej misy s vodou alebo prípadne či je na to nejaký trik, ďakujem.

katkaseiner
11. okt 2022

ak urobis napr. perkelt a nechas vela tekutiny a tym to zalejes, moze to fungovat.. Ja prevaram na al dente a potom davam perkelt so stavou... ja to mam ale rada take... no nie je to uplne rozvarene, ale teda pre niekoho hadam aj hej.

mandzula
11. okt 2022

Zalezi na tom, cim ich ides zalievat - cim viac tekutiny, tym viac ti nasaju pocas pecenia. Napriklad take lasagnove platy sa davaju surove (zvyknem ich vsak na chvilu dat to horucej vody) a nasaju mlieko z besamelu.

nelca84
11. okt 2022

Ak to budes prelievat niecim dost tekutym, tak tie cestoviny sa pri zapekani uvaria. Ja napr. lasagne davam vzdy surové.

deti95060810
11. okt 2022

jasné... ja mám recept... zapekané cestoviny s mletým mäsom...
surové kolienka - cestoviny pomiešané s mletým mäsom a treba zaliať 1 litrom mlieka, alebo 1/4 l šľahačky a 0,7 dl vody... prikryjem alobalom a pečiem 1 hod. na 180 st.
ak potrebuješ presný recept tak pošlem...

renka30
11. okt 2022

Záleží s čím ich budeš robiť, ja napr. robím zapekané s paradajkovou omáčkou a mozzarellou a vtedy ich uvarím, ale napr. lasagne keď robím s bolonskou omáčkou a bešamelom dávam surové

vroni
11. okt 2022

@deti95060810, toto robím aj ja. Podľa receptu zo surových cestovín. A vtedy mi to deti nedajú do úst. Takže nechávam minútu, dve prebubkat vo vriacej vode a tak zapekám. Ak ich tam nechám dlhšie, ofrfle chlap, že sú rozvarene....

veronika_e
11. okt 2022

Ak sa dostatocne zaleju tak ano, ale ja si sich aj tak radsej pred samotnym zapekanim predvarim. Mam tak istotu, ze budu spravene poriadne a nebudu moc tvrde