Natural ryža - namáčanie

17. apr 2021

Prosím vás ako varíte natural ryžu, mne sa nikdy nedovari stále je tvrdá a nie chutná... Namáčate ju vopred alebo ako? Už som zúfalá. Ďakujem. A skúšali ste niekto aj v ryžovare?

paulakolla
17. apr 2021

Je lepšie ju na noc namočiť, ale kľudne aj bez toho. Ja som dnes varila a bola mäkká. 200g ryže som prepláchla vodou, naliala som k nej 500 ml vody, soľ, celú cibuľu a varila zakryté na najmenšom horáku a na najmenšom plameni (stupni). Hotová je, keď zmizne voda 🙂

0silvia0
17. apr 2021

Ja natural ryzu namacam, inak sa mi neuvari poriadne. Varim klasicky, ziadny ryzovar nemam a ani nechcem.
Kvoli tomu namacaniu ju casto nevarim, ale mam ju velmi rada.

pribinak
17. apr 2021

Ani mne nijako nechuti, už som ju skúšala variť aj v tlačovom hrnci, ale bez úspechu

paulakolla
17. apr 2021

Niektorí výrobcovia si udávajú na obale, že variť bez soli. Aj to pomôže a hlavne pýta viac vody ako biela ryža, teda varí sa dlhšie.

lius
17. apr 2021

naturalna ryza od uncle bens sa vari len 10 min

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2021

Varim o nieco dlhsie ako bielu, ale nikdy som nemala problem, treba dat radsej viac vody a potom zliat. A davam aj sol.

roja01
17. apr 2021

Najdôležitejšia informácia je, že ryža (a to biela aj natural) sa varí na najmenšom horáku a na úplne malom plameni a s pokrývkou. I keď to dlhšie trvá, uvarí sa rovnomerne. Moja skúsenosť je taká, že keď sa ryža varí na väčšom plameni, tak najmä naturálna je na povrchu veľmi mäkká ale vnútri nedovarená a ak ju chcete dovariť, tak je na povrchu až rozvarená, Natural sa varí asi 1/2 hodiny (i viac), záleží to od druhu...
Bielu ryžu varím s cca 1,5 násobkom vody (pretože ju preplachujem, tak určité množstvo vody už má, preto nedám 2násobok, ako často píšu) a hnedú s 2,5 násobkom vody. Navyše je pod pokrývkou a voda sa tak neodparuje. Keď by bolo treba trocha vody doliať, tak iba vriacu.