Ahojte, stava sa mi väčšinou ze keď pečiem korpusy, nie sú za rovno. Ze na jednej strane je tenší po upečení ako na druhej. Je nejaká finta na to?
no ja vacsinou peciem okruhle korpusy a normlane s nim pobucham po doske.. jednak vybehnu bublinky von, a aj sa vyrovna. A kraje natieram/vysypam, lebo ak sa nebodaj niekde prilepi bok, druhy vybehne.. ale zase nie je to extrem, korpus sa vzdy da dobre zarovnat ked sa kraja 🙂
Ked skladam tortu aj tak nenechavam na vrchu jej "vrch", ale otocim to naopak.
Moj bol cele roky prepadnuty v strede. Formu som mazala a sypala mukou. Aj spodok aj steny.
Odkedy robim recept podla jednej zeny tu na fore, je nadherne rovny, vysoky, nadychany. Ako od profi cukrara.
Ona dava na spodok papier a steny nechava tak (nemaze, nesype, nedava papier)
Tak neviem ci je to receptom, alebo tym ze teraz nemazem steny formy.
@vasjar Inac to je zaujimave ze korpus mat tensi len na jednej strane. Ved cesto je tak riedke ze by sa malo rozliat rovnomerne... nemas nahodou nakloneny sporak (aj s rurou) a preto sa ti torty nasikmo upecu.
@vasjar tak asi jedine zarovnat, aby sa to rovnomerne upieklo. Tiez nie vždy sa mi vydarí. Tento som piekla naposledy. 7 cm vysoký. Po upečení som to este zarovnala nožom.