Ahojte, chcem sa opýtať či nemáte nejaké dobré recepty alebo čo by ste mi odporučili upiecť na vianoce ale slané... Bohužiaľ dcérka a muž neľúbia sladké takže musím piecť len slané každý rok sme objednávali no tento rok by som rada upiekla doma...
@ivanak49 Neviem, na Vianoce som ešte slané nepiekla, ale prvé, čo mi napadlo, je urobiť pagáčiky, ale povykrajovať vianočnými vykrajovačkami a ozdobiť orieškami, sezamom, makom, alebo syrom na štýl vianočných medovníčkov.
A teraz som si ešte spomenula, že robievam vínové koláčiky (nájdeš na googli pod týmto názvom). Ja ich robím na sladko, ale oni sú z neutrálneho cesta bez cukru (po upečení sa obaľujú vo vanilkovom cukre) a môžu byť aj na slano. Skús pozrieť recept.
Ja sladké moc nemusím, pečiem na Vianoce oškvarkové a syrové pagáčiky, vykrajujem ich formičkami na linecké koláčiky, hviezdy a kvetinky. A ešte robievam pizzové mini croissanty. Ale keďže lístkové aj kysnuté cesto je dobré v deň pečenia, tak vždy si narobím na aktuálny deň a nasledujúci a tretí deň robím čerstvé z cesta, ktoré som si nechala v chladničke. Čiže nikdy nerobím na viac ako dnešný a zajtrajší deň, lebo to potom už nie je chutné.
@ivanak49 brydzove sušienky, pizza slimáky ,pagáče syrové a zemiakové.
Joj čo by som ja za to dala, j tiež milujem slané ale ostatný sladké a bez toho by sa im to nerátalo. Voz je škoda