Ahojte maminky prosím vás kde cerpate nápady na jedlo pre naše detičky ktoré majú histamínovú intoleranciu ? Je to pre mna ešte taká čerstvá záležitosť , zároveň nemoze ani mlieko , vajco .
Dakujem 🙏🙏
@modrykolibrik maly mi chodí alergologovi a tam vyšiel predpoklad histamin a reaguje mi na vysokohistaminove jedla
@riamia_92 na fb sa pridaj Histamine intolerance recepty sk&CZ.. tam dávajú recepty 🙂 tam sme sa mi pridali keď zistili synovi ale našťastie sme si odsledovali co najviac skočilo tak sme sa nemuseli až mega obmedzovať iba dane potraviny 🙂 u nás hlavne všetko čo obsahuje paradajky, nič z konzervy- ani ryby, mliecne- tu používame bezlaktovoze a chcem postupne prejsť na rastlinne, s jogurtami to už skúšame 😅
Hlavne musíš skúšať, každému hit škodí čosi iné a treba vždy čerstvé - ak sa nedá je lepšie zamraziť a potom rovno pred podávaním rozmraziť..
môj najstarší syn toleruje celkom veľa veci, ale urobí mu zle akákoľvek smotanová omáčka ak nie je čerstvo urobená, nemôže čokoládu, nič konzervované, kyslú kapustu, fazuľu, ale napr trocha kukurice z konzervy mu nevadi.. paradajky málokedy stoleruje, skôr paprika, uhorka.. jogurty skôr smotanové ako tie active..
Môjho veľmi bolí hlava keď je nejaká diétna chyba..
@riamia_92 lebo mne tiez vislo hit a nakoniec sa zistilo ze ziadnu hit nemam. U nas na SVK nevedia robit diagnostiku
@riamia_92 a ako Vam to zistovali