Ahojte. Aj vám sa poslednú dobu nedarí uvariť dobrú ryžu? Varím ju tak ako predtým ,ale poslednú dobu je taká suchá ako štrk. Myslíte, že sa zmenila kvalita ryže?
Ja kupujem rôzne druhy, ale guľatu ryzu.Vsetky sú v pohode. Myslím, že veľa záleží od hrnca.
Aj ja myslím guľatozrnnú. Skúšala som aj hrniec (tescoma) aj ryžovar. Aj viac vody. Bask a Manya.A aj tak je taká suchá. Cca mesiac. Predtým bola normálna. Nerozumiem tomu.
Mne nevyhovovala ta, co sa predava v papierovom vrecku. Ta bola vždy na h*vno.
@samik88 ja robim takto:Ryza-voda 1:1,salka ryze,salka vody.Ryzu umyjem studenou vodou,podla moznosti rychlo,aby nenapucala,ocedim,dam vodu podla ryze a prudko rozvarim,premiesam a stiahnem na jednotku a varim cca.20.minut.Potom premiesam a odstavim.Ked robim z jednej salky,jeden hydinovy bujon,ked z dvoch saliek,tak dva bujony.Idealne,ked mas hrniec z nelepivym dnom.
Mam to od kuchara,co varieval z 10-12 kg ryze,tam sa to neda odhadnut,pekne meral po litry a vzdy bola ryza rovnaka.
no ja som nedávno na návšteve tiež zachytila, že kvalita ryže klesla, že zrnká sa až drobia. ja kupujem akúkoľvek a nemám problém. varievam ju na liatinovej platni na plyne.
nechas ju po odstaveni "dojst" pod pokrievkou?
Ja varím takto...naučili na to v Ázii 😄 Normálne ryži uvarím vo vode ako cestovinu...v osolenej vode...keď je polomäkká, precedím cez sito, vysypem naspäť do toho hrnca, kde sa varila...prelejem trochou zohriatého oleja, alebo tam hodím kúsok masla...zakryjem pokrievkou a úplne na najmenšom ohni nechám až pokiaľ nie je mäkká...občas premiešam...zľahka...
@simca06022011 Áno
ja varím v kuchte...vzdy rovnako...trocha oleja, oprazim cibulu, nato hodim ryzu - gulatozrnnu, vodu aby bola cca 1cm nad ryzou, sol...zavriem..a ked zacne sycat, necham dve minuty...vypnem sporak, neham dojst...
Varím stále rovnako a chuti stále rovnako. Kupujem Bask