Ahojte robila som cheesecake plnku som si vymyslela no nejak nestuhla dala som do nej tvaroh 2 baliky ten klasicky rozotieratelny, jednu smotanu na šlahanie trochu škrobu, jeden vanilkovky cukor a jedno salko. Dala som do chladničky a vôbec nestuhlo da sa to nejak zachrániť? ☹️
Créme Olé prášok máš? Skús ten zaslahat, alebo želatínu.
Už to máš na korpuse, jedine možno dať to nejako dole a skúsiť napríklad roztopenu bielu čokoládu s maslom zamiešať 🙂
aj to pomôže, síce som to do plnky ešte neskúšala, len navrch, ale tak zas želatína ako želatína
Ja by som to upiekla ešte. Bude výborný. Takú plnku ako si urobila robím na pečený cheesecake. Nepečený robím s plátkovou želatínou, vždy sa podarí.
@ina2405 a mám dať želatínu? A piecť na koľkých koľko ? Bojím sa že to pokazim ešte viac
@ina2405 ja som vždy robila s mascarpone no ten mi teraz prišiel moc drahý všade tak som chcela skúsiť takto no nevyšlo ☹️☹️
No skrob, ked chces aby zahusril nieco ta ho musis upiect alebo uvarit. A nie je zelatina ako zelatina treba pozrit postup zivocisna sa ma zahriat ale nesmie prejst varom, rastlina musi prejst varom aby zelirovala
Dá sa robiť v pohode s tvarohom, ale do budúcna buď želatinovy stužovač za studena do toho alebo ešte vajíčko a upiecť… ak to máš už na korpuse, upiekla by som aj teraz ako to je, to tortove želé by som tam asi nemiešala, ja robim pečený na 170, 40-50 minút, ale teda iny krém… ak je to chuťovo ok a nevadí ti tam ten surový škrob a bojíš sa, že pokazíš, tak z toho sprav poháriky 😅 sušienky, na to vyškriab z toho ten krém, nejaké ovocie navrch napr a bude sa to jesť z toho lyžicou, nemusí držať tvar 😊
Este ak sa ti s tym chce babrat daj dole povrch ,plnu do misky domiesaj vajcia a daj to zapiect,tie vajcia su na to aby plnka ztuhla.
Keď dávaš škrob, tak si to mala dať piecť, ideálne aj so žĺtkami, do toho zamiešanými. Takto ti to nemá z čoho stuhnúť.
Ty si zmixovala 2 druhy plniek.
1. Pečený cheesecake - tam sa dáva tvaroh, škrob, žĺtka, a iné podľa chuti
2. Nepečený cheesecake - tam ide mascarpone, smotana ako základ a potom doplnky ako želé, biela čokoláda (aby to bolo tuhšie) a potom už len veci na dochutenie
Keďže si dala tvaroh a škrob určite nedávaj želatínu..ale pridaj žĺtka a daj to piecť ..
@nika_val nedávala žĺtka. Neurobila zle plnku, len asi kvôli salku jej to nestuhlo dobre
@13uzivatelka11 ja viem že nedávala žĺtka píšem aby ich dala a dala to upiecť
Pretože ona zmixovala 2 rôzne druhy plnky..
Väčšinu surovín ale použila takých čo idú do pečeného tak som jej poradila nech tam dá ešte aj tie žĺtky a dokončí to tak 🙂
Nie želatínu, pridaj vajce a upeč.
@ina2405 koľko to mám piecť zatiaľ sa to pečie asi 30-35 min stále to vyzerá tekuto
ja pečiem cheesecake 50-60 minút, po vytiahnutí z rury sa stred bude ešte jemne triasť, nechaj to potom vychladnúť a na noc najlepšie daj do chladničky
Popraskalo ti to preto lebo cheesecake sa má nechať vychladnúť v teplej rúre. alebo varianta c.2 je že sa pečie a pod ním je plech s trochou vody aby sa tam robila para v rúre počas pečenia 🙂
Ale je to len estetický "problém" má chuti neuberie, nabudúce nepopraska
@nika_val asi to bude problém že som rúru otvárala lebo som nevedela či už je či nie 😄🙈 nevadí chutiť bude určite
Bude výborný. Neskoro som čítala komentár, koľko piecť. Mne praskol prvýkrát, ale navrch sa zvykne často dávať osladená kyslá smotana a tým pádom to nik nevidel. Napíš ako chutil.
Áno to bude teda v tom..pri pečení cheesecaku sa rúra neotvára a ako som písala necháva sa vychladnúť spolu s rúrou 🙂
Keď praskne tak s horúcou lyžicou treba prejsť po prasklinách nech si zacelia, polevu až potom
@yvanielka bohužiaľ skúšala som to, už neslo nakoľko to bolo upečené nedalo sa to už poroztierat
@ina2405 zamna je chutný keďže nejem veľa sladkého tak priateľ ocenil viac zjedol 1/4 na posedenie 😄
A to si nepiekla?Mozno do plnky želatínu?