Ženy poraďte čo na nedeľný obec, mala som úraz môžem používať iba ľavú ruku, som praváčka.
Kuracie stehná nasolit, nakorenit a do rúry, ryža k tomu. Najjednoduchšie, co môžeš urobiť, a kľudne aj "ľavou" sa to dá zvládnuť. 😊
Pripadne ozaj donáška.
A doma nikto nie je, kto by navaril ked ho budes instruovat?
@viestta deti 5a6r
Netráp sa a objednaj donášku. Deti to určite pochopia.
Tak potom objednaj donasku
asi si nepomozes 🤷♀️ ale fakt jedine donáška..neviem teda co mas s rukou ,ja som si pravu zlomila, cely august som mala sadru..a teda varit museli veru deti, lebo lavá je fakt lavá 😄 teraz uz mam ortezu tak je to o niečo lepšie ale veru vsetko nezvladam este stale.
drž sa
Kúp v Kauflande plnené torteliny ..napr syrové sú super ...daj do vriacej vody na pár minút ..maslo roztop na panvici troska prepeč...a prelej cestoviny masielkom ..dobrú chut
Zeleninové rizoto, mrazená zelenina hrasok mrkva kukurica a ryža na jednej panvici urobíš
Nechcem objednať, bývame dosť ďaleko od mesta, tu donáška funguje inak. Až na pizzerie,( tie si to dajú pekne zaplatiť)to sme mali dnes.
@goodidea to nie keď vstanem o šiestej horko ťažko sa oblečiem a idem autobusom do mesta o pol druhej som dom ako na koni
@magduska2 2prsty zlomené dlaň šitá, mám10stehov
Špagety s hotovou omáčkou, alebo neviem ako sa to vola, ale je to take mleté mäso so slovenskou ryžou,… parky 🙈, mrazene niečo, možno by som skúsila aj polotovar nejaký 🙈
Alebo ved mäso sa dá kúpiť aj krájane na kúsky, aspoň u nás v Bille morcacie medailóniky takto majú… aj bravčové mäso na guláš majú krájane, aj kuracie krájane byva, toto by Ti uľahčilo… k tomu len ryža…
Spravila by som rajčinovú polievku nech majú deti radosť a dáke cestoviny s hotovou omáčkou , rizoto , krupicovú kašu , pudingové poháre , šunka-fleky alebo ak by si zohnala v obchode mrazené halušky tak tie s bryndzou a slaninkou
keby mam taky uraz, ani by som neuvazovala nad varenim 'nedelneho' obeda.. ak by som fakt nemala nikoho, kto by mi pomohol, dali by sme si nieco nastudeno, pripadne len dake cestoviny s omackou z konzervy a podobne.. a inak mimo 'nedelneho' obeda budete fungovat ako? ved taky uraz neprejde zachvilu
Povedala by som mrazené pirohy ale neviem ako ich 1 rukou scedíš... a tento problém máme aj so všetkými cestovinami... asi by som ozaj len nejak zemiaky pokrájala a nejaké mäso a hodila do rúry
Tak pri uraze ako popisujes alebo opat ta pizza, kedze sa ine objednat neda, alebo poprosit o pomoc rodinu ( rodicov, surodencov), alebo kamaratku, susedu. Tahat pekace z rury, zlievat horucu vodu, presuvat hrnce s Tvojim stavom tazko.
@buberova pirohy lahko povytahuje tymto, ale inak suhlasim - lepsie bude, ak dakto pomoze.
@buberova presne tiež si predstavujem ako ľavou rukou cedim špagety alebo pirohy 😂 aj keď tie zemiaky by supat a krájať museli tiež deti. Alebo ešte v supke upiecť. Mne napadol prívarok a k tomu vajcia na tvrdo. To deti zvládnu ošúpať. Alebo ešte buchty na pare (kupované).
Deti sa cez týždeň najedia v škole v škôlke, a potom sa už muž vráti domov . Posledné čo chcem je zavolať svokru či švagrinú na pomoc...mám na to svoje dôvody
Hod kurča do vody. Osup zeleninu, ochutiť, a máš vývar, uvariť cestovinu bude problém asi, ale v malom hrnci čo by si dokázala zliať jednou rukou by si hádam mohla.
Alebo hocijakú inú. Fazulovu, zemiakovú..polievky netreba miešať, ani prelievať, ani prehadzovať.
alebo este mozes varit nohami.. na youtube su videa ludi, co nemaju ruky a robia vsetko nohami 😀 😉
Mleté mäso - omáčka na cestoviny, uvariť cestoviny, zliať ti pomôže dieťa a máte obed aspoň na dva dni.
Kuracie stehná nasoliť, nakoreniť a dať piecť. K tomu ryža, sú recepty pri ktorých ju naozaj stačí párkrát premiešať sa je. Alebo sú aj tie sáčkové, čo nie je síce výhra, ale raz sa to dá zjesť 🙂 prípadne deti sa potešia aj keby ku stehienkam dostanú rohlík 😂 alebo len uvariť cestoviny (teda ja mám takú pomôcku na vyberanie cestovín, že to zvládnem aj jednou rukou a voda sa dá zliať aj po ich vybratí)a na ne nejakú hotovú omáčku. Ak cez týždeň jedia v škole/ škôlke tak jeden víkend takto vydržia keď aj bez polievky 🙂
Kúp parené buchty, alebo to kura, stehná do rúry a potom ho napichnes, alebo podoberies lopatkou a vyberies
Alebo gnocchi s nivovou omáčkou, paradajkovou ..
Upiecť kura v rúre. Deti si to u nás ,,objednali,, na zajtra. Dnes sme urobili marinádu, aby bolo lepšie a miešal to celé syn, páčilo sa mu to. Vyskúšaj aj ty a zapoj deti. Zapáči sa im to 🙂
vytočiť na mobile donášku...😉