Nemám vzťah k vareniu

18. feb 2024

Ahojte,zaujíma ma váš názor na to,že už nebývam asi tri roky doma,ale chodím občasné na návštevy,ale teraz som si uvedomila,keď tak hľadám recepty na FB a tak,že ako si niektoré mamy vedia dať záležať na jedle a tak pred svoje dieťa keď napr.pride na návštevu,moja mama bola celý život taká,že navarila síce ,ale nikdy to nemalo ako keby ten šmrc,že proste stále len pár jedal dookola,koláč,keď si vezmem som od mamy jedla len pár krát v živote aj to kupované,keď prídem domov tiež dosť často ma posiela ráno na nákup aby som jej nakúpila veci - peniaze mi dáva,nemám problém ísť jej nakúpiť ,len mi ide o pointu,poznám kamarátky ktoré prídu domov a ich mama sa fakt snaží im nachystať či už nejaký koláč atď,myslím si,že preto nemám vzťah k vareniu,neviem si premyslieť dobré jedlá,som lenivá variť,ale snažím sa to zmeniť a stále si vravieť že nechcem byť ako ona,že keď budem mať deti chcem aby ,mali mamu ktorú bude varenie baviť a taktiež aj s láskou piecť ;) všeobecné keby ku mne príde dieťa tak nákupim dopredu a nie že prvý deň čo prídem musím ísť na nákup 😀 a pritom má možnosť ísť aj s otcom na nákup na aute,čo si o Tom myslíte ? Mal to niekto podobne v detstve,že rodičia boli kus lenivejsi ? 😀

belllinka
18. feb 2024

Asi najdlhšia veta, akú som kedy čítala…

0silvia0
18. feb 2024

Su zeny, ktore k vareniu vztah nemaju a nejde im to od ruky. Ty mozes byt uplne ina, je to tvoje rozhodnutie. Mamu nema zmysel riesit, ma to take, ake to ma...

viestta
18. feb 2024

Niekto varit vie, niekto nevie. Niekto vari brilantne, niekto nema ten dar. Niekomu sa varit chce, niekto vari len z povinnosti. Tvoja mama je asi v kazdej vete v ted druhej skupine. Ty mozes byt kludne v tej prvej skupine v kazdej vete. Ale je to o tebe, nie o tom, ze mama vztah k vareniu nema. Ty to musis zmenit, ked to chces zmenit.
No a k tomu, ze mama nechysta dopredu hostiny? Ked k vareniu nikdy nemala pozitivny vztah, brala ho a berie len ako nevyhnutnu cinnost, ktoru niekto spravit musi, tak ani pred tvojou navstevou necakaj od nej zazraky. Ci myslis, ze po tolkych rokoch sa zrazu nieco stane a bude to inac ako bolo vzdy?

zmrzlinka2021
18. feb 2024

Ja som ani ten koláč nikdy ešte neupiekla a vôbec mi to nechýba. Mám iné kvality.

dskjhfdlkdjhl
18. feb 2024

Moja mama tiez nemala k vareniu vztah a ani na mna, ani na sestru to nemalo taky vplyv, ze by sme tiez nevarili. Tak sa nevyhovaraj na mamu.

olimuc
18. feb 2024

To nie je o lenivosti … ona sa mozno vyziva v niecom inom. Babky na zapade tak max zaplatia jedlo v restike … chcela by som vidiet maleho nemecku babku vyvarat (v realite nechcela … snaha by bola ale radsej sa priotravim sama a gulat ocami nad tanierom si radsej usetrim, kolac netusim … sice 100% kuchyna … ale neviem ci mala niekedy v ruke plech na pecenie) ja tiez nepeciem … ale experimentujeme s roznymi kuchynami (s mojou mamou sa pomaly nezhodneme ani na tvare hrnce - je tradicions kuchyna) . Vsetko zalezi na tebe … nie na tvojej mame

daniela2202
18. feb 2024

Ja ťa chválim za snahu, že to chceš zmeniť a hlavne nekupovať umelinu 👍.... moja mama je už " hore" , ale jej buchty, koláče, slíže domáce sú nezabudnuteľné 😊😊😊 ....a ja v tom pokračujem

simsalabim
18. feb 2024

Neyvhovaraj sa na mamu. Ty mas sancu ukazat, ake moze byt varenie uzasne a mamu pohostit. Tak sup do toho....

tinka2233
18. feb 2024

Sú ženy a ženy. A ja osobne na tom nevidim nič zlé. Keď sme boli malé deti varil vždy ocko jeho to hrozne bavilo a mamka nikdy nemala rada variť, piecť niečo napiekla ale nemala rada variť. Neskôr keď ocko začal pracovať mimo SK samozrejme, že nam mamka navarila a dalo sa to zjesť a bolo to dobre som aj tak videla, že nebavi ju to. Keďže mna ocko ucil varit už od malička mňa to bavilo vždy a niekedy po tom ako som mala 13 rokov som doma začala variť skôr ja, mamka vtedy mala veľa práce. Nebyvam s mamkou a segrou už 5 rokov a vždy ked idem domov si robis srandu čo dobre im navarim 😀

petamich
18. feb 2024

moja mama naopak sa vo vareni a peceni vyzivala a do dnes ju to bavi a naplna, kvaskuje, vypeka, vsetko robi doma a mna varenie nebavi, tocim par jedal dookola aj to preto ze musim, raz za cas sa hecnem a urobim muffiny alebo cheesecake, kym som bola na materskej tak este ako tak aj som varila viac aj ten kolac upiekla, od kedy som naspat v praci a po veceroch dobieham robotu, lebo dieta trebalo zo skolky vyzdvihnut, to posledne co sa mi chce je vymyslat jedla a planovat, supr rychla polievka a sote a vybavene 🙂 a nemam pocit, ze by som bola horsia matka a ani nemam pocit, ze moje dieta o nieco prichadza a ked pride v buducnosti, tak niekde objednam kolace, tak ako to robim aj dnes, ked ma niekto prist a nie je to preto, ze som leniva, skratka k tomu nemam vztah

jaond19
18. feb 2024

Moja mama v zivote nepiekla kolac. A jedine co uvarila bola rajcinova omacka... u nas varili a piekli ini clenovia. Tiez nie som bohvieaka kucharka ale snazim sa, ucim sa sama... Mamu neries, hladnu ta predsa nenechala. A ako si to zariadis ty v dospelosti, je na tebe. Na mamu sa nevyhovaraj.

walentina7
18. feb 2024

Tiež nemám vzťah k vareniu ale ani sa nemám kedy u nás dostať do kuchyne lebo tam celé dni vyvára môj manžel. Každé ráno pečie chlieb. Dnes okrem toho uvaril aj dva chody. Kazdy deň niečo varí aj ked netreba. Ja chodim do kuchyne akurát si zalievať čaje.

ivangeline
18. feb 2024

U kazdeho je to inak. Moja mama celkom rada vari i pecie. Svokra tvrdi,ze nerada vari ale vari pravidelne a vychovala 3deti. ;D Radsej pecie. Ja som sa nikdy nad vztahom k vareniu nezamyslala,... Chcela som schudnut,zacala som premyslat o jedle viac a varit si sama,mala som priatela,chcela som ho potesit i kolacikom i vecerou.. Prisli deti... Varim pre ne.. Navsteva.. Chcem pohostit.. No proste varim a obcas peciem :D Nie vzdy mi to ide. Maloco sa vsak vyhodi. Mam kamosku,kt to ide horsie ale vekom si tiez uvedomuje,ze varit si ma vyhody..a dalsiu,kt zboznuje varenie a este viac pecenie. Uz zacala predavat kolace. :D

nwnw
18. feb 2024

Tiež som v tom nenašla nikdy záľubu. Navarím, no tiež dokola to iste, lebo inak by asi nejedli nic. Pecenie je utrpenie pre mna. No celkovo strata casu hrozna. Dnes je uplne krasne vonku a ja 3h kuchyna 😩.

milanm12
18. feb 2024

Napíš rovno že sa ti nechce.

mikadooo
18. feb 2024

Nemám vzťah k vareniu, mama nestíhala, čiže bolo v podstate tiež pár jedál dokola, alebo chlebík. Mám 2 sestry, ktoré v pohode varia, jedna tvrdí, že ju to aj baví, druhá má k tomu neutrálny vzťah. Ja kade chodím, tade vyprávam, že ja by som varenie vôbec nepotrebovala k životu, pokojne chleba s maslom na raňajky/obed/večeru. Svokra sa ide roztrhať len aby sme mali polievočku, druhé, tretie, zákusok, pudinčok a teda môj muž varí len v prípade kríz, aj to najlepšie špagety s morcadelou. Myslím si, že to nemá nejak extra súvis s tým, aká bola tvoja mamka. Proste ťa to nebaví a za mňa je to ok, prečo by to malo každú ženu baviť? Lebo jej nenarástol úd medzi nohami? To len spoločnosť nás tlačí, že žena patrí do kuchyne a domácnosti. Muž keď varí, tak je to uaaaaau a keď nevarí, tak nikto to nerieši. U žien je zas spoločnosť nastavená úplne naopak.

eliska13
18. feb 2024

@mikadooo čo jedia, jedli deti veď máš 3.

Keď si to nevidela doma tak k tomu nemáš vzťah.Ale do života sa ti to zíde.Ja mám rada pekne jedlo, ale dobre varím, až posledné roky😛Ale doma som mala pekný príklad.Aj, keď nebola mama ako kuchárka stále pri sporáku a radšej vari ako pečie.Z koláčov asi 5 druhov robi dokola, ale stoja za to.U nás varil aj otec skôr cez víkend mäsové jedlá.
@zmrzlinka2021 sorry, ale ty máš pred 40 tkou nie?A raz som čítala, že ako sa varí hovädzia polievka?

zmrzlinka2021
18. feb 2024

@eliska13 a čo je na Tom divné? Proste nie je oblasť, v ktorej som dobrá. To len na Slovensku sa varenie a pečenie automaticky prisudzuje ženám. Ja nie som ani kuchárka, ani cukrárka.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
18. feb 2024

V mojej povodnej rodine chlapi nevarili (myslim moj otec, stari otcovia). V muzovej rodine chlapi varili, cize jeho otec, muzovi bratia, moj muz varia vyborne. A to muzova mama nikdy do prace nechodila, bola domaca.
Moja mama vyborne a dizajnovo varila a piekla, my vsetky jej dcery varime, pecieme. Ja varim peciem lavou zadnou, ide mi to od ruky.
Moje deti vedia varit obe, syn 22 rokov, dcera 20 rokov. Asi tym, ze sa u nas varilo, sa toho prirodzene chytili.
Neviem ci vztah k vareniu sa odpozerava z povodnej rodiny, ale myslim si, ze ked niekto k tomu nema fakt vztah, tak naco to znasilnovat a vyzadovat? Moze sa toho chopit aj partner, ak ma k tomu vztah.

cimage
18. feb 2024

Moja mama vari super a vzdy nachysta nieco speci ked mame prist. Ja som zas opak, mna to nebavi a varim, lebo musim. Ma to aj vyhody, lebo syn 11r uz velakrat uvari pre nas. Jeho to bavi a ide mu to dobre. Tak isto moj muz nema problem navarit. On ma ten dar, ze pomiesa vsetko mozne a nemozne a vzdy je to super. Ja som u nas na pecenie, to ma vzdy bavilo. Neviem to krasne naaranzovat ako z katalogu, ale chutovo je to eno nuno.

mikadooo
18. feb 2024

@eliska13 deti jedia to, čo uvarím. Dokonca varím aj chutne. Ale to neznamená, že ma to baví alebo čo. Varím, lebo musím. (Niekto chodí do práce, lebo musí a aj tak si tú prácu vie spraviť dobre. Ja varím, lebo musím a aj tak varím dobre.)

0evita0
19. feb 2024

Niekto vari rad a niekto nie neries to zbytocne ...Ja napriklad varim a peciem rada a neodsudzujem ludi ktory neradi varia

nelka93
20. feb 2024

Ak chceš mat vzťah k vareniu tak sa musíš naučiť sama. U nás varila aj starká aj mamina skvele. Ja som sa popri nich naučila a teraz varím a pečiem lepšie ako ony. Neboj, tiež mam dní kedy sa mi nechce alebo nevládzem, vtedy spravím len niečo rýchle, ideálne do polhodiny a vybavene.