Ahojte viete mi poradit nejaky mnamkovy nepeceny kolac? Nie moc narocny, moc zrucna nie som, reap. zaciatocnik co sa tyka sladkych pokrmov. 🙈
tiramisu
https://www.apetitonline.cz/recept/tiramisu-poh... páči môj obľúbený 😊
Pozri na nete čokoladove lasagne. Ja som si ich trošku upravila.. naši ho zbožňujú
@annamivo jej to znie skvele
Toto urcite zvladnes:
https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-ne...
@viestta kokosova rolada nepecena? ktoru robievas?
Ehm, teraz je Marlenka v akcii v Lidli, to len rozbalíš a máš. 😎✌️
Pudingovy - Marina keksy na spodok, na to vylejes hustejsi puding, na vrch indian keksy, nechat vychladnut a mozes papat, alebo to este vylepsis vrstvou slahacky a posypes kakaom.
Rovnake mozes urobit s hustou krupicovou kasou namiesto pudingu - raz som to skusala ked som nemala puding a je to super
Gastanove gulky - nastruhane gastanove pyre + podrvene keksy + roztopene maslo - vsetko zmiesas, vytvarujes a mozes obalit v skorici alebo kakau
Peceny, ale strasne jednoduchy je zavin z hotoveho rozvalkaneho listkoveho cesta - naplnis ho prakticky cimkolvek, ale pre mna naj napln je gastanove pyre + visne, posypam to najemno drvenymi marina alebo indian keksami a polejem roztopenym maslom, je to uzasna mnamka a za chvilku
Mamina robieva na rychlo toto do tortovej formy:
-skaramelizujes cukor a potom to necháš rozpustiť v 2-3dl mlieku (asi najdlhšia časť celej práce
- do tohto mlieka s karamelom namocis dlhe piškóty a dáš ich na spodok tortovej formy (môžeš ich zlomiť, aby to vyplnilo celý spodok
- vyšlaháš šľahačku značky Vitala, 500ml (to je už ochutené, netreba ani stužovač, výborne drží tvar a nesplasne ani po dňoch, dáš slahacku na piškóty
-nahadžeš mrazené maliny, zase slahacku
- zase dáš namočené piškóty, šľahačku, maliny, šľahačku
- a vrch ozdobis čerstvými malinami
@rebecca8 my davame kcalitnu horku coko,tak trosilinku cukru pridam. No ak pouzijes obycajnu horku ci na varenie coko,tak cukor netreba. No ale zas,ved krem mozes ochutnat a docukrit. A je uplne bozsky. Robim aj z bielej coko
Ja som minule spontanne navrstvila takto: Indiana keksy, kyslá smotana zmiešaná s vanilinovym cukrom a stužovačom, Indiana keksy - na to jablka podusene na maslo (ked boli mäkké, priliala som pol zlatého klasu rozhabarkovaneho v troske vody) a ta zmes zhustla. A to som len posypala nastruhanou čokoládou a dala stuhnut a manžel ma vychválil do nebies a pýtal další plech o tyzden😁 a inak keksy som popolievala trosicku s mliekom aby rýchlejšie zmäkli
2 konzervy salka
1 balik tortovych oblatok
Konzervy este neotvorene pomaly var 2 hodiny vo vode. Salko sa skaramelizuje a zhustne.
Nechaj vychladnut.
Otvor a natri medzi tortove oblatky.
Zataz a nechaj do rana sa poriadne zlepit (netreba chladit)
(Odstran papier co je na konzerve pred varenim. Nic tym nepokazis ak tam papier nechas, lebo konzervy su zavrete, ale treba umyvat hrniec, lebo ten papier sa rozvari.
Salko si mozes skaramelizovat aj niekolko dni dopredu a nechat neotvorene na polici.
@andreatytler existuje aj hotove karamelove salko, netreba nic varit 😉
@lelelienka dakujem 🫶
@lelelienka Tak to je super. Nezijem na Slovensku a tak neviem. Len ci je aj dost huste na to aby netieklo ked sa natrie na tie oblatky. Tym varenim zhustne a ma akurat spravnu konzistenciu.
@andreatytler je uplne huste to kupovane karamelove salko.
@0silvia0 Dakujem.
Tka potom je o krok menej pre vas co zijete na Slovensku.
Násyp 200 g strúhaného kokosu do jedného šálka a tvaru gulicky kde do stredu dáš mandlu alebo lieskový orech a obal v kokose
smotanova torta s piskotami, doboska z bebe keksov, kokosova rolada, rumove gulky
Alebo kup korpus a len ho napln