Žienky, ako na muffiny? robila som podľa receptov z MB, aj z Dobrého jedla, ale nech robím čo robím, vždy sú malé, spľasknuté, vôbec nie také ako bývajú na obrázkoch. Ako na ne?
ale iný koláč sa mi podarí, len tie muffiny :(
No hlavne pocas pecenia neotvarat ruru...a inak ma nenapada preco by sa nepodarili
mozno ich skus nevyberat hned ako skonci cas pecenia, ale najskor len pootvor trubu nech nesplasnu 🙂
Ja pečiem iba tieto, recept bol raz v Plus 7 dní od Michaely Králikovej... sú geniálne !
Potrebujeme:
2 šálky polohrubej múky
1 šálka kryštálového cukru
1 šálka oleja
1 šálka mlieka alebo acidka
3 vajcia
jeden prášok do pečiva
1 lyžička sódy bikarbóny
a teraz... priestor na Vašu kreativitu = 1šálka príchute podľa Vášho želania, napr. (inšpirujte sa mojimi obľúbenými príchuťami)
1 šálka brusníc a bielej čokolády
1 šálka horkej čokolády so sušenými višňami a kakao
1 šálka mixu orechov
1 šálka hrozienok, strúhaných jabĺk, škorica
1 šálka kokosu, nastrúhaná citrónová kôra
1 šálka ovsených vločiek a sušeného ovocia
1 šálka najemno nakrájaného banána a arašidového masla
A teraz postup:
Kľúč k úspechu je v tom, že musíte zvlášť zmiešať mokré a zvlásť suché suroviny. Potom tieto dve masy len jemne premiešajte a okamžite plňte košíky na muffiny! Ale pozor! Najlepšie je mať silikónové formy. V prípade, že máte papierové košíky, vložte ich do plechu na muffiny, pretože samé papierové košíky na obyčajnom plechu sa rozťahajú a cesto sa bude vylievať. Takže ešte raz: buď len silikónové formičky, alebo ako ja - papierové košíky vložené do plechu na muffiny. Pečieme asi 15 minút na 200 stupňov. Pochopiteľne treba skúsiť špáradlom. A potom už len papať a užívať si svoje muffiny
@cincila18 som rada že nie len mne sa nedaria, to ale nie v zlom 😉 Mám normal plech na muffiny, dávam tam košíčky, zmiešavam zvlášť mokré a suché, idem podľa receptov a furt je to zle. Spľasnuté, neodlepia sa z košíka, na povrchu sú tvrdšie atď. Čítam potom recepty stále ddookola čo som urobila zle že nie sú ako na obrázku, ale nenachádzam odpoveď. .
@maruska24 nie si sama, ani mne sa nedaria..naposledy, ked som ich robila ( po dlhej dobe som ich chcela opat skusit) tak sa mi nechceli odlepit od kosickov, takze som vsetky musela vyhodit ☹
@maruska24 ja tiez 😉 napr. ked peciem odpalovane cesto a dam dva plechy, tak musim medzi nimi nechat medzeru 2 mriezky, lebo 1.krat som dala tesne pod seba a tak mi to napuchlo, ze to spodne cesto sa mi prilepilo o vrchny plech...a cely veternik aj s plnkou ma vyse 20 cm 😀 to ani v cukrarni take niesu... a tie mafiny ani za toho boha upiect velke... v starej rure sa mi darili, bola obycajna, teraz mam teplovzdusnu, skusala som aj s ventilatorom aj bez a aj tak... des a hroza 😀
@baboobchod Tak ten tvoj recept niekedy vyskusam, musim si ho opisat 🙂
bud mas zly recept alebo suroviny. ja som uz tiez mala nejaku divnu muku a nic sa mi z nej nedarilo, a recept si hladaj taky, kde vsetko spolu zmiesas. nie take kde si najprv vyslahas zltka s cukrom, nakoniec sneh,.... neeee, vsetko spolu poriadne a podaria sa.
@berzs222 fakt vsetko spolu sa moze zmiesat? Aky mas ty recept?
@baboobchod tiez robim podla tohto receptu, len davam len 2 vajicka a vzdy sa mufiny podarili
@baboobchod Pripájam sa, tiež pečiem iba podľa tohto receptu, je to jednoduché, rýchle a výbornééééé! 🙂
@vlastulina1 som v robote a recepty mam doma. ja casto robievam jogurtove, ale aj klasicke tak robim a aj syrove som tak robila. vlastne aj ked robim kolac, cesto na piskot miesam spolu vsetko. nechce sa mi to delit, potom mam kopu riadov a nechce sa mi ich umyvat. takto mam 1 misku 😀
@maruska24 ja robievam mafiny z klasickeho hrncekoveho cesta a obmienam lubovolne (odoberiem muku, pridam orechy, kokos, mak, cokoladu) a vzdy sa mi podarili. Obcas dam do takeho cesta rozpuceny banan, nastruhane jablka. Este vzdy mi vysli. Ale ja peciem vsetko tak od oka 🙂
ja pečiem podľa tohto receptu aj teraz v nedeľu som robila a sú skvelé, vždy vyrastú a nelepia sa - používam papierové košíčky a plech na muffiny
http://mistohlavycupcake.blogspot.sk/2013/02/po...
@baboobchod tiez pečiem podľa tohto receptu,mne ho dala sama Michaela, keď tu ešte pôsobila na MK.
A muffiny u nás pečú deti, raz jeden, raz druhý, keď nemajú vojnovú sekeru, tak spolu 😀 a vždy sa im vydaria 🙂
je to recept síce na cupcakeky ale stačí podľa mňa dať košík do plna a nemusíte používať krém navrchu, ja mám však radšej s krémom a pretom robím len do 2/3. najlepší krém nie je ani tak ten vanilkový maslový čo je v recepte ale slaný karamel, to je mňamka
Inak teraz ma tak napadlo ze je rozdiel piect cupcakes a muffiny...lebo muffin sa tak nenafukne,je hutnejsi a naopak cupcake ma byt lahky,nafuknuty.
@janika22 no vyskusam niekedy aj ja 🙂
ahojte, ja robim tieto. Deti sa idu za nimi utlct. Dcera najskor "vyzdibre" srdiecko a potom dorazi ostatne. https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-mu...
ja mam doma vacsie silikonove kosicky, ako su v recepte. Mne to vyjde tak max na 20 kusov, ale to staci.
A plnim ich skoro doplna, necham len 2-3mm od vrchu, bo tam treba volzit este aj kocku bielej cokolady. A vyjdu take pekne ako ked nacapujete pivo a ma riadnu capicu z peny.
@baboobchod Mám takmer ten istý recept - iba vajíčka dávam len 2 🙂
A najlepšie sú pre neterky s trochou kakaa a polámané kúsky čokolády /veľkonočné vajíčka, čokoláda z adventných kalendárov, mikuláši a pod. /
Ja pouzivam len silikonove kosicky, su super. Uz som robila asi 20 druhov muffins, vacsinou ale robim podla receptov z UK stranok, zatial sa mi vsetky krasne podarili, okrem jedneho druhu - taky dietny- s tvarohom, boli akoby surove
@vlastulina1 tieto miešaš všetko dokopy, sú bez vajec a vždy sa mi podarili:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46131
salco tam nedávam, dávam tam polámanú čokoládu 🙂
mne nastastie si musim zaklopat ale na prvykrat 🙂
@zazana22 Tak to si sikovna 🙂 mne sa podarili asi az na treti krat
@baboobchod len to nie je na klasicky muffinovi plech, ale 2 davky
trosku sody bikarbony a su kraaasne nadychane
@gita17 áno, ja mám dva plechy, t.j. 2x 12 kusov a presne na ne mi to vyjde. Jeden plech by bol málo :D také sú dobré :D
ahoj... no, vela zavisi aj od rury... mala som fantasticky recept, boli vzdy vysokeeeeeeeeeeee... a ked mi stara rura odisla do vecnych lovist, tak v tej novej sa mi podla toho receptu nedaria...