Netradičné jedlá

10. nov 2022

Zeny mate dobre recepty na moussaku, falaffel, hummus, podme sa inspirovat trocha netradicnymi jedlami🙂tortilly, ci polievky, pomazanky, salaty...

vevesh
10. nov 2022

Na hummus: potrebujes hlavne kvalitny tahin (=sezamova pasta). A robim podla tohto rezeptu: Plechovka zliateho ciceru (250g) + 50ml zliatej stavy, 100ml ladovej vody (dolezite pre konzistenciu), 1-2 struciky pretlaceneho cesnaku, pol lyzicky soli, pol lyzicky drvenej rasce, stava z 1 citrona a 120g tahinu. Vymixovat ponornym mixerom najprv cicer, potom stava, potom tahin a nakoniec pridat ladovu vodu a koreniny. Poliat 1-2 lyzickami kvalitneho za studena lisovaneho olivoveho oleja.

miska_kal
10. nov 2022

tooolko krat som si taketo jedlo chcela spravit aj doma, no prisla som na to, ze najlepsie je na takuto nejaku exotiku ist do dobrej restauracie

lea299
10. nov 2022

@vevesh vyskúšam toto aj ja veru. Zatiaľ som jedla len taký kupovaný, ale to bude si nič moc oproti takémuto doma robenému.

vevesh
10. nov 2022

@lea299 pri humuse vzdy zalezi od tahinu- mala by to byt 100% sezamova pasta, viac husta ako riedka, opisala by som to ako konzistencia tekuta kasa. Velakrat je v obchode bud stary tahin (je velmi husty) alebo preriedeny uz nejakymi prisadami (velmi riedky) a to uz zmeni chut hummusu.

lea299
10. nov 2022

@vevesh vieš mi poradiť aj nejakú konkrétnu, ktorá je fajn?

vevesh
10. nov 2022

@lea299 ak mas v okoli turecky/arabsky/iransky/afgansky/halal obchod, kupit tam. Ak nie, u nas v nemecku mava aj kaufland "orientalny kutik" a tam ju tiez najdem. Ak kupujes europske znacky, tie maju zvacsa ine postupy a prichute a tahin chuti inac (a nedosiahnes tu orientalnu prichut hummusu). Ja kupujem hlavne znacku durra alebo suntat podla toho, co momentalne maju.

lea299
10. nov 2022

@vevesh máme taký jeden obchodík, čo sa tvári, že tam majú takéto kadejaké veci, tak vyskúšam teda najskôr tam a keď nie, tak skúsim Kaufland teda a takéto obchody. Ďakujem za rady.

evkamotka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz