Netradičné jedlo na Štedrú večeru

9. nov 2024

Chcela by som zaviest nove netradicne jedlo na vianocnu veceru. Cize ziadne kapustnice, majonezove salaty a podobne. Kriterium je, aby to bolo chutne, mohli to jest male deti a priprava nezabrala pol dna. Mate nejaky napad, inspiraciu?

luccija
9. nov 2024

Tak sprav pyré a lososa, niekto má rezne, panenku veď nie je povinné mať šalát.Vela ľudí okolo mňa má rezne

slavomira236
9. nov 2024

@luccija my mame rezne na druhy den a treti..kuracie bravcove a fasirky kto co chce. Napriklad moja najstarsia mala roky va veceru vyprazeny syr.

lindous
9. nov 2024

Neviem či hľadáš nejakú ľahšiu alternatívu tradičnej, ale u nás býva druhá polievka šošovicová na kyslo, tak možno s tou šošovicou by som niečo uvažovala, napríklad z červenej šošovice a kolegyňa robieva lososa a namiesto majonezoveho šalátu zemiakovy so zelenými fazuľkami a kôprom 😄 … ak nechceš okolo tradičného ani prejsť, tak potom fakt hocičo čo máte radi 😊

zuzanka.zuzu
9. nov 2024

hranolky a rybie prsty 🤷😀

stellarstar
9. nov 2024

My zvykneme na 24.12 toto robiť

sevrin
9. nov 2024

Netradičné jedlo, ktoré si chceš dať na Štedrú večeru, si môžeš dať kedykoľvek počas roka. Ak má niekto zaužívané tradície, nevidím dôvod ich meniť.

rozpravocka
9. nov 2024

My máme každý rok niečo iné.... Je to už u nas taká tradícia..... deti sa už v novembri dohadujú a vymýšľajú, čo by chceli 😂... Naposledy sme mali sosovicovu na kyslo a bravcovu panenku na smotanovej omáčke s ryzou, rok predtým lososa s hranolkami a vyvar

januska12323
9. nov 2024

Napíš čo tvoje deti zjedia.

deti95060810
9. nov 2024

poznám ľudí čo majú 24.12 pečenú hus.... nie, nezhrešia - sú evanjelici.
bežne ľudia majú aj rezne... ja sa prispôsobujem manželovi.

hugoboss1923
9. nov 2024

Nikde nie je napísané, ani predpísané, aké jedlo sa musí na štedrovečernú večeru podávať. Môžu to byť hoc aj makaróny so šampiňónovou omáčkou či pečené zemiaky s cmarom. Uvarené je to hneď a človek má dostatok času sa pred večerou venovať sebe alebo rodine.

kiki68
9. nov 2024

My mavame teda v Rakusku vacsinou pstruhy a pecene zemiaky. Oni nase jedla tie typicke vianocne velmi nemusia. Tak sme to spravili takto. Tiez sme mali lososa, ked sa nepodarilo zohnat inu rybu. Raz sme mali nemecke a to su myslim Wursty opekane, zemiakova kasa a hrasok.

ibrunova
9. nov 2024

Špagety so syrom 😎

refly
9. nov 2024

Veď vy musíte vedieť čo je pre Vás chutné :D Vidím že veľa ľudí rado rezne, ja by som radšej bola hladná, ako dať do huby rezeň. Takže potom sa ťažko radí.
Mne napr chutí krémova tekvicová polievka a cestoviny s niečím rajčinovým.

janka_266
9. nov 2024

My mávame kapra na masle a kapra v polievke 😃nemáme ani šalát, ani rezne. K tomu opekance s tvarohom a kapustovú alebo sosovicovu polievku len s hríbami. Žiadne mäso do kapustnice 😃

kavasmliekom
9. nov 2024

Kvôli čomu chceš meniť tradíciu?

tiezjedna
9. nov 2024

u nás ryby vôbec
máme rezne a vínnu klobásu so šalátom, na obed kapustnicu...
skús mrknúť napríklad na francuzsku kuchyňu - mne veľmi chutí ako polievka ich Vichyssoise, tú by som si ako slávnostnú vedela predstaviť.

zuzubb007
9. nov 2024

Kvôli deťom robím pstruha alebo lososa zo zemiakovou kasou

laurita285
9. nov 2024

Krocan :D

bagerka
9. nov 2024

Grave lachs, zemiaky, studené omáčky s kôprom a druhá medovo-horcicová, rybu ,upísal hotovú a niekedy aj omáčky, ale urobiť ich doma je malina

nafka0483
9. nov 2024

Ja robim pre dceru lososa na masle a hrasok na pare - za par minut hotove a ma to velmi rada 🙂
Ja zas nemam rada kombinaciu tepla ryba a studeny salat, takze robim aj zemiakovu kasu. Kazdy si da kombinaciu aka mu chuti.

anjelok
9. nov 2024

Peceny losos s hraskovo alebo mrkvovo-zemiakovym pyre. Lahke, chutne a zdrave. Do pol hodky hotove. Alebo aj spenatovo-batatove sa k tomu hodi.

zmrzlinka2021
9. nov 2024

@sevrin ale neexistuje ani dôvod nemenit

oceanahory
9. nov 2024

Celkom nechapem tuto otazku. Ved nove, netradicne jedlo na vianocnu veceru je cokolvek, co ste doteraz nejedli 😅... Je to vlastne cokolvek, co sa neje u vas na Vianoce. 🤷

1ryba
9. nov 2024

My sme tradičné menu zrušili už dávno. Vyprážaná ryba a majonézový šalát je pre mňa fastfood. Takže mávame vždy nejakú rybu - zubáč, losos, šťuka alebo aj kapor ale nie vyprážaný ale pečený alebo grilovaný. K tomu pyré, zemiakové dukátiky, opekané zemiaky. Robila som aj grilovaný hermelín, kuracie grilované kúsky. Miešaný listový šalát. Polievku sme zrušili. Nemáme 2 žalúdky. Tú jedávame na obed.

elirian22
9. nov 2024

My máme už tradične na večeru: filetované pstruhy pripravené na panvici, zemiakovo-zelerová kaša, syrová omáčka, rukola a granátové jablko. Predtým vývar a makové bobaľky. Každému to chutí, hotové rýchlo.

mane01
9. nov 2024

My mame rybu na masle a zemiaky.

zeldia
9. nov 2024

Robím finsku lososovu polievku Lohikeitto, recept mám z tesco magazínu ale nájdeš na nete, vyborna.

mimikarol
9. nov 2024

Mne je netradičny kapor. Toho som jedla naposledy ako dieťa.

liusa82
9. nov 2024

jedzte to,čo vám teda chutí aj v bežný deň.Na mňa je štedrá večera moc ťažká.Nejem polievky celý rok.Máloktorá mi chutí.Nechápem ako niekto zje polievku a potom ide hneď na druhé.Ja ak už,tak musím mať odstup.A čo sa týka štedrej večere ani tam nejem vôbec kapustnicu aj keď ju máme.Skôr si z nej dám na druhý deň ako samostatné jedlo.Na štedrú večeru zjem iba lososa s niečim najčastejšie s holandskou omáčkou.Ešte lúbim pstruha na masle s bylinkami.Mne klasický kapor moc neštimuje.Nemám rada iné druhy rýb

dankabetka
9. nov 2024

Ahoj, netradicne menu sice nemam, ale akurat sme preberali, ze tento rok uz odmietam " bojovat " pri vianocnom stole s jedlom a detmi.... Chcem mat krasne vianoce o rodine a pohode....a teda : dospelaci budu mat sice klasiku ale deti vyvar a spagety s kecupom ....toto je ich oblubene jedlo a zjedia ho vzdy...vysvetlovat a prosit o zjednie jedneho susta kapustice a ryby ma stalo vela nervou uz....a preto som zvolila system, nech ma kazdy to co mu chuti.... Tak si urobte aj vy co Vam chuti... Chápem tradicii a zvykom, ale spokojnost v rodine je pre mna viac.... 😘