Nechutí mi varené jedlo

carolinaherr
20. okt 2024

Ahojte ma to niekto z vás že mu nechuti varené jedlo ? Varím každý deň všeličo no nechuti mi radšej si dam chleba na všelijaké spôsoby vôbec nemám chut na varené jedlo mám k tomu odpor

vanilkovazmrzka
20. okt 2024

V restike alebo od niekoho ineho ti varene jedlo chuti?

carolinaherr
autor
20. okt 2024

@vanilkovazmrzka práveže vôbec občas si dam zapekané zemiaky a posypem si to syrom alebo ryza z prírodnou omáčkou ale bez masa ale to je fakt občas a niekedy k večeru fast food ale prevažne jem stále len chleba 😃

marianarem
20. okt 2024

@carolinaherr Tak on ani ten chlieb nie je surova strava 🙂 Podla mna to nevadi, ak mas v strave vsetky potrebne ziviny. Cize ide aj o to, s cim ten chlieb jes.
Moj syn napriklad sice varene zje, ale nema rad teple jedlo, len vychladnute. Aj v zime. Takze tipujem, ze keby som mu uplne prestala davat varene veci, vobec si to nevsimne, nepotrebuje to k zivotu.

ivik4
20. okt 2024

Ja mam tiez radsej suche ako varene , mne to nevadi. Snazim sa obed mat tepli ale dve varene jedla denne ako ma vela ludi by som nedala

loliki
20. okt 2024

Štítnu žľazu máš v poriadku? Na aký spôsob jedávaš chlieb? Neviem si to predstaviť.

vkatush
20. okt 2024

Akurát som vravela včera mužovi 😂 on má 2-4x za deň varené, zatiaľ čo ja by som v pohode vedela celý deň byť na chlebe a rožkoch na všetky spôsoby, tak prečo on nie. Pozeral na mňa ako na psychopata 😂

Ale zase ja mám rada varené, ak je fajné.
Dôležité je, aby si nahradila všetky potrebné živiny prílohou k tomu chlebu. Je iné si dať chlieb s maslom a iné nejakou zeleninou a bielkovinami nabitý toast.
Ale ak máš vyslovene problém to jesť (varené), riešila by som s doktorom.

rozculena
20. okt 2024

@carolinaherr možno máš k tomu odpor,lebo každý deň varíš.
Musíš denne variť? Ja niekedy varím tak,aby bolo na 2 dni,niekedy jeme to isté 2 dni,inokedy medzi tým uvarím niečo iné,alebo jeden deň je iná príloha.....niekedy kúpim hotové obedy,lebo už ma to nebaví,takže otec má obed a ja si dám šunku,syr....niekedy je len hustá polievka,fazuľová,kapustová...

deti95060810
21. okt 2024

tiež rožky sú moje najobl. jedlo...
každý tvrdí že sa z rožkov a chleba priberá - tak ja by som už musela byť ako skriňa...
varím denne - deti odmietajú chodiť na obedy. ale jem málokedy.

bytc20
21. okt 2024

@carolinaherr Hlasim sa do klubu 😃 Ja varene jedlo jedavam len cez vikendy a aj to kvoli dobru rodiny 😃 Inac by som jedla suche stale. Po teplom jedle mi je tazko, som unavena a mam chut na sladke. Takze cez tyzden si davam salaty, pecivo s niecim, niekedy aj len ovocie 🤷‍♀️ Ja zase nerozumiem, ako niekto v strede pracovneho dna moze ist na menucko- polievka a druhe. Ved by som si rovno mohla ist lahnut a bolo by po robote 😅

ina2405
21. okt 2024

@carolinaherr ja to tak mám s polievkami, nechýbajú mi, na vývare nevidím nič výnimočné. Milujem raz za čas hustú krúpkovú alebo šošovicovú, ale mám to ako hlavné jedlo. Nedokážem zjesť dva chody naraz a moje deti tiež nikdy nejedli druhé, ak zjedli polievku. U nás sa polievky nerobia ani v nedeľu.

jana_eyre_2
21. okt 2024

Ja som presne taká istá 😅 už od detstva varené jedlo jem len z donútenia.. sú veci ktoré mi chutia, napríklad hustá fazuľová polievka, alebo šošovica.. ale inak niečo zjem len preto že to mám... Napríklad včera, varila som paradajkovú polievku a sviečkovú s kuracím mäsom(tiež inak varím denne, mám doma histaminikov dvoch).. deti aj muž aké výborne, zjedlo sa všetko a ja si vždy naložím len tak aby sa nepovedalo že s nimi nesedim pri stole..

Moje najobľúbenejšie jedlo sú čerstvé rožky s maslom a surovou zeleninou.. snažím sa jesť veľa zeleniny a ovocia, myslím že varené ktoré jem len občas mi vôbec nechyba.. aj karfiol či brokolicu mám rada surovú..

lienka9
21. okt 2024

@carolinaherr skus si pozriet raw strava.je to vsetko len nevarene max45C ,vela ludi na nej funguje.da sa to aj chutne pripravit.pripadne si mozno len vsetkeho "prejedena",mne vtedy tiez nic nechuti alebo stale len to iste,uz ked neviem co bybsom aj varila..

minenkak
21. okt 2024

@carolinaherr a chlieb nie je tepelne upravený? Nikto nemusí jesť to klasické varené jedlo,môžeš žiť celý život na surovej strave,jediné čo je v stravovaní dôležité je pestrá strava

kitycat
21. okt 2024

Podla mna si skor presytena vareneho a das si chleba s niecim. Ja som takto pol roka nejedla sunky a teraz mam na nu zase chut 3x za den

carolinaherr
autor
21. okt 2024

Tak chlieb jem vseliak zapeceny v rúre zo syrom šunkou alebo bagetky pečene z cesnakom a syrom potom si dam toast zo salamov chlieb vo vajíčku alebo si urobím domáce paniny a dokonca aj pečenú plninu si spravím z rožkov a samozrejme ku všetkému mám zeleninu

minenkak
21. okt 2024

@carolinaherr takže máš úplne klasickú varenú stravu

carolinaherr
autor
21. okt 2024

@minenkak ano Ale vsetko obsahuje len chleba

minenkak
21. okt 2024

@carolinaherr tak ti chuti chlieb. Moja mama je chlieb s chlebom,ja si kúpim ryby a zajedam ich salámou

gleep1
21. okt 2024

Pozri sa, zvieratám sa nevari a žijú. A napríklad také dojnice a zvieratá určené na produkciu majú možno aj menej deficitov v strave než človek. Prečo? Volá sa to vyvážená krmna dávka. Z toho co sa im mieša sa robia rozbory aby sa vedelo čo to obsahuje a potom sa to namieša tak, aby to malo všetko čo musia mať. Ak chyba nejaký minerál pridá sa tam umelo. Tak môžu jesť zvieratá každý deň to iste a nemať deficity. Takze ty ak si dáš s chlebom kopu zeleniny a počas dňa zješ nejaké ovocie a máš dosť bielkovín a omega 3 tak prosím. Nič ti chýbať nemusí a keď to vieš, môžeš to mať aj zdravšie než tej čo strieda ryžu a zemiaky a kura a bravčové.

ivik4
21. okt 2024

Keby si mam do konca zivota vybrat jedno jedine jedlo ktore by som jedla, bola by to zapekana bageta sunka syr zelenina ,dresing alebo majoneza.
A som uplne happy 😁

danielad9
21. okt 2024

@carolinaherr ano mam to rovnako 😅 ale v reštauráciách mi však varene jedlo nevadí a nemám problém ho jesť

alickapusinka
21. okt 2024

Ja mám kamarátku a ta od 18 rokoch žije len na surovej strave.A už ma skoro 50 rokov.Nič jej nechyba.Ale je všetko len v surovom stave varene iba kávu, čaj.

carolinaherr
autor
21. okt 2024

@alickapusinka a pribrala alebo schudla s toho ?

alickapusinka
21. okt 2024

@carolinaherr má vahu 50 kg nebola nikdy tučna ona prešla na taku stravu kôli chorobe.

findomatej
21. okt 2024

@carolinaherr pripájam sa do klubu. Som vďačná za túto tému, myslela som, že som divná. Akékoľvek pečivo/chleba s čímkoľvek. Aj keď som si robila omáčky na cestoviny a zostala mi, tak mne to pasuje aj na chleba. Ja rada zjem aj varené, keď to niekto iný uvarí. Neznášam variť. Stojím pri tom dve hodiny (nie doslova, ale úplne od začiatku až do umytia riadov) a za 5 minút to majú napchaté v bruchu. Varenie je pre mňa strata času. Ospravedlňujem sa všetkým, ktorí radi varia. 💚

carolinaherr
autor
21. okt 2024

@findomatej tiež mi nechuti čo varím každý si pochvaľuje no mne to neide ,,, ale či sa týka reštaurácii alebo od iných proste neide mi to zvěda mi to žalúdok 🤣 už asi rok to tak mám inak predtým som jedla vsetko no teraz nič a mäso už vôbec

zuzkat1
25. okt 2024

@carolinaherr ja nemam ze mi nechuti ale nepotrebujem varene...navarim deckam a dam si rozok... keby som zila sama tak nevarim nikdy...