Nedarí sa mi upiecť muffiny

maruska24
16. mar 2016

Žienky, ako na muffiny? robila som podľa receptov z MB, aj z Dobrého jedla, ale nech robím čo robím, vždy sú malé, spľasknuté, vôbec nie také ako bývajú na obrázkoch. Ako na ne?

cincila18
16. mar 2016

ahoj... no, vela zavisi aj od rury... mala som fantasticky recept, boli vzdy vysokeeeeeeeeeeee... a ked mi stara rura odisla do vecnych lovist, tak v tej novej sa mi podla toho receptu nedaria...

maruska24
autor
16. mar 2016

ale iný koláč sa mi podarí, len tie muffiny :(

mummy01
16. mar 2016

No hlavne pocas pecenia neotvarat ruru...a inak ma nenapada preco by sa nepodarili

gita17
16. mar 2016

mozno ich skus nevyberat hned ako skonci cas pecenia, ale najskor len pootvor trubu nech nesplasnu 🙂

baboobchod
16. mar 2016

Ja pečiem iba tieto, recept bol raz v Plus 7 dní od Michaely Králikovej... sú geniálne !

Potrebujeme:
2 šálky polohrubej múky
1 šálka kryštálového cukru
1 šálka oleja
1 šálka mlieka alebo acidka
3 vajcia
jeden prášok do pečiva
1 lyžička sódy bikarbóny
a teraz... priestor na Vašu kreativitu = 1šálka príchute podľa Vášho želania, napr. (inšpirujte sa mojimi obľúbenými príchuťami)
1 šálka brusníc a bielej čokolády
1 šálka horkej čokolády so sušenými višňami a kakao
1 šálka mixu orechov
1 šálka hrozienok, strúhaných jabĺk, škorica
1 šálka kokosu, nastrúhaná citrónová kôra
1 šálka ovsených vločiek a sušeného ovocia
1 šálka najemno nakrájaného banána a arašidového masla

A teraz postup:
Kľúč k úspechu je v tom, že musíte zvlášť zmiešať mokré a zvlásť suché suroviny. Potom tieto dve masy len jemne premiešajte a okamžite plňte košíky na muffiny! Ale pozor! Najlepšie je mať silikónové formy. V prípade, že máte papierové košíky, vložte ich do plechu na muffiny, pretože samé papierové košíky na obyčajnom plechu sa rozťahajú a cesto sa bude vylievať. Takže ešte raz: buď len silikónové formičky, alebo ako ja - papierové košíky vložené do plechu na muffiny. Pečieme asi 15 minút na 200 stupňov. Pochopiteľne treba skúsiť špáradlom. A potom už len papať a užívať si svoje muffiny

cincila18
16. mar 2016

@maruska24 mne tak isto... ine mam vysoke az do neba, len mafiny nie 🙂 proste som prisla na to, ze moja rura a mafiny sa nemaju radi 😀 kaslem na to, ved nejdu na vystavu, hehe... zjedia sa aj male

maruska24
autor
16. mar 2016

@cincila18 som rada že nie len mne sa nedaria, to ale nie v zlom 😉 Mám normal plech na muffiny, dávam tam košíčky, zmiešavam zvlášť mokré a suché, idem podľa receptov a furt je to zle. Spľasnuté, neodlepia sa z košíka, na povrchu sú tvrdšie atď. Čítam potom recepty stále ddookola čo som urobila zle že nie sú ako na obrázku, ale nenachádzam odpoveď. .

majulka0509
16. mar 2016

@maruska24 nie si sama, ani mne sa nedaria..naposledy, ked som ich robila ( po dlhej dobe som ich chcela opat skusit) tak sa mi nechceli odlepit od kosickov, takze som vsetky musela vyhodit ☹

cincila18
16. mar 2016

@maruska24 ja tiez 😉 napr. ked peciem odpalovane cesto a dam dva plechy, tak musim medzi nimi nechat medzeru 2 mriezky, lebo 1.krat som dala tesne pod seba a tak mi to napuchlo, ze to spodne cesto sa mi prilepilo o vrchny plech...a cely veternik aj s plnkou ma vyse 20 cm 😀 to ani v cukrarni take niesu... a tie mafiny ani za toho boha upiect velke... v starej rure sa mi darili, bola obycajna, teraz mam teplovzdusnu, skusala som aj s ventilatorom aj bez a aj tak... des a hroza 😀

eleonorcha
16. mar 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

@baboobchod Tak ten tvoj recept niekedy vyskusam, musim si ho opisat 🙂

berus222
16. mar 2016

bud mas zly recept alebo suroviny. ja som uz tiez mala nejaku divnu muku a nic sa mi z nej nedarilo, a recept si hladaj taky, kde vsetko spolu zmiesas. nie take kde si najprv vyslahas zltka s cukrom, nakoniec sneh,.... neeee, vsetko spolu poriadne a podaria sa.

vlastulina1
16. mar 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

@berzs222 fakt vsetko spolu sa moze zmiesat? Aky mas ty recept?

ivec16
16. mar 2016

@baboobchod tiez robim podla tohto receptu, len davam len 2 vajicka a vzdy sa mufiny podarili

slavaf
16. mar 2016

@baboobchod Pripájam sa, tiež pečiem iba podľa tohto receptu, je to jednoduché, rýchle a výbornééééé! 🙂

berus222
16. mar 2016

@vlastulina1 som v robote a recepty mam doma. ja casto robievam jogurtove, ale aj klasicke tak robim a aj syrove som tak robila. vlastne aj ked robim kolac, cesto na piskot miesam spolu vsetko. nechce sa mi to delit, potom mam kopu riadov a nechce sa mi ich umyvat. takto mam 1 misku 😀

katuliena82
16. mar 2016

@maruska24 ja robievam mafiny z klasickeho hrncekoveho cesta a obmienam lubovolne (odoberiem muku, pridam orechy, kokos, mak, cokoladu) a vzdy sa mi podarili. Obcas dam do takeho cesta rozpuceny banan, nastruhane jablka. Este vzdy mi vysli. Ale ja peciem vsetko tak od oka 🙂

janika22
16. mar 2016

ja pečiem podľa tohto receptu aj teraz v nedeľu som robila a sú skvelé, vždy vyrastú a nelepia sa - používam papierové košíčky a plech na muffiny
http://mistohlavycupcake.blogspot.sk/2013/02/po...

limoncino
16. mar 2016

@baboobchod tiez pečiem podľa tohto receptu,mne ho dala sama Michaela, keď tu ešte pôsobila na MK.
A muffiny u nás pečú deti, raz jeden, raz druhý, keď nemajú vojnovú sekeru, tak spolu 😀 a vždy sa im vydaria 🙂

janika22
16. mar 2016

je to recept síce na cupcakeky ale stačí podľa mňa dať košík do plna a nemusíte používať krém navrchu, ja mám však radšej s krémom a pretom robím len do 2/3. najlepší krém nie je ani tak ten vanilkový maslový čo je v recepte ale slaný karamel, to je mňamka

mummy01
16. mar 2016

Inak teraz ma tak napadlo ze je rozdiel piect cupcakes a muffiny...lebo muffin sa tak nenafukne,je hutnejsi a naopak cupcake ma byt lahky,nafuknuty.

erika161
16. mar 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

@janika22 no vyskusam niekedy aj ja 🙂

amairim
16. mar 2016

ahojte, ja robim tieto. Deti sa idu za nimi utlct. Dcera najskor "vyzdibre" srdiecko a potom dorazi ostatne. https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-mu...
ja mam doma vacsie silikonove kosicky, ako su v recepte. Mne to vyjde tak max na 20 kusov, ale to staci.
A plnim ich skoro doplna, necham len 2-3mm od vrchu, bo tam treba volzit este aj kocku bielej cokolady. A vyjdu take pekne ako ked nacapujete pivo a ma riadnu capicu z peny.

monhla
16. mar 2016

@baboobchod Mám takmer ten istý recept - iba vajíčka dávam len 2 🙂
A najlepšie sú pre neterky s trochou kakaa a polámané kúsky čokolády /veľkonočné vajíčka, čokoláda z adventných kalendárov, mikuláši a pod. /

petulka124
16. mar 2016

Ja pouzivam len silikonove kosicky, su super. Uz som robila asi 20 druhov muffins, vacsinou ale robim podla receptov z UK stranok, zatial sa mi vsetky krasne podarili, okrem jedneho druhu - taky dietny- s tvarohom, boli akoby surove

0silvia0
16. mar 2016

@vlastulina1 tieto miešaš všetko dokopy, sú bez vajec a vždy sa mi podarili:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46131

salco tam nedávam, dávam tam polámanú čokoládu 🙂

zazana22
16. mar 2016
Používateľ zazana22 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zazana22.

mne nastastie si musim zaklopat ale na prvykrat 🙂

klaudusik7
16. mar 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

@zazana22 Tak to si sikovna 🙂 mne sa podarili asi az na treti krat

gita17
16. mar 2016

@baboobchod len to nie je na klasicky muffinovi plech, ale 2 davky

mamanikka
16. mar 2016
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

trosku sody bikarbony a su kraaasne nadychane

baboobchod
16. mar 2016

@gita17 áno, ja mám dva plechy, t.j. 2x 12 kusov a presne na ne mi to vyjde. Jeden plech by bol málo :D také sú dobré :D