Zvyknete variť každý deň? Mne sa už fakt nechce nenávidim varenie
Čo sa dá uvariť na 2-3 dni?
To záleží akých máš doma "jedakov" nás je veľa takže každý deň či už polievky, hlavné jedlo, koláče slané sladké a taktiež nátierky. Vo veľkom môže byť napríklad sviečková, guláš či zapečené zemiaky....
Vsetko varim na 2-3 dni, nevadi nam zohrievane
Varím každý deň čerstvé
Ani mne, chodim na obedove menu a zvyknem jedlo, teda najmä polievky doniest detom (polievky nemam moc kedy vyvarat). Ale zase ja nie som zastancom studenych večerí typu chleba, takze ked nedonesiem jedlo, tak maju mnou varene (maso, príloha, zelenina)
my sme boli s manzelom restauracne typy, odkedy mame dieta varim, nijak zvlast si to neuzivam a bezne varim na 2-3 dni - rychle sote, mlete maso, fasirky v rure a pod. ziadne pomaly varene masa, svieckove atd. na tie chodime svokre 🙂 polievku tiez varim vzdy na 2-3 dni, nie je nijako narocne uvarit tekvicu, brokolicu, zemiaky, pridat smotanu, rozmixovat hotovo 🤷♀️ vecere mavame vacsinou suche resp. zapekacky, toasty...pripadne manzel je to, co malo dieta na obed, kedze on je v kancelarii a chodi na obedne menu, kolace nepcieme, malemu este netreba, muz to neje a mne tiez netreba, takze maximalne muffiny, babovka, cookies, bananovy chlieb = potencialne ranajky/desiata
ako kedy. Niekedy sa mi podari uvarit na 2 dni, obcas si objedname, ale inak varim kazdy den. Peciem niekolko krat do tyzdna ci uz slane alebo sladke.
Varím maximálne na 2 dni, ale investovala som do hrncov, ktoré varia za mňa a to je radosť variť. Jediné čo ma niekedy nebaví je vymýšľať, čo ešte uvariť 🙈
Da sa. Co by nie. Navarit na 2 dni urcite. Alebo mat len nieco rychle. ;D Cestoviny,rizoto,maso v rure..niekto to da aj na polotovaroch..
Kazde jedlo sa da navarit na 2 dni (vynimka su napriklad stejky, tie sa zohrivat nedaju) aj ked samozrejme cerstve je kusok lepsie. Nikdy ale nevarim planovane na 3 dni, lebo nechcem jest 3 krat za sebou to iste.
Moj oblubeny setup je varit sobotu aj nedelu na dva dni a mat pondelok a utorok ten druhy den.
V podstate všetko sa dá variť na 2-3 dni, ak toho navaríš viac 😁 napr taký kotlíkový guláš, kapustnica alebo segedínsky guláš sú jedlá, ktoré chutia ešte lepšie na druhý deň.
Na krémové polievky mám doma Miomat, to len hodíš ingrediencie a za 20 min máš hotovo.
@elizabet173 skor to bolo myslene tak, ze tieto prilohy vie varit aj kazdy den a je to rychle na pripravu, ziadna veda, k tomu nejake mäsko, sote, pecene, atd. Do hodinky ma spravene jedlo aj s pripravou. Idealne si napisat jedalny listok na cely tyzden, podla toho nakupit suroviny a bude to mat stale pestre.
@elizabet173 pytala sa “Zvyknete varit kazdy den” a tam bola moja odpoved, ryza, cestoviny, zemiaky…
@elizabet173 to ani ja, len vysvetlujem 😉
Vždy som varievala na dva tri dni pečené kura,Čína, rezne polievku máme najradšej vajíčkovú,hraskovu slepačiu všetko sa dá navariť na viacej dní
Neznášam variť každý deň a neviem pochopiť, že to niekoho baví. Snažím sa na dva dni minimálne. Polievky aj na tri, nič sa tomu nestane a nie sme tak rozmaznaní vypytovať každý deň iné.
Ani mne, tak nevarím😅 striedame sa s mužom ale varíme len obedy.
Neznasam varit.Doslova neznášam.Takze vždy varím minimálne na dva dni.
Nevarim denne, vzdy na 2 dni a vsetko na co si len spomenies.
Ahoj, ani pre mňa nie je varenie obľúbená činnosť, radšej by som žehlila 😁 V prípade strašnej nechuti a nedostatku času občas jedlo objednám a hotovo...
Keď niečo musíš robiť, nie je možnosť, ako sa z toho vyvliecť a nenávidíš to, pomôže len jediné: obľúbiť si to. Proste si povedz, že je to super, uvaríš si niečo fantastické a už sa na to tešíš. Pusti si hudbu, nalej si k tomu nejaký dobrý nápoj a pusti sa s radosťou do toho. Budeš musieť presvedčiť sama seba, že to je naozaj s radosťou, ale ver mi, dá sa to. Hlavne, keď máš odmenu v podobe dobrého jedla. 😉
najdi si nejake rychle lahke recepty, mne varenie obeda na dva dni nezaberie viac ako hodinu, nevyvaram nic komplikovane, ziadne hodiny pecenia v rure (jedine francuzske zemiaky ze peciem v rure)
varievam jedla, kde sa toho da naraz navarit proste viac, najcastejsie nejake sote (ryzu dovaris cerstvu za 15min), tie fran. zemiaky robim na klasicky velky plech, ohriate nam nevadi, na druhy den dam do rury na funkciu gril, nie horuci vzduch, aby to neobschlo.
rizoto je celkom vdacna vec, a to maso ako sote sa da na xy sposobov - na prirodno, na smotane a pridas nakrajany por, alebo huby, cibulku, alebo len prisypes kari,…
Ja varim rada a musim mat aj cerstve kvoli histaminovej intolerancii. Kazdopadne okrem vyssie spomenutych veci su na viac dni aj napr. sosovicovy alebo fazulovy privarok alebo huste polievky zo strukovin, nozu byt aj s masom. Kelovy a kapustovy privarok tiez, spenatovy, tekvicovy, zemiakovy...Potom rozna zapecena zelenina - brokolica, karfiol, hokkaido..Masove gulicky v roznych omackach akebo husta polievka zo zeleniny, zemiakov a masovych guliciek. Paprikas masovy alebo rybaci.. Cesto na falafel sa da zarobit a pouzivat aj viac dni. Este lepsie je dat si veci zamrazit, nemusis jest 3 dni to iste, len budes vytahovat z mraznicky czdy nieco ine. Vsetko, co som napisala sa da dobre mrazit. Tiez zmes na fasirky, rozne pirohy, tvarohove gulicky...
Ryza, cestovina, zemiaky😅