Nemám kypriaci prášok a chcem piecť

sunny8
27. aug 2016

🙂 cautee baby som tu nova a prihlasena uplne prvy krat a hned by som potrebovala radu 🙂 doma mam vajicka dzem muku cukor olej kakao drozdie popripade ale nemam kypriaci prasok a bez neho sa bojim piect. Poradili by ste mi co upliect? Mozno kysnute ale tak keby som chcela nekysnute co by sa dalo ? Mlieko mam len trosku tak asi aj bez toho dakujem za kazdu radu s dcerkou mame brutal chut na nejaku mnamku ;)

marisha1982
27. aug 2016

miesto prasku do peciva pouzi sodu bicarbonu, v takom istom davkovani. je v podstate to iste

sunny8
autor
27. aug 2016

@marisha1982 tu mam len raz som robila piskotu a dala som ju miesto kypr prasku a upecena sa mi taka tvrda urobila ale nie som si ista ci to bolo prave tym

sunny8
autor
27. aug 2016

@marisha1982 ale vdaka za radu vyskusam ked to ved nepeciem na kila len tak pod zub a malej je v podatate jedno ze co len nech to je sladke 🙂

mirkafu
27. aug 2016

@sunny8 aj ja sa prikláňam k soda bicarbone minule som piekla a šla som na hotovku ze mam kypriaci prášok ... Tak som to teda nahradila sodou a nevidela ani necítila žiaden rozdiel

miushik765
28. aug 2016

@sunny8 Trochu soda bikarbony len za kavovú lyžičku a ak máš málo mlieka daj olej 🙂 Ja bežne pečiem bez mlieka a je to uplne to isté

elise
28. aug 2016

Miesto prasku vyslahat bielko

andrejta
28. aug 2016

@sunny8 podarilo sa daco? Inak mna minula zachranil sused, tiez som nemala a nechcelo sa mi ist do obchodu 😉

sunny8
autor
28. aug 2016

@andrejta nakoniec som urobila kysnute cesto a pizzovniky :D to zas manzel poradil sice to trva lebo.to.nie je pecenie na pol hodinku ale chutilo 🙂

sunny8
autor
28. aug 2016

@elise s tym bielkom som to este nepocula dakujem.nabuduce vyskusam ked nebudem mat k.prasok ;)

elise
28. aug 2016

@sunny8 👍

andrejta
28. aug 2016

@sunny8 pizzovniky ale nie su velmi sladke, ci? 😀

sunny8
autor
28. aug 2016

@andrejta nie su ale po tej dileme to bola jedina schodna cesta :D malej som urobila paru roztekov s lekvarom a nam pizzovvniky :D

petkoemmka
28. aug 2016

Utekajte do obchodu ked nemáte doma suroviny