Prosim Vas, hladam inspirativny napad na rychlu lahku večeru, niečo ako paradajkove pyre mozzarella a podobne.
Nic mi nenapada, poraďte niečo.
mrkvový šalát s ananásom
@kvetinka75 toto si dávam ja a potom zjem ešte 2 Horalky, sacik kešu a ešte rozmyslam čo malé zdravé by som si mohla dať
uvar pohánku, orestuj cuketu, zmiešaj, nakrájaj zeleninu podľa chuti
kus kus, zaparis vriacou vodou, pridas roznu zeleninu, sparglu, tofu, avokado, paradajky, cicer, co mate radi ...
@elenka.k ja by som chcela vediet, ako ten granadir uvarit rychlo, lebo ono je to easy jedlo, ale teda nevari sa do polhodky 😃😃
@tyrkysova_kobyla Presne a keď potrebujem narezať kilo zemiakov na malé kocky.🙂
A máš na mysli ľahké na prípravu alebo ľahké na žalúdok? 😀 Lebo to sú dve dosť rozdielne veci, už som sa tu takto viackrát oklamala 😀
no dievčence ale ja,, večeriavam,, o 17 hod. - to mám olovrant a toto mám pred spaním ako drobnú večeru, okolo 19-19:30 hod. takže do rána vydržím. Ja nie som že od obeda nič nejem a potom len večera. Ja pravidelne a potom zakončím ľahkou večerou mrkvou.😉.
leco s klobaskou, hmm lahka večera 😂
@shewinka ale veď tej klobásky si nemusíš dať pol kila. Ja si vždy dám 2-3 kolieska a zvyšok zjem potom na obed. Ani grilovaná ryba alebo kuracie so zel.šalátom nie je ťažké - ani pripraviť a ani na žalúdok.
u nas su este oblubene rezance s tvarohom, na sladko, aj na slano
@elizabet173 akurát som. Šla písať ze omeleta, k tomu syr a zelenina....
@shewinka kľudne aj ovsenu kašu, dá sa na sladko ak na slano, alebo šalát tuniak vajce, alebo cottage s tuniakom, alebo cottage s vajcom a k tomu zelenina.
Ak máš 10 min tak cestovinový šalát, alebo čínske nudle s kuracím masom
@elizabet173 tak keď ideš spať neksôr, jasné že ti to nestačí. Chcela tipy na ľahkú rýchlu večeru, tak som napísala.
@katkati ja robim najprv zemiaky v supke, to kym vychladne a osupem... 🙄 Ale kocky potom pretlacim na takej tej "gitare", to uz mam rychlo 😃
Tak rýchla večera je u mňa kúpená konzerva Rio mare tuniak s kuskusom, k tomu paradajky a uhorka...iné tuniakove šaláty mi nechutia
Teda ak sa bavíme o rýchlej priprave
@tyrkysova_kobyla Granadír do pol hoďky: dáš variť vodu, kým zovrie, ošúpeš a nakrájaš zemiaky, osolíš vodu, dáš variť zemiaky. Očistíš a nakrájaš cibuľu, orestuješ na masti, masle, alebo oleji, pridáš do toho mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Ja dávam aj vegetu (Podravku), ak nechceš, tak len soľ. K dopoly uvareným zemiakom do tej istej vody nasypem cestoviny, dovarím spolu, scedím a zmiešam s cibuľou.
Granadír: olej cibuľa, surové na malé kocky zemiaky, dusím, uvarím cestovinu, zmiesam....mne to trvá teda viac ako pol hodinu a to nie som suchtava....záleží či sa čistí kilo zemiakov alebo len 3 ks
- Kupis predvarenu cviklu, nakrajas na kolieska, potries medom a das zapiect. Serviruje sa poprekladana s platkami mozzarely, rukolou a nejakou fajnou celozrnnou bagetkou.
- Slany zavin z listkoveho cesta - napr. sunka, syr, domaci kecup, kukurica o 20 min je vecera hotova.
- salat konzervovana sosovica, vajicka na tvrdo nakrajat, cervena paprika nadrobno, kysla uhorka nadrobno, tatarka+kysla smotana ako zalievka (jogurt, co mate radi) vsetko zmiesat, podavat same alebo s bagetkou
- rychly letny studeny salat z paradajok, vajicok na tvrdo (obe nakrajat na kolieska) a kyslej smotany - len zmiesat a dochutit solou, podava sa s pecivom
Rychle, lahke, chutne, dobru chut 😉
u nas dnes budu cestovniny (zmiesane spagety, fusilli a penne) k tomu omacka basilico barilla do tej dcera nakraja na drobno 2-3 struciky cesnaku, pridame struhany parmezan, zohrejeme aby sa parmezan roztopil, potom do toho pridame uvarene cestoviny aj s trochou vody s tych cestovin ale naozaj len trochu, premiesame a na tanier si davame na spodok platok alebo struhanu mozzarelu a aj navrch struhanu mozzarelu.
@simonah73 a to preco miesas spagety s penne?
@shewinka rizeto, grenadír, lečo s klobaskou, cibulka s vajíčkom, špagety