Nemám mlynček. Môžem mäso pomixovať?

7. aug 2023

Ahojte ženy, prosím poraďte mi.
Rada by som urobila plnenú papriku, robím ju z vareného kuracieho mäsa. Sťahovali sme sa a a mlynček na mäso zostal v starom dome. Môžem mäso pomixovať ručným tyčovým mixérom? Nebude z toho blato?
Ďakujem.

patka06
7. aug 2023

Veľmi zvláštna kombinácia plnená paprika z vareného kuracieho - skúsenosť nemám, ale to mäso by som radšej nadrobno pokrájala nožom, kuracie je jemné, mixer by z neho spravil kašu.

viestta
7. aug 2023

Budes mat z toho blato. Daj si tu robotu apkrajaj ho na jemno

autor
7. aug 2023

@viestta

majka176
7. aug 2023

Ja kebyže nemám mlynček, tak nerobím plnenú papriku, ale pokrájam mäso na kocky, urobím ho napr. s paradajkovou omáčkou, paprikou(podobne ako pri plnej paprike) a k tomu príloha (ryža, zemiaky)

maribell
7. aug 2023

Alebo môžeš zmraziť a nastrúhať. Ale to skôr urobíš so surovým mäsom.

guudy
7. aug 2023

Aj pre mna velmi zvlastna kombinacia. Preco to vlastne robis z vareneho masa?

autor
7. aug 2023

Ďakujem ženy! Vyslala som muža do starého domu po mlynček aj v tomto daždi 🙂 radšej nech to je poriadne ako zničiť dobré jedlo ❤

@majka176 problém je, že som tehotná a chcem len a len tú plnenú papriku nič iné 😅
@guudy @patka06 odjakživa to robím z vareného kuracieho, od mala som bola dosť prieberčivá v mäse a toto sú také ľahučké fašírky, veľmi chutné. Je to také šikovné, aj máš polievku, aj máš druhé, aj sa nemusia variť, lebo sú už vlastne hotové 🙂 Plus deti, keď gúľajú guľky, tak sa nemusím báť, že ochutnávajú surové mäso. Tiež nerada robím so surovým mäsom, najmä teraz, s nosom tehotnej. ale áno, je to taký netradičný recept

patka06
7. aug 2023

Chápem, každý má iné chute, ale toto si fakt neviem predstaviť.
Čo tam pridávaš, keď píšeš, že netreba variť - ja pridávam do guličiek aj fašírok vajíčko a to treba tepelne upraviť

autor
7. aug 2023

@patka06 pomleté mäso, ryžu, korenie - čierne, majorán, soľ, petržlen. môže sa pridať aj tavený syr, aj vajíčko môže byť, ale áno, potom sa to musí variť. nie je to nič zložité. niekomu to môže byť prísť fádne, predsa len, kuracie mäso je také jemné, pre niekoho bez chuti.

guudy
7. aug 2023

@autorka tak toto ale potom nie je plnena paprika, to su masove gulky. Plnena paprika spociva prave v tom, ze sa naplni masovou zmesou paprika a tak sa to uvari spolu, idealne v paradajkovej omacke, aby sa chute prepojili navzajom😉.
S cim tieto masove gulky podavas? 🙂

autor
7. aug 2023

@guudy cast naplnim do papriky, to sa potom vari pekne v paradajkovej omacke kym sa paprika neuvari. A cast su gulky volne k tomu.

guudy
7. aug 2023

Chapem, vdaka, ze si napisala 🙂
Len mi pride zvlastne varit kuracie maso 2x🙈

kornelies
7. aug 2023

Ked sa setri, aj masko zo sliepky je fajn. Ja osobne pol bravcove a pol hovadzie.