Nestuhla mi cheesecake plnka

6. okt 2024

Ahojte robila som cheesecake plnku som si vymyslela no nejak nestuhla dala som do nej tvaroh 2 baliky ten klasicky rozotieratelny, jednu smotanu na šlahanie trochu škrobu, jeden vanilkovky cukor a jedno salko. Dala som do chladničky a vôbec nestuhlo da sa to nejak zachrániť? ☹️

dobryden
6. okt 2024

A to si nepiekla?Mozno do plnky želatínu?

slavkadi
6. okt 2024

Créme Olé prášok máš? Skús ten zaslahat, alebo želatínu.

13uzivatelka11
6. okt 2024

Už to máš na korpuse, jedine možno dať to nejako dole a skúsiť napríklad roztopenu bielu čokoládu s maslom zamiešať 🙂

autor
6. okt 2024

Mám len takéto želé ☹️

danica2711
6. okt 2024

aj to pomôže, síce som to do plnky ešte neskúšala, len navrch, ale tak zas želatína ako želatína

ina2405
6. okt 2024

Ja by som to upiekla ešte. Bude výborný. Takú plnku ako si urobila robím na pečený cheesecake. Nepečený robím s plátkovou želatínou, vždy sa podarí.

autor
6. okt 2024

@ina2405 a mám dať želatínu? A piecť na koľkých koľko ? Bojím sa že to pokazim ešte viac

autor
6. okt 2024

@ina2405 ja som vždy robila s mascarpone no ten mi teraz prišiel moc drahý všade tak som chcela skúsiť takto no nevyšlo ☹️☹️

stefi_k
6. okt 2024

No skrob, ked chces aby zahusril nieco ta ho musis upiect alebo uvarit. A nie je zelatina ako zelatina treba pozrit postup zivocisna sa ma zahriat ale nesmie prejst varom, rastlina musi prejst varom aby zelirovala

lindous
6. okt 2024

Dá sa robiť v pohode s tvarohom, ale do budúcna buď želatinovy stužovač za studena do toho alebo ešte vajíčko a upiecť… ak to máš už na korpuse, upiekla by som aj teraz ako to je, to tortove želé by som tam asi nemiešala, ja robim pečený na 170, 40-50 minút, ale teda iny krém… ak je to chuťovo ok a nevadí ti tam ten surový škrob a bojíš sa, že pokazíš, tak z toho sprav poháriky 😅 sušienky, na to vyškriab z toho ten krém, nejaké ovocie navrch napr a bude sa to jesť z toho lyžicou, nemusí držať tvar 😊

dobryden
6. okt 2024

Este ak sa ti s tym chce babrat daj dole povrch ,plnu do misky domiesaj vajcia a daj to zapiect,tie vajcia su na to aby plnka ztuhla.

h2
6. okt 2024

Keď dávaš škrob, tak si to mala dať piecť, ideálne aj so žĺtkami, do toho zamiešanými. Takto ti to nemá z čoho stuhnúť.

nika_val
6. okt 2024

Ty si zmixovala 2 druhy plniek.
1. Pečený cheesecake - tam sa dáva tvaroh, škrob, žĺtka, a iné podľa chuti
2. Nepečený cheesecake - tam ide mascarpone, smotana ako základ a potom doplnky ako želé, biela čokoláda (aby to bolo tuhšie) a potom už len veci na dochutenie

Keďže si dala tvaroh a škrob určite nedávaj želatínu..ale pridaj žĺtka a daj to piecť ..

13uzivatelka11
6. okt 2024

@nika_val nedávala žĺtka. Neurobila zle plnku, len asi kvôli salku jej to nestuhlo dobre

nika_val
6. okt 2024

@13uzivatelka11 ja viem že nedávala žĺtka píšem aby ich dala a dala to upiecť
Pretože ona zmixovala 2 rôzne druhy plnky..
Väčšinu surovín ale použila takých čo idú do pečeného tak som jej poradila nech tam dá ešte aj tie žĺtky a dokončí to tak 🙂

ina2405
6. okt 2024

Nie želatínu, pridaj vajce a upeč.

autor
6. okt 2024

@ina2405 koľko to mám piecť zatiaľ sa to pečie asi 30-35 min stále to vyzerá tekuto

t1nusa
6. okt 2024

ja pečiem cheesecake 50-60 minút, po vytiahnutí z rury sa stred bude ešte jemne triasť, nechaj to potom vychladnúť a na noc najlepšie daj do chladničky

autor
6. okt 2024

Tak piekla som asi hodinku cca. Koštovačka bude zajtra, bohužiaľ mi popraskala ale stále je to lepsie ako keby bola cela tekuta 😄 všetko mi vždy vyšlo ale táto improvizácia vôbec nie nevadí človek sa uci z vlastných chýb 😄🙈 ďakujem za rady (pridala som 2 vajíčka)

nika_val
6. okt 2024

Popraskalo ti to preto lebo cheesecake sa má nechať vychladnúť v teplej rúre. alebo varianta c.2 je že sa pečie a pod ním je plech s trochou vody aby sa tam robila para v rúre počas pečenia 🙂
Ale je to len estetický "problém" má chuti neuberie, nabudúce nepopraska

autor
7. okt 2024

@nika_val asi to bude problém že som rúru otvárala lebo som nevedela či už je či nie 😄🙈 nevadí chutiť bude určite

ina2405
7. okt 2024

Bude výborný. Neskoro som čítala komentár, koľko piecť. Mne praskol prvýkrát, ale navrch sa zvykne často dávať osladená kyslá smotana a tým pádom to nik nevidel. Napíš ako chutil.

nika_val
7. okt 2024

Áno to bude teda v tom..pri pečení cheesecaku sa rúra neotvára a ako som písala necháva sa vychladnúť spolu s rúrou 🙂

yvanielka
7. okt 2024

Keď praskne tak s horúcou lyžicou treba prejsť po prasklinách nech si zacelia, polevu až potom

autor
7. okt 2024

@yvanielka bohužiaľ skúšala som to, už neslo nakoľko to bolo upečené nedalo sa to už poroztierat

autor
7. okt 2024

@ina2405 zamna je chutný keďže nejem veľa sladkého tak priateľ ocenil viac zjedol 1/4 na posedenie 😄