Nepoznáte recept na hruškovú detskú výživu?

ankajocka
2. sep 2011

Pekny vecer nahodou nepoznate receptik na domacu hruskovu detsku vyzivu?
dakujem A.

janka_pn
2. sep 2011

ja som robila vcera, ale vsetko od oka 😀 dala som asi 2kg hrusiek, pol kg jablk, rozvarila do makka so skoricou, klincekmi a vanilkovym cukrom, dalsi cukor podla chuti... potom som skoricu a klinceky vybrala, rozmixovala, dala malu lyzicku kys. citr., nechala zvarit.... naplnila do poharkov a este asi 10 min. strilizovala a je mnam 😵

sisatopic
17. sep 2013

pridávam svoj🙂 cca 2lg hrušiek variť, keď sú mäkké rozmixovať, pridať 1 vanilkový cukor, kryštáľový cukor podľa chuti, znovu prejsť varom, odstaviť, pridať 1 KL kys. citrónovej, premiešať a plniť. Sterilizovať cca 10min. je veľmi chutná.

kikiklop
7. mar 2016

Chcem sa opitat ,uz ked robym vyzivu ja robym tak jedno jablko a pol niekedy celu hrušku a predvarhm ,vhodim piskoty rozmixujem a hned papka maly ,samozrejme kes vychladne,moja otazka ,všade je ze pridavate cukor ,to sa moze moj ma pol roka ale podla mna je to sladke dost,

zitaje
7. mar 2016

uplne zbytocne pridavat cukor, hrusky su sladke az-az (treba zrele a zdrave)

paulakolla
7. mar 2016

Ja robim len cisto z hrusiek (niekedy mix s jablkami) a nic viac nepridavam.Je to dostatocne sladke,cukor nam tam nejak nechyba.

kikiklop
11. mar 2016

Dskujem moc,aj ja som si to myslela hned ze cukor nie ale ked čitam tie recepty tak som bola zaskočena ,že cukor! A ako to je z poškotov niekto odppruca niekto nie ,ja sice davam ,lebo ked som bola v poradni dr.povedala kludne dajte nastruhajte poskotku do vyživy,,no ale aj v tej piškote je cukor hmmm tak teraz neviem aby som zbytocne ho nepresladkala a zeleninove mi nebude jest ,,,fuj riadna dilema je to necj uz mam potom a nech už papka vsedko ,,

paulakolla
11. mar 2016

@kikiklop Dr. odporuca piskotky len ako zaradenie lepku,ale do vyzivy pocas varenia by som nedavala.Ja niekedy ked ideme aktualne papat,prihodim (v rukach rozdrvene) piskotiky,alebo niekedy zmiesavam 2lyzice vyzivy a 2lyzice bieleho jogurtu. Nechavam si proste vyzivku ako cisto ovocny produkt a potom ho jeme cisty,alebo s niecim.Aj do kasicky nejakej obilnej mozes pridat.Tym ju osladis asi najzdravsim a najprirodzenejsim sposobom.

kikiklop
12. mar 2016

@paulakolla presne aj ja to tak urobym ked pojdem malemu dat vyzivu tak mu tam prihodom piskoty a rozmixujem lebo inak to nevidim ;)

kindervajicko
12. mar 2016

To niektore mamy fakt davaju do detskej vyzivy praskovy, krystalovy a vanilkovy cukor??? Skoricu a klincek??

silaviat
12. mar 2016

len cisto vyvarene hrusky- snazim sa vyhnut cukru co to da.. ale viac nam chutia jablkove ..

ukulela
12. mar 2016

@kikiklop cukor vobecnedavam. ani do jablkovej, ani do hruskovej, vlastne do ziadnej .... robila som ajjablkovo mrkvovu a zblazol maly vsetku.
ake davas piskoty? klasicke detske? tie som takemu malemu nedavala, kupovala som v DMke take dlhe tvrde piskoty, tie nie su sladke. su drahsie, ale jedna krabica mu vzdy vydrzi dlho, vzdy som mu spotruhana max jednu do vyzivy. a tiezich zuzlal, ked mu sli zuby.

paulakolla
12. mar 2016

Ukulela,Kikiklop v DMke maju aj dobre spaldove a celozrnne piskotiky.

kikiklop
14. mar 2016

@paulakolla pojdem kuk ,nevedela som ,dakujem pekne

nctt
25. sep 2018

@paulakolla od kolkeho mesiaca lepok?

paulakolla
26. sep 2018

@nctt pravdupovediac po 2,5roku u netusim 🙂