Nápady na vianočné slané dobroty

ivanak49
1. nov 2022

Ahojte, chcem sa opýtať či nemáte nejaké dobré recepty alebo čo by ste mi odporučili upiecť na vianoce ale slané... Bohužiaľ dcérka a muž neľúbia sladké takže musím piecť len slané každý rok sme objednávali no tento rok by som rada upiekla doma...

evica17
1. nov 2022

@ivanak49 brydzove sušienky, pizza slimáky ,pagáče syrové a zemiakové.
Joj čo by som ja za to dala, j tiež milujem slané ale ostatný sladké a bez toho by sa im to nerátalo. Voz je škoda

h2
1. nov 2022

@ivanak49 Neviem, na Vianoce som ešte slané nepiekla, ale prvé, čo mi napadlo, je urobiť pagáčiky, ale povykrajovať vianočnými vykrajovačkami a ozdobiť orieškami, sezamom, makom, alebo syrom na štýl vianočných medovníčkov.
A teraz som si ešte spomenula, že robievam vínové koláčiky (nájdeš na googli pod týmto názvom). Ja ich robím na sladko, ale oni sú z neutrálneho cesta bez cukru (po upečení sa obaľujú vo vanilkovom cukre) a môžu byť aj na slano. Skús pozrieť recept.

melanta
2. nov 2022

Ja sladké moc nemusím, pečiem na Vianoce oškvarkové a syrové pagáčiky, vykrajujem ich formičkami na linecké koláčiky, hviezdy a kvetinky. A ešte robievam pizzové mini croissanty. Ale keďže lístkové aj kysnuté cesto je dobré v deň pečenia, tak vždy si narobím na aktuálny deň a nasledujúci a tretí deň robím čerstvé z cesta, ktoré som si nechala v chladničke. Čiže nikdy nerobím na viac ako dnešný a zajtrajší deň, lebo to potom už nie je chutné.

janka1011
20. nov 2022

@melanta aj kysnuté cesto nechávaš v chladničke?